Nazalost, u pravu si. Jer zivimo u Hrvatskoj.
U nekim zemljama, kupis atestirani far za.... recimo, Alfu. Ugradis u BILO KOJEM SERVISU koji ti izda racun za ugradnju i odes na tehnicki.
Ako na tehnickom prolazi, legalno je.
U Hrvatskoj da bi bio legalan moras napraviti sve ovo sto sam naveo i imati brdo papirologije koja to podrzava, i opet te moze bilo koji Pero i Djuro zaj na tehnickom jer mu nesto nije jasno.
Dakle ti tvrdis , da je u Hrvatskoj APSOLUTNO NEMOGUCE napraviti nista da se ugradi dio koji nije dolazio ISKLJUCIVO sa autom i da prodje tehnicki? Recimo KONI amortizeri i opruge?
Je li itko probao? Da li si siguran da je netko nasao led koji ima TUV? Da li znas nekog tko je imao racune i ateste za sve sto sam naveo?
Pitam, jer ako je odgovor pozitivan , odmah odustajem.
Nista se ne moze kod nas jer nitko nije ni probao.
Nije istina da se ne može proći...
Može se ugraditi svašta i uz OK napisan elaborat ekipa iz CVH sasvim uredno obavi svoj posao i napravi atest.
Ja znam nekoliko ljudi koji su radili svašta, od ovjesa do promjene kompletnih motora, napravili su elaborat i sasvim uredno napravili atest u lokalnoj stanici za tehnički pregled koji je proslijedio papirologiju u CVH i sve je uredno obavljeno.
Znam čak i za slučaj čovjeka koji je kupio aftermarket branik, aftermarket far sa xenonima, opruge itd, itd, sve to sa TUV-om, uredno oobavio papirologiju na tehničkom i normalno sve upisao.
Ali nije to poanta, poanta je da NEPOTREBNO izvode filozofiju oko MINORNIH stvari, npr LED sijalica koje nisu u glavnom faru, opruga (EIBACH koje imaju sve moguće certificate od TUVa), gewindi, felgi sa certifikatom, itd itd.
Te stvari bi se trebale direktno upisivati bez atesta, samo sa potrebnim certifikatima (TUV i sl)
Isto tako znam osobno čovjeka kojeg su oko toga zajebavali, a imao je odgovarajuće certfikate.