30-05-2026, 22:52:55

Autor Tema: Kupovina: Alfa 145 / 146  (Posjeta: 72881 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
Odg: Kupovina: Alfa 145 / 146
« Odgovori #420 u: 27-01-2015, 12:05:58 »
Gledao sam i 155 ali nije to to.
Vise mi se svidja 146.....ima nesto u toj liniji kad ju gledam ovako sa slicnim kao sto je 155.
Znaci ovaj dizel 1.9TD bi bio "isplativiji" za uzet.
Za benzince znam sto se kvarova tice i servisiranja. Ali nisam valjda das takve srece da naletim na nesto uzasno odma u startu  :D .
Nije toliko hitno pa me znimalo  Vase misljenje o ta tri motora na 146ici .

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ha čuj ako već gledaš noviju liniju tj. 146 onda gledaj JTD motore ... TD su stariji motori ... isto i kod njih trebaš pripazit na par stvari a to su potrošnja ulja, te turbina ... koja je ujedno i najskuplji dio na autu pored kvačila i zamašnjaka na JTD-u

Offline Darko9a

• Trade Count: (+1)
  • Na probi
  • *
  • Alfa 156 1.8ts + LPG
    • Zabok
« Odgovori #421 u: 27-01-2015, 12:33:05 »
Hvala na savjetu.
Je ali ova sva tri sto sam gledao su 98-99 godina.
Sto se turbine tice to bi jos i cuo kako radi kad probam ali potrosnju ulja nazalost tek kad bi vozio jedno vrijeme ali onda bi vec bio u dvoristu..he..osim ako negdje nije procurio pa da se vidi. Ali ako je oprana masina onda bi vec moglo biti sumnjivo, a oslanjat se na rijeci vlasnika....hehe...hvala :D .
Za kvacilo i ostalo to bi mogao vec isto dok probam osjetit kako radi.
Imam u vidu uzeti 156 1.9JTD ali su se sad malo planovi promjenili pa moram malo sacekat.
146ica bi ostala zeni to mi nemjenja nista da uzmem 146icu.
Ma netrebaju mi one za neko "divljanje" hvatanje semafora ili gledat da sam brzi o nekog treceg......treba mi za normalnu voznju od tocke A do tocke B i normalno da moze povuc ako zatreba da nestane na pola raskrizja..hehe....

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #422 u: 27-01-2015, 13:06:51 »
Ha gle, nije niti turbina više neki bauk - reparacija turbine košta par sto eura pa si miran.

Naravno, bolje je uzeti auto sa ispravnom turbinom, ali nije to više tako veliki bauk sve i da se ispostavi neispravna
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Darko9a

• Na probi
  • *
  • Alfa 156 1.8ts + LPG
    • Zabok
« Odgovori #423 u: 27-01-2015, 19:01:35 »
A ima i tu istine. Tutbina se moze naci i polovna i da je cak i u dobrom stanju a ostali djelovi se isto daju naci dosta povoljno. Vidim i ovdje po forumu nadje se svega.
Malo sam gledao po oglasu i vidim da ima neki da prodaje 146icu 1.9TD ali pise motor neispravan. Nisam zvao ali "neispravan " mi malo sirok pojam.
Neznam dali je netko slucajno vidjeo taj oglas?  A vidim isto da jedan prodaje u djelovima i pise da je motor ispravan...isto nisam zvao da vidim kakve su cjene i koliko se tako sklapanje isplati.

Tbird

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #424 u: 27-01-2015, 20:11:32 »
Od ona tri sta si naveo TD je daleko najbolji izbor ako je uredno stanje. A turbina i to, kao sta ti kaze bero nije danas neki bauk, cak dapace. Znas sta vozi jedan meho u penziji tu pored mene, duju D...i ne bez razloga  :tooth:

Offline Darko9a

• Na probi
  • *
  • Alfa 156 1.8ts + LPG
    • Zabok
« Odgovori #425 u: 27-01-2015, 22:56:17 »
Od ona tri sta si naveo TD je daleko najbolji izbor ako je uredno stanje. A turbina i to, kao sta ti kaze bero nije danas neki bauk, cak dapace. Znas sta vozi jedan meho u penziji tu pored mene, duju D...i ne bez razloga  :tooth:
Hehe.....znaci sluzi svrsi!
Nista pogledat cu ja ovog dizelasa i nadam se da je donekle dobar. Kod dizelasa me bas nece tako lako smuljt jer ih vozim od prvog auta.
Ovi benzinci sto sad vozam su ono "sila zakon mijenja" :) .
Tako me pogodilo i sad nikako do dizelasa. Al dobro ,valja malo promjene.. :)

Tbird

• Gost
« Odgovori #426 u: 27-01-2015, 23:18:03 »
Sta je bilo s tim boxerom, kazes da neces to u kucu vise?  :hehe:
146 je jako prakticna, da,to sta kazes,sta jest jest :ok:

Constantine

• Gost
« Odgovori #427 u: 29-01-2015, 09:38:17 »
Koliko troši TD (grad/autoput 120-130)?

