Kažeš vrlo rijetko preko 4000 rpm....
Pa kako ti voziš tu Alfu?
Taj motor tek preko 4000 kreće iz mjesta i vozi se normalno.
Nije mi jasno?
sori ali komentar ti je bez veze

ja imam 1.8ts, i također ga rijetko vozim preko 4000rpm-a jer po gradu nemam potrebe a čak ni mogućnosti s obzirom da
u 4-oj. brzini na 3500 rpm-a razvijem brzinu oko 90km/h što je i previše za grad u kojem je na 90% prometnica ograničenje 60 km/h
posebice iz razloga što mi je max. okretni moment na 3500rpm-a što znači da je na tim okretajima motor najefikasniji što se
tiče omjera snage i potrošnje...a i najbolji mi je odziv na gas na tim okretajima...
iskreno već mi je pun kufer slušanja tih isforsiranih priča o tome kako je TS loš a konstantno se kolje u blokadi i onda odlaze radilice,
ležajevi, i ostala sranja. Normalno je da takva vožnja skraćuje vijek motora zbog većeg rada u ražimu zamora i habanja materijala.
Ne treba doktorat iz fizike da to bude jasno...
Isto tako. prijatelj čiji je bratić razvojni inženjer u bmw-u kaže da njihovi motori (4 cilinda) daju isto nekih 150tkm rada u visokom režimu i da
onda treba radit barem polugeneralku...a druga je stvar što 'ponosni' vlasnici propelerčića i kad naprave polugenerlaku ili drugi veći servis skrivaju to
jer se ne priliči švabi da rikava i otkazuje, a budući da su ga u startu preplatili za par tisuća osjećali bi se kao posrani da pričaju o tome...
Npr, ujak je kupio bmw 5, star 7 god, na 185000km mu se raspao motor ali nije išao okolo i pričao kako je bmw smeće

Tako da twin spark nije ni približno loš ili nekvalitetan kako se ovdje po forumu priča, dapače, kudikamo je napredniji od ostalih motora te snage,
samo što mi ovdje ne uzimamo u obzir sve elemente i činjenice kada govorimo o kvaliteti ovog motora...