17-11-2019, 12:20:01

Autor Tema: Selespeed problem  (Posjeta: 27733 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline drazen

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 158
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 16v JTDm
    • Labin
Selespeed problem
« u: 27-12-2006, 17:44:50 »
Imam problema sa AR 156 SS. U voznji mi je pocelo zvoniti i blinkati ona dioda od selespeeda. Zaustavio sam auto i od onda nece u brzinu. Auto normalo upali, dioda blinka ali u brzinu nece. Probao sam i kleme odspojit ali ista stvar se desava i kad kleme vratim. Mislim da se na "starom" forumu govorilo nesto o tome ali onda nisam imao SS pa nisam ni citao. U onoj posudi na desnoj strani motora tekucina (pretpostavljam da je to ulje) je skoro pa do vrha cepa.

Znam da treba spojit na dijagnostiku ali mozda je netko imao iskustva sa time pa pitam

Hvala.
 

Offline Seb

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 15757
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #1 u: 28-12-2006, 07:34:19 »
iskustva...nemoj mi ss :wal:

Offline drazen

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 158
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 16v JTDm
    • Labin
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #2 u: 02-01-2007, 13:26:10 »
iskustva...nemoj mi ss :wal:

Našli smo kvar, pumpa ulja selespeeda ne vrti. Izvadili smo je i čekam da majstor uhvati malo vremena da je pogleda. Nego, iscurilo nam je malo ulja pa me zanima koje ide.
Koja je cijena te pumpe?
« Zadnja izmjena: 02-01-2007, 13:26:37 od drazen »
 

Offline Aki

  • Član Alfa Kluba 3
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 1821
  • Karma: 128
  • Spol: Muški
  • 156 V6 ,Dedra Integrale
    • split
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #3 u: 17-01-2007, 11:04:34 »
nova ti je ravno 3000 kn
idemo...
 

Offline drazen

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 158
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 16v JTDm
    • Labin
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #4 u: 17-01-2007, 17:23:45 »
nova ti je ravno 3000 kn

Točnije, 3028kn. U ovlaštenom servisu u Trstu našli smo je za 295 € (bez IVA-e). Demontaža stare i montaža nove obavljena je u garaži i sad ideeeeee  :wz
Ulje ide specijalno za Selespeed, našao sam ga u Žminju (Etradex) 1l=105kn a zove se "Tutela CS Speed"

Sad se javlja drugi problem, svijetli lampica airbag-a i ona žuta da je airbag suvozača isključen.
 

Offline gmit

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 183
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • Mazda 3 MPS
    • Zagreb
alfinist
 

herooss

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #6 u: 26-01-2009, 12:44:05 »
pišem u vezi selespeeda, o kojem sam več objašnjavao, da mi se pali lampica od mjenjača u 5. brzini...i danas odem kod mehaničara, i spoji ga na tester i izpiše se kao senzor mjenjača.sve ok, al onda zovem jednog čovjeka koji radi na AC i on mi objasni da su sa tima mjenjačima stalno problemi, i da je najbolje zamjenit cijelu glavu mjenjača, i da je btw to jako skupo...sad me zanima, dali je to istina, ili je sve ok samo za zamjenit senzore?
 

Offline Seb

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 15757
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #7 u: 26-01-2009, 14:05:26 »
ha to je najlakši način no ujedno i najskuplji...ak te svrbi lova u đepu,mjenjaj :craz ja nebi tako...rađe bi otišo 2-3 puta u servis dok se problem ne riješi jer teško da če se pogodit kvar od prve

herooss

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #8 u: 05-02-2009, 00:28:05 »
e bok, evo uhvatijo sam malo vremena da objasnim šta mi je rekao mehaničar, vozijo sam alfu kod 3 majstora, kod 2 mi je na testeru ispisalo u memory-u samo, da je senzor valjda, kod 3. sam ostavijo avto na par dana, i nakon toga dodjem do njega i on meni govori, kako mi je otišla neka lamda sonda, da mi kompjuter od mjenjača i od avta ne surađuju međusobom(wtf) i da senzor na mjenjaču ošo, sad mene zanima, dali je to moguče, jer avto normalno se vozi?? i da, rekao je da je trošak oko 1000-2000€ ako hoču sve novo promjenit, ipak on nije znao da sam je vozijo kod 2 mehaničara, pa sumnjam na to , da me se htjeo riješiti i da nezna....kaj velite??:D
 

Offline nixa

  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1112
  • Karma: 19
  • Spol: Muški
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #9 u: 05-02-2009, 04:18:41 »
otjeraj auto kod seb-a, nek ti to popravi i dobro.

ako naletis na loseg majstora mozes samo imati jos vise stete. vjerujem da ce ti seb izaci u susret i pokusati rijesiti problem sto je jeftinije moguce, a ne odmah zamijeniti sve sto bi teretski moglo biti u klincu.
 

Edis

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #10 u: 05-02-2009, 12:10:17 »
e bok, evo uhvatijo sam malo vremena da objasnim šta mi je rekao mehaničar, vozijo sam alfu kod 3 majstora, kod 2 mi je na testeru ispisalo u memory-u samo, da je senzor valjda, kod 3. sam ostavijo avto na par dana, i nakon toga dodjem do njega i on meni govori, kako mi je otišla neka lamda sonda, da mi kompjuter od mjenjača i od avta ne surađuju međusobom(wtf) i da senzor na mjenjaču ošo, sad mene zanima, dali je to moguče, jer avto normalno se vozi?? i da, rekao je da je trošak oko 1000-2000€ ako hoču sve novo promjenit, ipak on nije znao da sam je vozijo kod 2 mehaničara, pa sumnjam na to , da me se htjeo riješiti i da nezna....kaj velite??:D

taj ti majstor vrlo vjerovatno lupa gluposti.