Offline Darko9a

• Na probi
  • *
  • Alfa 156 1.8ts + LPG
    • Zabok
« Odgovori #428 u: 29-01-2015, 10:33:41 »
Sta je bilo s tim boxerom, kazes da neces to u kucu vise?  :hehe:
146 je jako prakticna, da,to sta kazes,sta jest jest :ok:
Neznam dali nene pitas za boxera?
Sto se mene tice i mog...sad bivseg....za grad ok sto se tice velicine ali sto se tice potrosnje i stabilnosti i popravaka...ajme meni....svaka cast tko ih voli o ukusima se ne raspravlja i ovo je samo moje misljenje.
Potrosnja za auto te velicine i tezine za mene prevelika...jedini auto koji me uspio okrenuti za 360 stupnjeva pri brzini od nekih 50km/h....dobro vlazan asfat i pri skretanju....a sto se tice popravka moram "rastepat" pola masine da dodjem do kvara. Pogotovo dovod goriva i nekih djelova koji su skloni kvarovima. Inace sam sredjujem svoja auta koliko god mogu ako zapne zato je tu forum :) .
Nemam nekih uvijeta kao mehanicari dizalice ili kanal pa sve moram improvizirat. Nije niti to problem ako imas volje i alata.
Imao sam neki problem....sad se nesjecam tocno sto ima tu na forumu upit sto da napravim....i trebao sam izmjerit pritisak dovoda goriva..he...prosla me volja za ikakvim pregledom kad sam vidio sto treba sve poskidat da dodjem do toga.
Srecom nije bilo potrebe jer sam uspio naci problem.
Neznam ali nije mi "sjeo" bas najbolje da bi ga ponovo uzeo.
Vozio sam jedno vrijeme i bmw 520i 110Kw 24V i potrosnja bila ista kao na 145ici : /
A mozda su i te 145ice boxeri dobre ali onda sam ja naletio na cisti promasaj :) .

Stvarno kakvi su ovi 146 TD u potrosnji? Zanima me cisto informativno.

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #429 u: 29-01-2015, 11:51:30 »
Kažeš ista potrošnja na bmw-u i 145???? Nešto ti nije bilo u redu sa njome. Na njoj je jedino malo problem promijenit zupčasti i španere jer moraš skidat branik i hladnjak, sve ostalo ide dolje dosta lako, skineš usisnu granu i imaš cijeli motor na raspolaganju. Moja je kod mene sad  točno 2 god. i najveći zahvati su bili promjena kvačila i zamjena remenja što se tiče motora. Sve sam to sam odradio bez ičije pomoći i bez dizalice.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #430 u: 29-01-2015, 12:16:53 »
Neznam dali nene pitas za boxera?
Sto se mene tice i mog...sad bivseg....za grad ok sto se tice velicine ali sto se tice potrosnje i stabilnosti i popravaka...ajme meni....svaka cast tko ih voli o ukusima se ne raspravlja i ovo je samo moje misljenje.
Potrosnja za auto te velicine i tezine za mene prevelika...jedini auto koji me uspio okrenuti za 360 stupnjeva pri brzini od nekih 50km/h....dobro vlazan asfat i pri skretanju....a sto se tice popravka moram "rastepat" pola masine da dodjem do kvara. Pogotovo dovod goriva i nekih djelova koji su skloni kvarovima. Inace sam sredjujem svoja auta koliko god mogu ako zapne zato je tu forum :) .
Nemam nekih uvijeta kao mehanicari dizalice ili kanal pa sve moram improvizirat. Nije niti to problem ako imas volje i alata.
Imao sam neki problem....sad se nesjecam tocno sto ima tu na forumu upit sto da napravim....i trebao sam izmjerit pritisak dovoda goriva..he...prosla me volja za ikakvim pregledom kad sam vidio sto treba sve poskidat da dodjem do toga.
Srecom nije bilo potrebe jer sam uspio naci problem.
Neznam ali nije mi "sjeo" bas najbolje da bi ga ponovo uzeo.
Vozio sam jedno vrijeme i bmw 520i 110Kw 24V i potrosnja bila ista kao na 145ici : /
A mozda su i te 145ice boxeri dobre ali onda sam ja naletio na cisti promasaj :) .

