23-04-2026, 07:46:03

Autor Tema: Selespeed - problem  (Posjeta: 40383 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline robynasice

• Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #150 u: 14-08-2015, 17:54:58 »
Pozdrav ljudi,evo jedan problem rjesio a sad po obicaju drugi problem sa doticnim selespeedom,najme sad mi nece uc u 1-3-5 brzinu,onako cvrka kao da bi ubacio u prvu al prebaci u drugu,i tako i sa ovim ostalim brzinama,na tabli nema greske niti blinkaju brzine,probo sam kalibrirat ali nece odma izbaci gresku,molim ako je neko imao isti problem ili ako zna sta bi moglo bit nek mi javi jel cu poludit sa tim mjenjacem.

Offline Hendrix

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
    • Rab
« Odgovori #151 u: 01-10-2017, 22:15:16 »
Pozz svima. Imam problem sa selespeed mjenjačem. Zapeo je u prvoj brzini i nikako ne mogu upalit auto (stilo2.4). S mjenjačem prije toga nisam imao nikakvih problem, baš nikakvih...nit je treptala brzina na ploči, bilo kakav zvuk, apsolutno je savršeno radio. Parkirao sam, pala je kiša i više ne pali. Akumulator je bio prazan, ventilator se upalio. Odmah sam posumnjao da je neki kratki spoj, rastavio ploču za osigurače, sve osigurače i zamjenio sve releje. Skinuo pumpu, ispitao. Inače pumpa radi kad otvorim vrata. Kupio novi akumulator, promjenio ulje (tutela cs speed), provjerio e-m ventile na robotu, zvao dijagnostiku koja nije javila nikakvu grešku. Proverio tlak (oko 50 se kreće).Ugl sve je u redu. To već traje tj dana i više nemam nikakve ideje. Molim Vas bilo kakvu pomoć u vidu savjeta, vidio sam da je bilo već takvih slučajeva. Na što da obratim pažnju...ima li netko ili zna gdje ima kakva shema rada robota, konkretno zanima me lajtung koji ide sa strane na robotu prema getribi (onoj kupolici na getribi-ne znam joj naziv). Primjetio sam da kroz taj lajtung ne ide ulje, kroz ostale ide. Svaki savjet je dobrodošao...  :mehanic

p.s. živim na otoku i nemam opciju otići u specijalizirani servis, tako da je to isključeno.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #152 u: 02-10-2017, 07:01:01 »
Pozz svima. Imam problem sa selespeed mjenjačem. Zapeo je u prvoj brzini i nikako ne mogu upalit auto (stilo2.4). S mjenjačem prije toga nisam imao nikakvih problem, baš nikakvih...nit je treptala brzina na ploči, bilo kakav zvuk, apsolutno je savršeno radio. Parkirao sam, pala je kiša i više ne pali. Akumulator je bio prazan, ventilator se upalio. Odmah sam posumnjao da je neki kratki spoj, rastavio ploču za osigurače, sve osigurače i zamjenio sve releje. Skinuo pumpu, ispitao. Inače pumpa radi kad otvorim vrata. Kupio novi akumulator, promjenio ulje (tutela cs speed), provjerio e-m ventile na robotu, zvao dijagnostiku koja nije javila nikakvu grešku. Proverio tlak (oko 50 se kreće).Ugl sve je u redu. To već traje tj dana i više nemam nikakve ideje. Molim Vas bilo kakvu pomoć u vidu savjeta, vidio sam da je bilo već takvih slučajeva. Na što da obratim pažnju...ima li netko ili zna gdje ima kakva shema rada robota, konkretno zanima me lajtung koji ide sa strane na robotu prema getribi (onoj kupolici na getribi-ne znam joj naziv). Primjetio sam da kroz taj lajtung ne ide ulje, kroz ostale ide. Svaki savjet je dobrodošao...  :mehanic

p.s. živim na otoku i nemam opciju otići u specijalizirani servis, tako da je to isključeno.
zovi šlep i šalji u servis...teško da češ nešto sam moč
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Hendrix

• Učim polako
    • Rab
« Odgovori #153 u: 02-10-2017, 11:26:42 »
Apsolutno, ali još ću se malo pozabavit sam. Ovdje nema adekvatnog servisa. Uglavnom, imam jedno pitanje...Dolje ću postaviti par slika. Skužio sam jučer da je dolje prikazani, aluminijski dio popucao i da je curilo ulje. Zavario sam to, bio poprilično veliki rez. Uglavnom, na tu se kapicu veže lajtung koji sam u prošlom postu spomenuo - onaj kroz koji ne ide ulje. Ono što me zanima je način na koji funkcionira ta linija. Ide li tuda ulje, zrak? I u kojem smjeru...prema robotu ili od robota. Tu je negdje kvar sad sam prilično siguran. Pitanje postavljam iz razloga jer, kad skinem lajtung i pumpa se pokrene ne curi ulje, ni s jedne strane, a ipak je kroz taj rez točilo...Nelogično.

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #154 u: 07-11-2017, 16:35:38 »
Evo i mene u temi sa Selespeedom..

Selespeed je poceo zezati, ispadao iz druge i cetvrte brzine i nakon promjene senzora nije se puno situacija promijenila te smo nabavili drugi robot komplet koji je radio na drugom autu uredno... falila mu je bomba ali kod mene je ok pritisak od 47 do 50 bara tako da smo prebacili i sve ok.

Kad smo postavili robot, nece da ubaci ni u jednu brzinu.. pokusali uraditi kalibraciju, ozraciti kvacilo, namjestili kvacilo manuelno da bude na istom nivou kako je predvidjeno, jednostavno ne ulazi... Kalibracija stane na actuatoru 5 - R i izbaci... Nece proci...

Savjeti sta da radimo dalje, jer nemamo vise ideja... ??
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #155 u: 07-11-2017, 16:56:25 »
Ispitajte actuatore diagnostikom jer ocito jedan zeza cim neće proći kalibraciju
Varijator sekta

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #156 u: 07-11-2017, 19:45:49 »
Ispitajte actuatore diagnostikom jer ocito jedan zeza cim neće proći kalibraciju

Probali sve redom opcije u MES-u... Sve odradi, samo nece kalibraciju... :)
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline sani1503

• Učim polako
    • Pula
« Odgovori #157 u: 07-12-2020, 08:45:22 »
Pozdrav dragi ljudi.
Alfa 147 2.0ts selespeed. Znaci ne rade mi "papucice" na volanu za mjenjat brzine; mjenjac radi odlicno.
Dali je to neki poznat problem? Postoji li neki "quick fix"? (Posto nove vidim kostaju pun k..c)
Help?

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #158 u: 07-12-2020, 09:00:14 »
Pozdrav dragi ljudi.
Alfa 147 2.0ts selespeed. Znaci ne rade mi "papucice" na volanu za mjenjat brzine; mjenjac radi odlicno.
Dali je to neki poznat problem? Postoji li neki "quick fix"? (Posto nove vidim kostaju pun k..c)
Help?

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
tipke ili spiralni kontaktor ispod volana
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila