13-05-2026, 15:25:05

Autor Tema: ABS ASR EBD problem  (Posjeta: 42309 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dugixy1

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
Odg: ABS ASR EBD problem
« Odgovori #90 u: 17-12-2012, 02:03:02 »
moguce da su ti oni nesto zeznili, jer ta tipka kod mene radi normalno ko i za otkljucavanje vrata, lagano..
i kada ju stisnes mora se upalit i lampica na instrument tabli da je iskljuceno ..
mozda su ti pokidali taj gumb, nesto slomili unutra i onda on nemoze iskljucit ars,vdc

ma ne vidim ništa pokidano, otvoriću još jednom i slikati detaljno, ovaj gumb za vrata imam baš napravljen da unutra  ulazi mekano na kontakt ploču ( prije ploče je zaštitna gumica) , a ovaj VDC nema mekanu opciju, baš je tvrdo na pritisak, teško je riječima opisati, kad slikam
biće puno jasnije. probaću i mekan gumb od vrata prebaciti u VDC da vidim hoće li biti promjene, makar sumnjam , vidim po pločici (gumici) na koju sjedaju da su dodiri različiti. za vrata mekano ,propada a za vdc tvrdo,nema propadanja.

prvo mi treba netko sa dijagnostikom ući u ABS, i pogledati šta kažu te opcije, ja imam kabl ali nisam stručan u prespajanju pinova, još je @loša napisao ako se nešto krivo prespoji da može doći do velike štete.
moram naći nekog tko ima već prespojeno ili mu dam svoj kabl pa neka prespoji meni pa da pogledamo.
jer moramo pročitati što kompjuter kaže za postavke.
ja se siječam kad sam prvi puta probao gasiti taj VDC da sam ostao iznenađen tvrdoćom tipke, na pritisak se doslovno nije ni pomakla ali sam na tabli svaki puta vidio da je pisao da sam isključio VDC , tako da znam da postoji.
100% sam siguran. Mrcina tebi hvala na pomoći, ako se sjetiš još nečeg pucaj. ne znam jel postoji samo osigurač za taj VDC da nije on otišao ali mislim da je osigurač vezan abs/vdc a abs mi radi.

ne sjećam se kad mi je prestalo raditi, ugrađivao sam alarm na original ključ, tražio u autocommerce da mi iskljuće bipanje kad netko nije vezan, te ugrađivao multimediju i komande za volan. jer prilikom toga došlo do problema i kad točno ne znam???
em kad se spojim dijagnostikom ne znam jel možda moguče trajno isključiti te opcije , pa da nisu isključene?
ili ako postoji neki zasebni osigurač. šta je najbolje nemam greški, niti sam ih imao ikad memorirane.

ja se vozim potpuno normalno ali zašto ne radi?  moram naći bar razlog! :alfisti:

Offline Rossi46

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #91 u: 25-12-2012, 03:51:52 »
ok, nakon 2 tjedna niko nezna ili nema neko suvislo rjesenje oko problema koje sam naveo... samo se drzite zapeklog gumba.... nije da pljujem po necijim problemima, ali o takvim stvarima znaju svi sve, i mene hebe prekidac za spustanje sajbe i znam da moram kupit drugi, pa ne tulim kak ne radi...

kolko vidim o ovom sto mene muci nema tu nigdje na forumu i zato to pisem, da ne zivim u divnoj drzavi hrvatskoj di bi imao para otpeljat auto na kak se spada servis nebi bio tu s vama i ocekivao suvisao odgovor...
nemojte me krivo shvatit ali forum ide u smijeru ko i svaki na koji sam registriran... samo smajlici, bravo i ostale gluposti da se skupe postovi..... :wal:
Ugradujem daljinska centralna, alarme i parking senzore!!!!

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #92 u: 25-12-2012, 18:00:46 »
ok, nakon 2 tjedna niko nezna ili nema neko suvislo rjesenje oko problema koje sam naveo... samo se drzite zapeklog gumba.... nije da pljujem po necijim problemima, ali o takvim stvarima znaju svi sve, i mene hebe prekidac za spustanje sajbe i znam da moram kupit drugi, pa ne tulim kak ne radi...

kolko vidim o ovom sto mene muci nema tu nigdje na forumu i zato to pisem, da ne zivim u divnoj drzavi hrvatskoj di bi imao para otpeljat auto na kak se spada servis nebi bio tu s vama i ocekivao suvisao odgovor...
nemojte me krivo shvatit ali forum ide u smijeru ko i svaki na koji sam registriran... samo smajlici, bravo i ostale gluposti da se skupe postovi..... :wal:
Mislim da tvoj problem nije nimalo banalan i sumnjam da ga svi na forumu znaju samo nece da ti kazu. Niko ti nista ne odgovara jer vjerovatno nema sta pametno reci.
Ja sam daleko od strucnjaka, ali meni mirise na to da ces morati u servis osim oko nisi veliki sretnik pa ti se to samo popravi sto nije iskljuceno.
Kad iskljucis asr sve je ok kako kazes, mozda se nesto u softwareu poremetilo, mozda je neki dio elektronike izgorio, mogu ovako nagadjati do sutra ali dok to ne pogleda neki strucnjak, sumnjam da ces na netu naci rjesenje.

sretno  :ok:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #93 u: 25-12-2012, 18:52:21 »

pa zato i postoje forumi  :da: :da:
 :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz :craz

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #94 u: 26-12-2012, 09:49:03 »

jesi ga prikljucio na komp ?? koju ti gresku izbacuje kada ga prikljucis na komp ??
:Horse: :mehanic

Offline Rossi46

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #95 u: 26-12-2012, 14:02:15 »
nisam ga prikljucio na komp jer nisam isao mehanicaru i nedam parsto kuna za dijagnostiku ako je neka glupost, mehanicar mi je zadnje odrediste... zato sam tu i pitam, mozda je neko imao isti ili slican problem pa da znam u kom smjeru ic...

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #96 u: 26-12-2012, 21:10:03 »
nisam ga prikljucio na komp jer nisam isao mehanicaru i nedam parsto kuna za dijagnostiku ako je neka glupost, mehanicar mi je zadnje odrediste... zato sam tu i pitam, mozda je neko imao isti ili slican problem pa da znam u kom smjeru ic...

onda ti jedino preostaje, alat u ruke i provjeravat sve zice i senzore
:Horse: :mehanic

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #97 u: 02-01-2013, 10:16:15 »

Možda ti je neka sitnica , pa uz malo sriće možda i nađeš koja je to sitnica ... a možda je i veći kvar ... taško je utvrdit bez dijagnostike i dobrog majstora   :da:

Ja pokušavao u zd neke vdc-asr mušice riješit, uz majstore, i nakon godinu dana odustao , i nedam više auto nikome da čačka bzv i da se uči na mom autu  :ne2:
Uglavnom , nije to tako jednostavno , triba točno znat što i kako tražit pa otklonit kvar.  :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #98 u: 02-01-2013, 11:18:23 »
a valjda ima neko na forumu u zagrebu kabel i FES pa neka ti ga spoji za pivu to mi je totalna debilana uzimat 150,200kn da bi spojio auto na 2 minute na laptop ono nes ti posla sav se jadan preznojio dok je skinuo plastiku i spojio kabel  :rolll:
 ako uskoro prolazis kroz rijeku javi se ja cu ti ga spojit dabe,par ljudi me vec pitalo da im spojim auto na dijagnostiku i jednostavno bi me bilo sram uzet 100,200kn za tih 5 minuta posla  :redf:
umjesto da dajes nekome pare za dijagnostiku da ti samo ocita greske rade si kupi kabel na njuskalu program se lako nabavi citaj i brisi greske do mile volje a i usput jako dobro dode kod kupovine auta i provjere km  :craz

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #99 u: 02-01-2013, 11:26:33 »
a valjda ima neko na forumu u zagrebu kabel i FES pa neka ti ga spoji za pivu to mi je totalna debilana uzimat 150,200kn da bi spojio auto na 2 minute na laptop ono nes ti posla sav se jadan preznojio dok je skinuo plastiku i spojio kabel  :rolll:
 ako uskoro prolazis kroz rijeku javi se ja cu ti ga spojit dabe,par ljudi me vec pitalo da im spojim auto na dijagnostiku i jednostavno bi me bilo sram uzet 100,200kn za tih 5 minuta posla  :redf:
umjesto da dajes nekome pare za dijagnostiku da ti samo ocita greske rade si kupi kabel na njuskalu program se lako nabavi citaj i brisi greske do mile volje a i usput jako dobro dode kod kupovine auta i provjere km  :craz

Nije samo program i laptop ... triba malo više poznavat problematiku dotične elektronike ...