Stvarno kakvi su ovi 146 TD u potrosnji? Zanima me cisto informativno.

Koliko ti je uopće trošio auto?  :?: Meni troši oko 8,5 litara mješovite vožnje Mogu se složiti da to baš nije najštedljiviji motor, ali sad baš da troši nešto radikalno više od
motora drugih proizvođača iste snage u autu slične težine - sumnjam
A što se tiče stabilnosti, nije motor kriv ako su gume loše ili ovjes razjeban  :gay:

Prije će biti da si imao razjeban auto i da ti se zato zamjerio
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Darko9a

• Na probi
  • *
  • Alfa 156 1.8ts + LPG
    • Zabok
« Odgovori #431 u: 29-01-2015, 12:46:58 »
Ma ja ocito imam srece  :Angry1:.
Kad sam je uzeo imao sam sto mjenjat. Od regulatora protoka zraka . motoric ler gasa (mada nikad nije proradila kako treba) , gume obavezno kao i ulja i to sam seleniu sipao...u mjenjacu je bilo neko ulje nepoznato ali za manualne mjenjace nije bilo , u hidraulici je ulje izgledalo kao da sam dimnjak cistio CRNO , uljni filter koda nikad nije bio mijenjan , remene nisam stigao promjeniti jer sam se vec bio rjesio.
Ma po gradu je trosila do 13L . Zato su mi i bili rekli da provjerim jos dosta toga oko goriva i zraka ali vise nisam imao zivaca se igrat sa time. Ler gas sam "smirio" nekako ali to jos nije bilo to.
Kazem...moguce da su i dobri i da dobro "idu" ali eto ocito sam naletio na "macka u vreci" :) .
Mada joj ne sudim zbog jedne sto sam imao ali mi je oduzela vremena i novaca i na kraju zivaca...he.
Ovo sto me okrenula na cesti nije do guma i podvozja.....tu sam bio sam kriv. Naucio na auta sa zadnjim pogonom i velika , a onda sjeo u 145ticu (sto je u biti trebala zena vozit za posao) pa sam se malo preracunao nemisleci da je prednji pogon....milina :) . Jesam se okretao ali kad sam ja htio ali nikad kad je to auto "pozelio" hehe!!!
Al dobro sreca pa nikoga nije bilo na cesti tada oko 22h isao po zenu na posao tj.vracali se. Samo ona i danas misli da sam to namjerno napravio kako je izgledalo :D .
Ovako je bila dobra. Nije bla trula , unutra je sve bilo na mjestu i uredno nemam sto reci ali sto se tice masine e tu sam izgleda dobro nasjeo....a posto mi je bila i prva alfa ocito je ono "prvi macici se bacaju u vodu"  ...  he....tako je kod mene.

Tbird

• Gost
« Odgovori #432 u: 29-01-2015, 16:09:37 »
Boxer je malo shit za radit bez dizalice ili barem grabe,pogotovo zahvati ma kvacilu,getribi i sl,jos kad koja sajba ili vida zapece  :roll:
I ja sam se ziv izjebo oko nekih prostih "kvarova" sta je netko prije zakamuflirao, al nije auto zato kriv  :dontno:
A to sta si se okrenuo...iza su mi davno otisli lezajevi na ramenima pa kotaci stoje /--\ i unutarnji bridovi su cisti slik,i nikada se nisam zavrtio, ni po kisi ni icemu,tako da :dontno: mozda je ipak kak zena tvrdi  :hehe:

Offline Hiddion

• Učim polako
  • Slow is smooth, smooth is fast!
    • Zagreb
« Odgovori #433 u: 21-07-2015, 09:10:24 »
Jedno malo pitanjce...kupujem AR 145/146...146 me nekako više privlači  :tongue: Definitivno je odluka pala na 1.4 i 1.6 16V TS motor, godišta 97-98...u planu je nereg.  AR kako bi je regao sam, a i nekako mi financijski više odgovara...moje pitanje glasi je li moguće uzeti nereganu AR tog motora i tog godišta za nekih 300-500 ojra? Jer vidim da ih ima po oglasniku (čisto napomena: vudren sam u glavu pa se mislim igrat i slagat autić za svoj gušt  :tooth:)

:thanks

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #434 u: 21-07-2015, 09:13:30 »
Naravno da je moguće, gledao ja jednu za 300€ al nešto tucka z glavi pa sam odustao, ima i reg. još dva tjedna.

