20-04-2026, 07:43:03

Autor Tema: Downpipe za 1.9 JTD 8v (Euro3) i 1.9 JTDm 16v (Euro4 sa DPFom)  (Posjeta: 55222 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa166tuner

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • ECU freak
    • Zagreb
Odg: Downpipe za 1.9 JTD 8v (Euro3) i 1.9 JTDm 16v (Euro4 sa DPFom)
« Odgovori #150 u: 25-06-2015, 13:39:09 »
Ok, al slazemo se da uvijek nekaj treba postelati...bilo da ti stelas tj radis na mapi rad VNT-a ili da se porta ili mijenja opruga na WG?!  :?:

Mislim, to je ona poanta koju cijelo vrijeme želim reći
Na vnt samo u ecu stelas, zaboravite drkanje po stangici. Za wg ako je npr opruga 7psi mozes ic do cirka 15psi sa boost controlerom.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #151 u: 25-06-2015, 13:52:05 »
Ne stoji...
jer ako ti je sistem tj wastegate dizajniran da otvara na određenom tlaku u sklopu sa predkatom i katom, a ti ih makneš i smanjiš back pressure, onda wastegate neće otvarat i dolazit ce do overboosta i ECU ce gasit dovod goriva...
Dolazit ce do Boost creep-a

To definitivno nije pozeljna stvar!

Zakljucak nije da nije pozeljno osloboditi ispuh, nego da treba i određene dijelove tog sistem isto tako prilagoditi  :ok:

Nije to Štef daj zmiksaj morta da tu malo nabacim  :craz

P.S. hvala na linku, znam se sluziti internetom

Stoji ono što sam napisao. Općepoznate stvari davno napisane i potvrđene u praksi. Ponovo pročitaj svoj post u vezi WG. Lapsus ili ti stvarno misliš da je to tako?
P.S.
Link nije samo za tebe nego za sve koji žele malo više informacija o temi. Da je samo za tebe poslao bih ti ga na pp.

Offline hussar0203

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
« Odgovori #152 u: 25-06-2015, 13:59:35 »
Na vnt samo u ecu stelas, zaboravite drkanje po stangici. Za wg ako je npr opruga 7psi mozes ic do cirka 15psi sa boost controlerom.
Zasto nema drkanja po stangici?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #153 u: 25-06-2015, 14:06:08 »
Zasto nema drkanja po stangici?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Mora biti suha ...                                     :funny:

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #154 u: 25-06-2015, 14:27:32 »

Mora biti suha ...                                     :funny:

Buahahaha ...

Sent from my ajfon
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #155 u: 25-06-2015, 15:19:11 »

Stoji ono što sam napisao. Općepoznate stvari davno napisane i potvrđene u praksi. Ponovo pročitaj svoj post u vezi WG. Lapsus ili ti stvarno misliš da je to tako?
P.S.
Link nije samo za tebe nego za sve koji žele malo više informacija o temi. Da je samo za tebe poslao bih ti ga na pp.
Da dijelom je lapsus, ali stojim kod toga sto sam kasnije napisao. Na kraju krajeva napisao sam da tu nisam doma.
Al ne vidim nigdje da si citirao ono sto sam ti napisao u vezi varenja gdje jesam doma?!
Tu se ne zelis ocitovati?!

Sent from my ajfon
Nakon prve ide druga...

Offline chakija

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #156 u: 25-06-2015, 16:11:32 »
SS, vjerujem da si vrhunski strojar, ali prvo se upoznaj sa radovima gospodina Viktora pa onda pričaj... Ako netko ima iskustvo u štelanju, pripasivanju, custom izradi varenju jebanju, mehaničkom tuningu  na ovom forumu onda je to Viktor.
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #157 u: 25-06-2015, 16:26:38 »
Da dijelom je lapsus, ali stojim kod toga sto sam kasnije napisao. Na kraju krajeva napisao sam da tu nisam doma.
Al ne vidim nigdje da si citirao ono sto sam ti napisao u vezi varenja gdje jesam doma?!
Tu se ne zelis ocitovati?!

Sent from my ajfon

Ne čitam sve postove, nisam primjetio taj sa varenjem, sad sam se vratio nazad i vidio.
Ajde nađi na ovom forumu post gdje san napisao da znam sve o varenju ili o bilo čemu drugome. Takav čovjek na svijetu ne postoji. Ali neću nikad napisati nešto u što 100% nisam siguran i neću nikad pisati u temi o kojoj nemam pojma.

