23-04-2026, 22:07:31

Autor Tema: Alfa Romeo Junior (ex Milano)  (Posjeta: 53682 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • SYMY
    • Zagreb
Odg: Alfa Romeo Junior (ex Milano)
« Odgovori #120 u: 02-07-2024, 08:13:16 »
pa ove 20tke su meni odlične...samo bacite oko na cijenu gume...225/40/20...
MiTo

Offline Danijel3

• Pripravnik
  • **
    • Zagorje
« Odgovori #121 u: 02-07-2024, 16:15:35 »
Ja ne mogu vjerovat da Alfa ovo prodaje. Meni ne liči na ništa ni naprijed ni iza.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Gigo

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #122 u: 05-07-2024, 05:54:45 »

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #123 u: 05-07-2024, 10:10:18 »
odlična :song:

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #124 u: 05-07-2024, 12:46:11 »
iskreno ovako crna i iz ovog kuta meni izgleda dobro  :ok:

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #125 u: 05-07-2024, 18:40:29 »
Iz svih kuteva se nazire Pežoj  :lol

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Gigo

Offline bobodelice

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #126 u: 06-07-2024, 18:03:56 »
Strpljenja jer uskoro će biti posljednja prava Alfa.  :n065:

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #127 u: 06-07-2024, 18:52:04 »
Sam treba procitati komentare na Giuliettu kad je izasla i bila jos friska…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #128 u: 07-07-2024, 07:25:14 »
Giulietta nije ličila na Pežoj, ni išta iz tog doba kad je napravljena, bila je osebujna dizajnom,  a taj dizajn tek dana je pravo osvježenje u ovim klonovima klonova.

Posljednja Alfa, al ne prava

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #129 u: 07-07-2024, 11:38:45 »
Preletio pogledom i pomislim "Ajde, za jedan Peugeot nije niti tako grozno...", a onda se sjetim sramote koju prolazimo i slavnih dana kada smo imali aute poput 156-ice, 159-debele, GT-jke, Brere... pa čak i MiTo i Giulietta su bili odlični i potpuno jedinstveni u svojim klasama.

Alfe si uživao gledati koliko su bile lijepe, skladne - i najvažnije svoje. A ovdje nam prepakirali Peugeot i to još bez previše truda da to sakriju? Ali 'ajde, možda bih prešao i preko izgleda da je sve drugo pogođeno, ali heeej, OPET retardirani SUV i nema niti jedan normalan motor na izbor.

Ništa, izgleda da Alfa mora pasti do dna, pa kada budu na rubu bankrota možda shvate.
« Zadnja izmjena: 07-07-2024, 11:39:16 od Paso »

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #130 u: 07-07-2024, 13:41:43 »
Preletio pogledom i pomislim "Ajde, za jedan Peugeot nije niti tako grozno...", a onda se sjetim sramote koju prolazimo i slavnih dana kada smo imali aute poput 156-ice, 159-debele, GT-jke, Brere... pa čak i MiTo i Giulietta su bili odlični i potpuno jedinstveni u svojim klasama.

Alfe si uživao gledati koliko su bile lijepe, skladne - i najvažnije svoje. A ovdje nam prepakirali Peugeot i to još bez previše truda da to sakriju? Ali 'ajde, možda bih prešao i preko izgleda da je sve drugo pogođeno, ali heeej, OPET retardirani SUV i nema niti jedan normalan motor na izbor.

Ništa, izgleda da Alfa mora pasti do dna, pa kada budu na rubu bankrota možda shvate.
Potpis. Čak nije ni problem SUV kad naprave nešto poput Stelvia na Giorgio platformi. Pregrmi se što je zapravo frižider na kotačima jer ima taj pedigre koji treba imati Alfa.

Na gore navedene mislim da su nastavili niz kad su izašli s 4C i Giulia/Stelvio i umjesto da je nastavilo u tom tonu, evo kaj je Alfa danas, Tonale i Junior, škatule s anemičnom motorizacijom.

