Evo Viktore čisto da si vidis malo kako var na inox-u treba izgledati...
! No longer available
Kad ti je vec mene problem poslusati (ne znam iz kojeg razloga), poslusaj makar Jodyja Colliera - instruktora varenja
sa 30 godina prakse i svojom školom koji je većinu vremena radio avionska krila, trkaće automobile, nuklearke i slićno.
Evo nek ti on objasni kako var na nehrđajućem čeliku treba izgledati, koliko plina moraš pustiti, koju struju staviti i slično. Sve ćeš naći tu.
Jer ovo što ti radiš jest pretvaranje inoxa u obični čelik, jer pocrni i "skuhaš" mu sav krom iz legure 
BTW Na tom kanalu WELDING TIPS AND TRICKS bi mogao puuuuno naučiti
Sretno!
P.S. Pozivam i ostale neka vide i odluče dal je Viktorov var makar približno nalik ovome što Jody radi (koji je Bog što se varenja tiće)
Ne znam jesi li mogao staviti pogrešniji primjer za usporedbu. Ajde dobro što to nije zavarivanje nego navarivanje (dodavanje dodatnog materijala na osnovni materijal) nego što uspoređuješ navarivanje na debeli komad sa zavarivanjem cijevi debljine stijenke od 1.6 mm. Kad zavarujem ploče od 12 mm ispadne ista takva boja. Ispast će i bilo kome drugome, ali ne zato što je otkrio neku tajnu nego zato što se radi o debelom materijalu koji odvede dovedenu toplinu sa površine u roku „keks“. Osim toga čovjek radi sa dodavanjem materijala koji meni ne treba jer radim čeono zavarivanje bez dodavanja materijala. Inače ima ruku svaka čast.
Izjava: "Jer ovo što ti radiš jest pretvaranje inoxa u obični čelik, jer pocrni i "skuhaš" mu sav krom iz legure ."
Znači da bi pretvorio inox u obični čelik treba maknuti krom i nikal. Pitanje kako, jer svi imaju vrelište na 2700-2900 °C? Odgovor: nemoguće.
Primjer 1
Prva cijev sa TIG-om, vidi varove kad se makne „skuhani“ sloj
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=29066.msg821982#msg821982Primjer 2
Druga cijev (sada je kod Chakije)
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=29066.msg830719#msg830719Taj „skuhani“ sloj je toliko debeo da čim ga takneš polirkom on nestane.
Primje3
Zadnja cijev, za GTA

Meni su ovi varovi O.K. a ti radi svoje po želji.
Što se tiče savjeta tu sam uvijek zahvalan bilo kome tko mi želi pomoći. Pa tako i tebi javno zahvaljujem na savjetima. Druga stvar je što sam procijenio da nijedan neću koristiti, pa evo redom savjeti i razlog nekorištenja:
Pusti argon unutar cijevi
Nepotreban trošak argona i gubljenje vremena da bi dobio cijev koja iznutra na zavaru neće biti tamne boje (površinska oksidacija od par mikrona). Cijev se koristi za protok zraka u motor, a ne u farmaceutskoj ili prehrambenoj industriji.
Stavi pulzirajuću struju
Ne odgovara mi zavar koji tako nastaje. Bude hrapaviji (malo nabran), a ja volim kontinuirani jer se kasnije polira. Baš tako mi je bio podešen aparat kad sam ga kupio.
Koristiš prejaku struju
Ne, točno onoliku koliko mi treba. Kad je slaba onda sporo ide zavarivanje i lošije je provarivanje
Koristiš premalo plina
Ne, nego čak i više nego mi treba za stabilan luk i kvalitetan zavar. Kad bi još pojačao plin ne bi dobio ništa, a potrošio bi argon koji nije baš jeftin
Kad variš stavi to na deblji komad bakra ili aluminija da odvede suvišnu toplinu
Već jesam i to stegnuo vijcima.
I jedna molba: hvala na dosadašnjim savjetima, ali bio bih ti još više zahvalan kad bi prestao s njima.
Razlog: imam posla, a ovdje gubim vrijeme.