Ništa čudno. Alfe iz tog perioda su rađene na Fiatovim platformama i ona je dosta toga dijelila s njima što je izazivalo nezadovoljstvo dijela Alfista (šale na račun toga da vozimo skuplje Fiate). Razlika je u tome što je nama puno lakše prihvatiti sličnosti s talijanskim autima, nego li s francuskim.
U krajnjoj liniji nikad nisam ni shvaćao taj "hejt" za Giuliettu od strane nekih Alfista jer ima jedan od najljepših zadnjih krajeva u svijetu hatchbackova koji i danas izgleda moćno, pogotovo s upaljenim svijetlima noću. A naprijed su farovi čisti homage talijanskom automobilizmu i klasičnim modelima Alfe i Ferrarija.
Danas bez dijeljenja platforme nebi bilo jako puno automobila…
Neki proizvodjaci unatoc i dijeljenju platforme gase odredjene modele radi nesiplativosti itd…
Ja nemam nista protiv toga, neka dijele i neka izbacuju, a tko god sta rekao ok, podsjeca na 2008 u nekim segmentima, ali je opet slozena dobro po meni osim te guzice na koju se treba naviknuti, u ovom slucaju kontra situacija u odnosu na Giuliettu…
Ja konkretno cekam krajnju cijenu u HR, u planu je iduce godine zamijeniti A3 za hybrida, pa budu li konkurentni i ako ne bude li tolika razlika u cijeni kao u slucaju Tonalea, kojega je isplativije uzeti novoga u SLO i nakon sto se plati ppmv opet ispadne jeftiniji, ja cu ga uzeti u obzir…
Gledao sam malo novinarske testove na Baloccu, manje vise su svi dosli sa odredjenom dozom skepse, a zakljucili test vecinom odusevljeni…
Mene konkretno jako zanima kada se pojavi u salonima, vidjeti u zivo, eventualno otici na test voznju i vidjeti koja ce stvarno cijena biti…
U crnoj, meni izgleda fantasticno…
Sent from my iPhone using Tapatalk