Naivno je misliti da se stigne iščupati iz ovog smjera "za mase", ako je suditi po stranim forumima, Ferrari kupuje Maserati od Stellantisa i najbolje bi za Alfu bilo da idu gratis uz kupovinu i da ako već moraju biti "everyday car", neka to Talijani rade umjesto Francuza, jer smo tako navikli.

Offline bobodelice

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #131 u: 07-07-2024, 14:14:13 »
Sorry kaj se diram u božanstvo ali usprkos odličnoj platformi, Giulia je samo pokušaj kopiranja BMW serije 3, a po svemu je ipak ostala desetljeće iza tog istog BMW-a i zbog toga je poprilični fijasko..
Da skratim priču, uložene su milijarde da bi se prodala šaka automobila  :?

Ponekad bi se trebalo pogledati i u ogledalo i priznati da svi padamo na najstarijoj zamci u povijesti čovjećanstva, a to je strah od novog, nepoznatog, pa tako sa predstavljanjem svake nove Alfe sam seruckamo da bi za koju godinu to postala ona prava, posljednja, blah, blah..

ps. old school sam lik i ne brijem na SUV-ove niti bilo što se danas ili posljednjih 30ak godina guralo ali ipak zbog toga ne seruckam po svemu što vidim jer zahvaljujući seruckanju ovaj forum se pretvorio u proljev..

Uživajte u ljetu  :hello:

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #132 u: 07-07-2024, 17:39:49 »

156, 147, 166, GT. To su bile zadnje alfe koje su postigle uspjeh. Sve nakon toga nije vrijedno spomena, na njima nisu zaradili ni za platiti dizajnere. Nikakve 159, Giuliette, Giulie, fijasko jedan veći od drugog. Zato jesu tu gdje jesu i zato su im auti prekopirani pežoi. Uzalud je auto prekrasan kad je ponuda motora, karoserijskih izvedbi i paketa opreme teški jad u usporedbi s konkurencijom. Ako su planirali postati maloserijski proizvođač koji ima po autu 2 motora kao s Giuliom onda su se gadno zajebali.

Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #133 u: 07-07-2024, 17:42:49 »
Sorry kaj se diram u božanstvo ali usprkos odličnoj platformi, Giulia je samo pokušaj kopiranja BMW serije 3, a po svemu je ipak ostala desetljeće iza tog istog BMW-a i zbog toga je poprilični fijasko..

Ponekad bi se trebalo pogledati i u ogledalo i priznati da svi padamo na najstarijoj zamci u povijesti čovjećanstva, a to je strah od novog, nepoznatog, pa tako sa predstavljanjem svake nove Alfe sam seruckamo da bi za koju godinu to postala ona prava, posljednja, blah, blah..

ps. old school sam lik i ne brijem na SUV-ove niti bilo što se danas ili posljednjih 30ak godina guralo ali ipak zbog toga ne seruckam po svemu što vidim jer zahvaljujući seruckanju ovaj forum se pretvorio u proljev..

Giulia je auto koji je itekako uporediv s BMW 3 ali je totalni fijasko zbog očajne ponude motora, karoserijskih izvedbi, paketa opreme, zbog nekih kardinalnih zajeba a najviše zbog činjenice što se razvijala masu vremena i kad je ona prva QV bijela bila predstavljena na sajmu već je izgledala kao 5 godina star auto.
« Zadnja izmjena: 07-07-2024, 17:43:21 od Boxer »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline ..miha..

• Sa stažom
    • N. Marof
« Odgovori #134 u: 07-07-2024, 17:51:08 »
Ma samo karavan da je bio ili 5 vrata kao na a5 sportback prodavala bi se duplo bolje. Ma talijani su totalne budale!

