18-06-2021, 09:19:04

Autor Tema: Selespeed - problem  (Posjeta: 32263 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #40 u: 21-02-2012, 17:49:56 »
Poštovani,

vozim alfa 147 selespeed iz 2001. godine

imam problem kad auto upalim ne mogu prebaciti iz N (neutral) u prvu, drugu ... ni u rikverc !?!?
Kad stisnem kočnicu/kvačilo i spustim, čuje se kado zrak :-p .. zanima me što bi to moglo biti? dali je moguče da u kočnici fali ulja? ili ... nemam pojma ..  :?:
 

Offline mauroar

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • Postova: 1467
  • Karma: 190
  • Spol: Muški
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #41 u: 21-02-2012, 20:57:26 »
Poštovani,

vozim alfa 147 selespeed iz 2001. godine

imam problem kad auto upalim ne mogu prebaciti iz N (neutral) u prvu, drugu ... ni u rikverc !?!?
Kad stisnem kočnicu/kvačilo i spustim, čuje se kado zrak :-p .. zanima me što bi to moglo biti? dali je moguče da u kočnici fali ulja? ili ... nemam pojma ..  :?:

a dali kada otvoris vrata radi pumpa?
dali uopce nece u brzinu ili ponekad?
treba provijerit kablove da se nisu odspojili,,posebno ako je netko radio na motoru,mozda nije vratio jekove na mijesto,,zna se desit
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR
 

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #42 u: 22-02-2012, 07:49:16 »
Pumpa radi ... radilo je sve perfektno .... imam ga oko 3-4 mjeseca i zbilja nikakvih problema ..

Jučer došao kući, poslje da se zaletim do grada i više neće .. Sve normalno palim auto, motor odličan .. ali neće da prebaci u niti jednu brzinu ..
Pokušati ću resetirati kompjuter pa onda ...
 

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #43 u: 22-02-2012, 08:26:19 »
Izgleda da fali ulja u selespeed mjenjaču ...  :wal:
kažu da je najbolje TUTELA CS Speed, pa ću vidjeti  :metak
 

Offline jakov

  • Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 6362
  • Karma: 596
  • Spol: Muški
  • 156 2.0 JTS TI SS & 75 3.0 12v & 595 Competizione
    • Losinj
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #44 u: 22-02-2012, 09:08:40 »
nemoj sta kazu, nego ono sta ide u njega.... nadi u knjizici ili nesto tako. vjerovatno ti fali u hidraulici sta lako vidis jer ti je na vrhu gore rezervarcic. i u mjenjacku kutiju ti ide drukcije ulje nego u druge alfine mjenjace ijako je fizicki isti mjenjac kao na "obicnom" t.s.-u

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #45 u: 22-02-2012, 09:35:29 »
Baš to mi i fali hidraulično ulje .. Piše u knjižici TUTELA CS Speed, sada čitam po forumima i na dosta foruma piše da je bolje od CASTROL-a ... neki su pisali i na ovom forumu tako .. budem se još raspitao ..
 

fjs

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #46 u: 22-02-2012, 12:56:13 »
ja sam dok sam imao selespeed zamjenio bio seleniju sa castrolom i mjenjač je radio malo tiše i mekše...
 

Offline Reno

  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4700
  • Karma: 77
  • Spol: Muški
    • Rijeka
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #47 u: 22-02-2012, 12:58:50 »
 :da: bit ce da ti fali ulja,mom starom se desilo isto neki dan na pugu 607 isto automatik vozio se sve normalno ugasio auto kasnije upalio mjenjac ne ide nigdje zaglavio odslepali ga do mehanicara on dolio ulja i mjenjac radi  :)
 

Offline mauroar

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • Postova: 1467
  • Karma: 190
  • Spol: Muški
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #48 u: 22-02-2012, 13:38:17 »
nemojmo mijesat mijenjace sa SS elektronikom,u mijenjac ide jedno ulje a u pumpu od SS ide drugo
Tutela je je prava za to, na tom ulju su radili SS ,
 :mah:
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR
 

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #49 u: 26-03-2012, 03:51:17 »
Pokusao sam nac ovu temu ali bez uspjeha... Naime imam jedan veliki problem! nemogu ubacit u niti jednu brzinu!! auto je automatic pa me zanima sta bi to moglo biti?? ako je netko imao ikakvih slicnih iskustava neka mi pomogne.... please :(( u kratko da opisem: kad otvorim vrata cujem da pumpa od selespeeda odradi, pa pretpostavljam da ona nije otisla! ulja u posudi za selespeed ima malo ispod max-imuma! dalje fakat neznam sto bi moglo biti...   :wal:  :mad:  :wal: pomagajte! auto mi je potreban zbog posla tako da molim sto prije neku informaciju kako rijesit problem!!! hvala
 

Offline Seb

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 15970
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #50 u: 26-03-2012, 07:12:43 »
odpeljaj auto u servis..tak češ najpriej riješit problem

Offline plavi156

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2998
  • Karma: 55
  • Spol: Muški
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #51 u: 26-03-2012, 08:38:11 »
kao što Seb kaže, odšlepaj auto u servis, selespeed je složen mehanizam, ovako napamet se može samo nagađat...
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS
 

Offline luka_alfa111

  • Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 120
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • Alfa 156,1.9 jtd 85Kw x 2
    • Ljubljana, Nova Gradiška
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #52 u: 26-03-2012, 10:48:39 »
A možda ti je aku. loš,pa bi več zamjena sve riješila  :craz
Nije bitno koje vozilo samo da je Alfa :)
 

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #53 u: 26-03-2012, 14:40:09 »
i evo otkrio kvar na svom selespeedu..... sisacki doktor za alfe kaze da je otisla robotika na selespeedu.... popravak sa polovnom robotikom 3 700 kn  :wal:   :o000: pa ako netko ima to za prodat polovno nek mi se javi ili ako netko hoce kupit moju alfu godinu dana reganu s ovim kvarom nek se javi.... dam za male novce.... :sad:
 

fjs

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #54 u: 26-03-2012, 14:46:11 »
daj oglas pod "kupujem", mislim da ima nekoliko ekipe tu šta ima dijelova od Selespeeda, a javi se i članu pod imenom signo, možda on ima nešto...
 

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #55 u: 26-03-2012, 14:47:44 »
ok. hvala...
 

Offline Seb

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 15970
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #56 u: 26-03-2012, 15:27:13 »
nije sigurno riknula cijela robotika nego neki dio na njoj ali je najlakše tak reč  :hehe:

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #57 u: 26-03-2012, 15:34:18 »
i sta mi vi predlazete??
 

Offline Seb

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 15970
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #58 u: 26-03-2012, 15:45:41 »
pa da se nađe drito kvar i zamjeni se šta ne valja

i ja imam sad Stila sa SSom, 4 mjeseca bio u Kariću i nisu riješili problem...zamjenjeno sve što se moglo zamjenit a na kraju kvar bio kablom od mase...u prekidu
ne vjerujem da je Barić propustio taku grešku ali mislim da nebi trebalo mjenjat cijelu robotiku

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #59 u: 26-03-2012, 15:54:13 »
neznam ni sam! totalno sam se razocaro u alfe... svaki mjesec nest ode....