Meni su spajali auto , majstori ,3,4 puta i etc ( moram naglasit da mi to nisu naplatili ,ali nisu ni riješili problem )... i ne izbacuje nikakve greške a zajebva i ne radi  :da:
Pa ti vidi i skuži zašto comp ne očitava grešku i kaže da je sve ispravno ... ima tu caka koje triba znati.

A laptop i program bi tribali stavljat u obaveznu opremu auta  :craz :hehe: :hehe: :hehe:
« Zadnja izmjena: 02-01-2013, 11:30:31 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #100 u: 02-01-2013, 11:42:45 »
Nije samo program i laptop ... triba malo više poznavat problematiku dotične elektronike ...

Meni su spajali auto , majstori ,3,4 puta i etc ( moram naglasit da mi to nisu naplatili ,ali nisu ni riješili problem )... i ne izbacuje nikakve greške a zajebva i ne radi  :da:
Pa ti vidi i skuži zašto comp ne očitava grešku i kaže da je sve ispravno ... ima tu caka koje triba znati.

A laptop i program bi tribali stavljat u obaveznu opremu auta  :craz :hehe: :hehe: :hehe:
sve to stoji al za spojit ga i ocitat gresku ne trebas apsolutno nikakvo znanje to je samo da se olaksa posao mehanicaru/elektricaru dodes kazes koja je greska pa neka radi i istrazuje al ako nema greske i steka e to je onda problem ::)
to sam i ja rekao tko vozi alfu pod dodatnom obaveznom opremom mora bit kabel laptop i kutija sa alatom ja to sve imam u svakom trenutnku u autu :hehe:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #101 u: 02-01-2013, 11:43:45 »
sve to stoji al za spojit ga i ocitat gresku ne trebas apsolutno nikakvo znanje to je samo da se olaksa posao mehanicaru/elektricaru dodes kazes koja je greska pa neka radi i istrazuje al ako nema greske i steka e to je onda problem ::)
to sam i ja rekao tko vozi alfu pod dodatnom obaveznom opremom mora bit kabel laptop i kutija sa alatom ja to sve imam u svakom trenutnku u autu :hehe:

:da: :ok:

:hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #102 u: 02-01-2013, 12:09:55 »
Evo meni se isto pali VDC u normalonoj vožnji, i to samo u lijevim zavojima i to na istoj dionici uvijek sta mi je baš čudno, nema nikakvog proklizavanja, brzina je pri 50-60 km/h lagano u 5. Počne radit drrrrrrr i koči malo auto. Ne znam da li bi moglo utjecat na to sto je offset felgi za 1o mm više na van.  :?: Kad bi malo življe vozio ne pali ga.  :?:

Offline Rossi46

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #103 u: 19-02-2013, 15:09:09 »
dal mi neko moze odgonetnut di se nalazi i kak izgleda abs senzor na 147 1.9 jtd 2001g. posto mi asr stvara probleme kad je ukljucen a i nakon 10 min voznje mi baci gresku abs-a, htio bi to provjerit, stari mi tek sad veli da je pocelo zahebavat kad je mjenjao zimske gume pa da nisu kod vulkanizera nekaj istekali il potrgali slucajno.

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #104 u: 19-02-2013, 17:18:46 »
Na glavčini kotača, iza diskova, spojen je žičicom.

Offline Rossi46

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #105 u: 20-02-2013, 13:25:30 »
na oba kotaca?

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #106 u: 20-02-2013, 13:33:44 »
Na sva 4.

Offline Rossi46

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #107 u: 20-02-2013, 19:59:07 »
aha... zahvaljujem! :ok:

Offline jonnygitara

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 sw 2.4 jtd
    • Rovinj
« Odgovori #108 u: 06-04-2013, 18:56:27 »
Pozdrav

Imam problem s kocnicama pa da poblize objasnim o cemu se radi.