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #135 u: 07-07-2024, 20:01:52 »
Uz sve gore navedeno, po meni jedan od vecih zajeba je upravo to, ne imat hebenog karavana  :metak

Samo bacit oko na turiste sada na more. Od 10 auta, 6 su karavani, 3 SUVa, 1 limuzina.
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #136 u: 07-07-2024, 22:15:09 »

Zadnje 2g. Sam se navozao njemačkih limuzina srednje klase brdo,  što privat što poslom od c klase, a4 i bmw 1 2 3 4 od svih se giulia vozi najljepše, najbolji fedback, izgled i ergonomija meni osobno... završna obrada ne baš tako, infotainment isto tako ni blizu ako će netko baš zabijat nos u to.. i ponuda karoserije i motorizacije uzas, posebno naspram bmw kod kojeg imaš od 1.6 turbaka do 3.0 turbaka u dozel i benz verzijama od 120 ks do 350ks sa sa par bolt on stvari koje poklikas u jedno prije podne si na 500+
Đabe vrhunska vozna dinamika kad nemaš motorizacije da to isprati..
Bmw 340i gol ko puška, ksenon i klupe za sjedala, nema ni pedale na volanu Al ima zato stage 2 sa 400+ i auto okida..
Fiat tog nema za tu paru u cijeloj gami osim preko bare.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #137 u: 08-07-2024, 13:38:31 »
Netko spominje seruckanja.
Točno, ljudi su razočarani jer ovo sve novo je poluproizvod, kupi-novo-prodaj -do- 150000km, i što sve manje ili uopće nema veze s nečim talijanskim.
Vjerojatno i namjerno se to radi, a sami prodajni rezultati će zapečatiti sudbinu marki/modela.

Postojati će samo pjurdrek motori u prepakiranim karoserijama

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #138 u: 09-07-2024, 17:18:54 »

PP
MiTo

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #139 u: 09-07-2024, 18:37:26 »
Best handling Alfa in Yeats
Kao da su od Giulie i Stelvia izbacili 20 modela  :tooth
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #140 u: 09-07-2024, 19:03:36 »

Offline Rosso Competizione

• Učim polako
  • Giulietta 2.0 JTDm 170 HP
    • Šibenik
« Odgovori #141 u: 17-07-2024, 14:13:16 »

Ova crna je jedina boja koja mi paše na novom Junioru. Uistinu neželjeno dijete Alfa svijeta, baš se pitam hoću li se ikad naviknuti na njega i probaviti ga.
« Zadnja izmjena: 17-07-2024, 14:14:17 od Rosso Competizione »
Senza cuore saremmo solo macchine ♥️

• Učim polako
    • Šibenik
« Odgovori #142 u: 17-07-2024, 14:22:14 »
Sam treba procitati komentare na Giuliettu kad je izasla i bila jos friska…

Ništa čudno. Alfe iz tog perioda su rađene na Fiatovim platformama i ona je dosta toga dijelila s njima što je izazivalo nezadovoljstvo dijela Alfista (šale na račun toga da vozimo skuplje Fiate). Razlika je u tome što je nama puno lakše prihvatiti sličnosti s talijanskim autima, nego li s francuskim.

U krajnjoj liniji nikad nisam ni shvaćao taj "hejt" za Giuliettu od strane nekih Alfista jer ima jedan od najljepših zadnjih krajeva u svijetu hatchbackova koji i danas izgleda moćno, pogotovo s upaljenim svijetlima noću. A naprijed su farovi čisti homage talijanskom automobilizmu i klasičnim modelima Alfe i Ferrarija.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #143 u: 17-07-2024, 15:43:52 »
Samo treba pričekati da dobiju dušu iliti ostari 7g i bude super.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #144 u: 18-07-2024, 09:43:39 »
Ništa čudno. Alfe iz tog perioda su rađene na Fiatovim platformama i ona je dosta toga dijelila s njima što je izazivalo nezadovoljstvo dijela Alfista (šale na račun toga da vozimo skuplje Fiate). Razlika je u tome što je nama puno lakše prihvatiti sličnosti s talijanskim autima, nego li s francuskim.