Ako ti blinka u 5.toj brzini prvo pogledaj ulje u selespeedu, zatim instalaciju do pumpe za selespeed. Na mom vlastitom iskustvu po pravilu bude obicno lose uzemljenje, ili je znak da ce pumpa uskoro se pokvariti. I kad se pokvari mijenjas pumpu a ne ostalo, pumpa je oko 500-600 eura u Hrvatskoj ili u BiH, ali se u Trstu ili putem interneta moze nabaviti za 250 eura plus postarina.  Prvo provjeri osnovne stvari, a to mozes i sam, pa tek onda idi na krajnje i najgore stvari koji se mogu desiti poput ovoga sto ti je on rekao za ''kompjuter mjenjaca''

Pravo su me poceli nervirati majstori za selespeed. Čim se pozalis da nesto nije u redu odmah hoce da mijenjaju kompletan sistem i zavaljuju ljude od 2000 do 5000 eura za kvar cije otklanjanje ne kosta ni 500 eura.

Meni licno se desilo to blinkanje u 5. Kroz mjesec sam ostao na cesti, i ispostavilo se da je do pumpe, koja je sa tim svojevremenim blinkanjem u petoj najavila da ce uskoro riknuti. Al posto je jos nisam skinuo i detaljno pregledao, ne mora znaciti ni da je ona, moguce je da se ne bude morala ni mijenjati.

Kod mene recimo ni Examiner ni TEXA niti ijedan drugi dijagnosticki uredjaj ne prikazuje nikakvu gresku. A mjenjac malo malo pa ne radi.
 

herooss

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #11 u: 05-02-2009, 23:34:23 »
ok, a ovaj pa ulja mi fali možda za 2-3 mm po onoj crtici, i ok izgleda ulje, a isto kako kažeš da mi na testeru ne javlja, jedino što pokazuje je nešto u memory....i to je mehaničarima čudno, šta bi to moglo biti? ja se izvinjavam ak sam dosadan, al sam laik u vezi tako te elektronike pa me sve zanima:D jer kako sam skužijo, je, da se nitkome neda baviti mojim avtom(mjenjačem) :wal: a ja svaki dan radim, pa ču očito morati sam nešto smisliti:))
 

herooss

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #12 u: 08-02-2009, 13:30:45 »
hey bok, evo opet se javljam, našao sam dobrog mehaničara za selespeed, i konačno dobio malo konkretnije odgovore, te saznao da je otišao neki senzor brzine kod selespeeda.... i otišao sam u AC gdje sam htjeo naručiti, pa su rekli da me nazovu, al da neznaju dali se može dobiti samo senzor ili se mora mijenjati cijela konzola od abs-a i nešto slično, koja košta oko 300-400€, a sad help please, dali se može kod toga zamjeniti samo senzor???
 

Edis

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #13 u: 09-02-2009, 13:17:37 »
nisam siguran, ali mislim da se moze samo senzor zamijeniti,  Seb ce to bolje znati :-)

To sto je bilo u memoriji, je nesto sto se nekada desilo, i sada trenutno nije aktuelna greska. Sad je pitanje sta je to bilo memorisano, moguce da je bilo memorisano kada je neko od majstora otkopcavao kablove sa pumpe ili sa releja i da je tada zabiljezena greska.

Sve sto ne pise ATT (aktuelna greska) je ok :-)
 

dubravko

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #14 u: 18-05-2010, 15:17:45 »
Bok,
imam jedan problem sa alfom147 selespeed 2.0 (2002). Naime, ostala je u 1.brzini na parkiralištu i ne mogu je nikako upaliti. U neutral nikako ne ide, a u prvoj brzini neće ni da zavergla. U Kiveli, Kostrena su mi rekli da moram kupiti novu pumpu selespeeda pa da će tek onda moći ju staviti na kompjuter kako bi vidjeli gdje je problem. Također je kočnica tvrda.
Da li je netko od vas imao takav ili sličan problem???? Šta stvarno trebam kupiti novu pumpu kako bi ga mogli staviti na kompjuter???
Hvala.
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #15 u: 24-11-2011, 23:32:24 »
Imam alfu 147 2.0 ss 2001.god,naima kad se otvore vozačeva vrata treba se čuti pumpa od selespeeda kao što mi je dosad i radilo.
A sada se ona više ne ćuje i nemoguće je upaliti automobil,a niti prešaltati brzinu,ostao mi je u 1. Na tabli mi se ne pali nikakva greška.Molio bi vas ako netko zna u čemu bi mogao biti problem da mi pomogne.Hvala
 

Anton

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #16 u: 25-11-2011, 11:04:57 »
pa dijagnostika bi mu trebala pokazati gresku  :?:

pitam samo...neznam....
 

Offline mali

  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2901
  • Karma: 55
  • Spol: Muški
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #17 u: 25-11-2011, 11:06:20 »
pa dijagnostika bi mu trebala pokazati gresku  :?:

pitam samo...neznam....

ako je elektronički kvar da, a ako je mehanički :?:

pitam i ja, neznam
uživam u vožnji
 

mj4891

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #18 u: 25-11-2011, 11:52:18 »
Meni se znao zablokirati u 1., spojio ga na komp i kalibrirao i sve ok..!!
 

mj4891

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #19 u: 25-11-2011, 11:54:17 »
Neznam dali znas ali sto se tice voznje selea., treba se pridrzavati nekih pravila i onda on funkcionira za 5