Neko vrijeme mi svako toliko kao nesto skripi dok vozim preko 100 kmh u zadnjoj desnom kotacu, ne cuje se jako al je stvarno piskutavo za popizdit.
Danas mi isto pistalo po autoputu pa sam stao i pipnem felgu a ona jako topla, za razliku od drugih.
U medjuvremenu sam cuo kao da je nesto otpalo s kotaca i upalio mi se znak ABS-a. Kad kocim sad na momenat mi propaene papucica kocnice pa onda je ok al se cuje zvuk kao da struze nesto dok kocim...
Bi bi jako zahvalan ako bi netko mogo savjet o cemu se radi

Hvala puno

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #109 u: 06-04-2013, 18:58:21 »
mozda su ti se potrosile plocice previse pa struze metal od disk prilikom kocenja...
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline jonnygitara

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 sw 2.4 jtd
    • Rovinj
« Odgovori #110 u: 06-04-2013, 19:29:25 »
Sta je moguce da je otpala plocica? Bas sam cuo kao da je neki komad otpao s kotaca i odmah mi se upalio abs

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #111 u: 06-04-2013, 19:42:46 »
Sta je moguce da je otpala plocica? Bas sam cuo kao da je neki komad otpao s kotaca i odmah mi se upalio abs

pa kako ti izgleda vizualno,na opip ?

valjda možeš vidjeti nešto.

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #112 u: 06-04-2013, 19:45:22 »

ne znam koliko je moguce da ti otpadne plocica... ali se meni jednom na bravu kad sam ga tek kupio nakon par dana culo jako struganje na jednom tocku.. i na kraju je ispalo da se plocica skroz potrosila i da je strugala od disk...

zbog toga se grijao...
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #113 u: 06-04-2013, 20:50:21 »
vjerovatno ti je čeljust zapekla,treba ih rastaviti i očistiti klizače,kad pustiš kočnicu pločica tj. cijeli dio čeljusti  se ne odmakne od diska....pol sata posla,ali bolje je odmah oba dvije strane rastavit jer ni druga sigurno nije bolja dakle sat-sat i pol posla

Offline jonnygitara

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 sw 2.4 jtd
    • Rovinj
« Odgovori #114 u: 06-04-2013, 23:26:53 »
Hvala kolege...

odmah na servis u ponedeljak !!

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #115 u: 06-04-2013, 23:40:48 »
...ima tu više posla... ::)

...istrošile su ti se zadnje pločice (sigurno čeljust ne vraća pločice na toj strani), i kako je strugao metal o disk, zagrijavanje diska je shebalo prsten ABS-a...sigurno je i otpao komadić i zato ti se upalila lampica abs-a...problem je da prsten nemožeš kupiti posebno, nego ćeš morati uzeti komplet zadnji ležaj kotača...ako istrošene pločice nisu puno "pojele" disk, onda ga nemoraš mijenjati...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #116 u: 06-04-2013, 23:49:13 »
moguce se odljepila pakna sa plocice i slomila abs senzor nebi bio prvi vidio to na vw par puta al svaki put je bilo potroseno do ibera i pukne.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline jonnygitara

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 sw 2.4 jtd
    • Rovinj
« Odgovori #117 u: 07-04-2013, 12:02:41 »

...istrošile su ti se zadnje pločice (sigurno čeljust ne vraća pločice na toj strani), i kako je strugao metal o disk, zagrijavanje diska je shebalo prsten ABS-a...sigurno je i otpao komadić i zato ti se upalila lampica abs-a...problem je da prsten nemožeš kupiti posebno, nego ćeš morati uzeti komplet zadnji ležaj kotača...ako istrošene pločice nisu puno "pojele" disk, onda ga nemoraš mijenjati...

koliko para bi me to sve skupa došlo otprilike?

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #118 u: 07-04-2013, 13:53:40 »

da,nisam čitao do kraja za abs...

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #119 u: 07-04-2013, 15:21:17 »

Nisam citao o kojem se autu radi ali kolko znam da
Diskovi i pakne nemaju veze sa lagerom i semzorom za abs. A da je komadic otpao od senzora manje.Meni je bilo na 166 naprijed otisao kabal koji je tanak i zato se upalila lampica. Ili je puknuo kabal il nest nije u redu sa stekerom. ABS senzor je sa nutarnje strane diska i nema sa izhabanosti pakne i diska veze kolko znam po autima koje sam imo. Na 159 je ista stvar. Meni je i na 166 oso bio jedan klip i nije se vraco toliko je grijalo da je smrdilo al senzoru nista nije bilo. Vecinom naprijed ode. U Monzi sam moro jednom tolko kociti da je lak izgorio na kljestima kolko se zagrijao al abs lampica se nije upalila, zato mislim da nema veze sa temperaturom treba auto dignut i vidjeti.