U krajnjoj liniji nikad nisam ni shvaćao taj "hejt" za Giuliettu od strane nekih Alfista jer ima jedan od najljepših zadnjih krajeva u svijetu hatchbackova koji i danas izgleda moćno, pogotovo s upaljenim svijetlima noću. A naprijed su farovi čisti homage talijanskom automobilizmu i klasičnim modelima Alfe i Ferrarija.

Danas bez dijeljenja platforme nebi bilo jako puno automobila…

Neki proizvodjaci unatoc i dijeljenju platforme gase odredjene modele radi nesiplativosti itd…

Ja nemam nista protiv toga, neka dijele i neka izbacuju, a tko god sta rekao ok, podsjeca na 2008 u nekim segmentima, ali je opet slozena dobro po meni osim te guzice na koju se treba naviknuti, u ovom slucaju kontra situacija u odnosu na Giuliettu…

Ja konkretno cekam krajnju cijenu u HR, u planu je iduce godine zamijeniti A3 za hybrida, pa budu li konkurentni i ako ne bude li tolika razlika u cijeni kao u slucaju Tonalea, kojega je isplativije uzeti novoga u SLO i nakon sto se plati ppmv opet ispadne jeftiniji, ja cu ga uzeti u obzir…

Gledao sam malo novinarske testove na Baloccu, manje vise su svi dosli sa odredjenom dozom skepse, a zakljucili test vecinom odusevljeni…

Mene konkretno jako zanima kada se pojavi u salonima, vidjeti u zivo, eventualno otici na test voznju i vidjeti koja ce stvarno cijena biti…

U crnoj, meni izgleda fantasticno…

• Učim polako
    • Šibenik
« Odgovori #145 u: 18-07-2024, 11:29:08 »
Mene najviše interesira je li Junior stvarno tolika zvijerka što se tiče voznih karakteristika i upravljivosti u tom segmentu SUVa. Mislim za Alfu to ne bi bilo čudno jer su prije samo par godina sastavili Giuliju i Stelvija koji dominiraju po tom pitanju u svojim kategorijama, ali pri objavljivanju Juniora zvučalo mi je kao da se ta priča forsira na neki influencerski način.

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #146 u: 18-07-2024, 11:42:05 »
Za to pricekati prve testne koje ce se moci probati…

Offline superME

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #147 u: 21-07-2024, 18:41:51 »

156, 147, 166, GT. To su bile zadnje alfe koje su postigle uspjeh. Sve nakon toga nije vrijedno spomena, na njima nisu zaradili ni za platiti dizajnere. Nikakve 159, Giuliette, Giulie, fijasko jedan veći od drugog. Zato jesu tu gdje jesu i zato su im auti prekopirani pežoi. Uzalud je auto prekrasan kad je ponuda motora, karoserijskih izvedbi i paketa opreme teški jad u usporedbi s konkurencijom. Ako su planirali postati maloserijski proizvođač koji ima po autu 2 motora kao s Giuliom onda su se gadno zajebali.

jesi ziher za 166?
Alfa Romeo making drivers into mechanics since 1910

• Učim polako
    • Šibenik
« Odgovori #148 u: 22-07-2024, 12:56:13 »
jesi ziher za 166?
A bome i za GT  :Hm

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #149 u: 25-07-2024, 06:05:59 »
Jesam, GT je napravljena u skoro 100 000kom, za coupe koji nije svakodnevni obiteljski auto je to ok, pogotovo jer nije koštalo ništa osim dizajna, sve su drugo imali. 166 također nije imala lošu produkciju s obzirom da je to auto koji nije kupovao svatko pa da ga ima do posla i nazad. U 166 si imao izbor motora sasvim solidan, GT jer dolazila s 3 benzinca, od 140-250ks, sasvim solidno i tako dalje....