Tbird

• Gost
« Odgovori #435 u: 21-07-2015, 09:29:51 »
Zasto za tako malo para? Pa tolko traze samo za urednu ts masinu... Ja bi radje zel svjeze reganu, bar znas da je prosla tp, eko test, kocnice, amortizeri i ostale djidje midje da su ok, jer ak je pol toga u banani mozes slobodno mnozit iznos ulaganja pred regu puta 3  :dontno:

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #436 u: 21-07-2015, 09:43:36 »
a čovjek je dao 100 kn da prođe tehnički  :hap:

Anton

• Gost
« Odgovori #437 u: 21-07-2015, 09:56:51 »
Ako se mislis igrat onda gledaj samo da je karoserija zdrava. Tu mislim na podove i kupole. A u kos 145/146 ide svasta...
2.0 turbo, 2.5 v6, svi TS motori, 2.0 20v petak turbo i obicni...
Potencijal je ogroman i svi ovi motori idu na šaraf

Offline Hiddion

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #438 u: 21-07-2015, 09:58:32 »
Zasto za tako malo para? Pa tolko traze samo za urednu ts masinu... Ja bi radje zel svjeze reganu, bar znas da je prosla tp, eko test, kocnice, amortizeri i ostale djidje midje da su ok, jer ak je pol toga u banani mozes slobodno mnozit iznos ulaganja pred regu puta 3  :dontno:

A gle nema se, a želi se i treba. Pripremu sam napravio majstori su u stand by-u. Ulaganja su svejedno u planu.

Offline Hiddion

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #439 u: 21-07-2015, 09:59:22 »
Anton to je i moja ideja.

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #440 u: 21-07-2015, 10:00:57 »
16vT, 20vT ili BUSSO  :love:

Anton

• Gost
« Odgovori #441 u: 21-07-2015, 10:02:21 »
Jos jedan manijak kao i ja  :clap:
Kreni i ne razmisljaj puno.

Ima ti Fiuman jednu full zdravu komplet skoljku od 145 Qv s papirima.
Motora nema a i ne treba ti  :craz

Offline franjo-fritz

• Sa stažom
    • zagreb hrvatska
« Odgovori #442 u: 21-07-2015, 10:05:18 »
He. He jos jedan koj dize kredit..... U svakom slucaju pohvale za entuzijazam i vrecipunojjjjjjjj para

Anton

• Gost
« Odgovori #443 u: 21-07-2015, 10:07:42 »
145 je predivan hatchback...
Dijelova ima svugdje jer ih je pol u smecu.
Dizajn je i dan danas fenomenalan..

Najvece mane su antikorozivna zastita poda, mekana sasija, visoka pozicija sjedenja...
Ostalo je top.

Offline Hiddion

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #444 u: 21-07-2015, 11:33:40 »
Mislim da će 99% biti 146 u igri i za sada mi treba AR s motorom...tek naknadno ćemo razmišljati o drugom srcu...ali u planu je tako nekakva igra...samo da mi je naći sada auto koji radi i ide sa zdravom karoserijom...i naravno po rvackom za što manje para   :tooth:

Anton

• Gost

Offline Hiddion

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #446 u: 21-07-2015, 11:42:45 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-146-1.8-ts-oglas-3705822

Ova djeluje ok

:da:

Dao sam si još tjedan dana da mi se glavni kritičar vrati s godišnjeg (stari, promijenio autiju više neg ima godina) pa ćemo onda zajedno u lov.

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #447 u: 21-07-2015, 12:33:23 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-146-1.4-ts-16v-reg-nije-fixno-oglas-16003606

Ovo je ta koju sam gledao, auto vozi al se nešto čuje u glavi motora, onaj dio gdje stoji varijator na usisnoj bregastoj. Nije ono klasično roštanje kad varijator ode nego više kao neko tuckanje. Limarijski izvana je relativno ok, Na podu se na mjestima počela bitumenizirana zaštita odvajat i tu se pojavila hrđa. To je onak brzinski kaj sam vidio, kad sam čuo motor nisam onda dalje previše zagledao, i na ler gasu titra lampica ulja šta znači da je motor vjerojatno na izdisaju.
Mislim da mu daš 200€ da bi ju dao za te novce, jer mene je poslije zvao i rekao da mu barem nešto ponudim i vozim auto.

Anton

• Gost
« Odgovori #448 u: 21-07-2015, 13:11:14 »
Ako titra lampica, tlak ulja je mrtav... Motor je mrtav

Offline Hiddion

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #449 u: 21-07-2015, 14:24:23 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-146-1.4-16v-oglas-15104112

Trenutno gledam ovu curu...na slikama ne izgleda loše, a i slabiji motor je tu, pa će me brzo natjerat na dalje  :tooth:

Jel je netko možda prepoznaje?