P.S.
Sad sam se sjetio, ti si onaj koji mi je davao savjet da u cijev puštam argon iznutra.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #158 u: 25-06-2015, 16:27:52 »
SS, vjerujem da si vrhunski strojar, ali prvo se upoznaj sa radovima gospodina Viktora pa onda pričaj... Ako netko ima iskustvo u štelanju, pripasivanju, custom izradi varenju jebanju, mehaničkom tuningu  na ovom forumu onda je to Viktor.

Upoznat je on vrlo dobro, tražio je dlake u jajetu u tim temama.

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #159 u: 25-06-2015, 16:39:53 »

Prije strojara sam varioc i to jebacki. I upravo tom gospodinu Viktoru sam davao dobronamjerne savjete a on je sve odbacio ko da je najpametniji na svijetu... A ti si mi ostao duzan nekaj i po tome vidim da ti rijec i nije nesto vazna... Sve sam ja uratke od Viktora vidio i svaka cast, al nemoj se postavljat ko da sve znas jer do prije neznamkoliko je te svoje cjevčice radio elektrodama i kasnije sam priznao da je fuseraj! Toliko o tome gospodo!

Sent from my ajfon
« Zadnja izmjena: 25-06-2015, 17:53:43 od SS »
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
Downpipe za 1.9 JTD 8v (Euro3) i 1.9 JTDm 16v (Euro4 sa DPFom)
« Odgovori #160 u: 25-06-2015, 16:43:19 »
Ne čitam sve postove, nisam primjetio taj sa varenjem, sad sam se vratio nazad i vidio.
Ajde nađi na ovom forumu post gdje san napisao da znam sve o varenju ili o bilo čemu drugome. Takav čovjek na svijetu ne postoji. Ali neću nikad napisati nešto u što 100% nisam siguran i neću nikad pisati u temi o kojoj nemam pojma.

P.S.
Sad sam se sjetio, ti si onaj koji mi je davao savjet da u cijev puštam argon iznutra.
Eto isto tako nit ja ne znam sve, al za razliku od tebe priznam to i poslusam savjet, pogotovo ako je u pravom tonu i dobronamjeran!

P.s. To sam ti i rekao jer se to tako radi... Nisam ja to izmislio.

Instruktor varenja da te vidi da varis inox bez formiranja cijevi bi te poslao doma da se otrijeznis.

Sent from my ajfon
« Zadnja izmjena: 25-06-2015, 17:09:55 od SS »
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #161 u: 25-06-2015, 17:48:57 »
Evo Viktore čisto da si vidis malo kako var na inox-u treba izgledati...

! No longer available

Kad ti je vec mene problem poslusati (ne znam iz kojeg razloga), poslusaj makar Jodyja Colliera - instruktora varenja
sa 30 godina prakse i svojom školom koji je većinu vremena radio avionska krila, trkaće automobile, nuklearke i slićno.

Evo nek ti on objasni kako var na nehrđajućem čeliku treba izgledati, koliko plina moraš pustiti, koju struju staviti i slično. Sve ćeš naći tu.
Jer ovo što ti radiš jest pretvaranje inoxa u obični čelik, jer pocrni i "skuhaš" mu sav krom iz legure  :ok:

BTW Na tom kanalu WELDING TIPS AND TRICKS bi mogao puuuuno naučiti

Sretno!

P.S. Pozivam i ostale neka vide i odluče dal je Viktorov var makar približno nalik ovome što Jody radi (koji je Bog što se varenja tiće)
« Zadnja izmjena: 25-06-2015, 17:49:58 od SS »
Nakon prve ide druga...

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #162 u: 25-06-2015, 18:47:08 »
Prije strojara sam varioc i to jebacki. I upravo tom gospodinu Viktoru sam davao dobronamjerne savjete a on je sve odbacio ko da je najpametniji na svijetu... A ti si mi ostao duzan nekaj i po tome vidim da ti rijec i nije nesto vazna... Sve sam ja uratke od Viktora vidio i svaka cast, al nemoj se postavljat ko da sve znas jer do prije neznamkoliko je te svoje cjevčice radio elektrodama i kasnije sam priznao da je fuseraj! Toliko o tome gospodo!

Sent from my ajfon
Kolko se ja sjecam ja sam tebi objasnio sta sam znao... Onu verziju mes-a sto si mi poslao nisam mogao instalirati zato ti grafove nisam ni pogledao... Negdje u to vrijeme sam odustao od foruma upravo zbog ovakvih tak da mi nemoj sad ništa spočitavat.. Ko mene uopće obavezuje da ikome pomognem, sam se poslije sere...šta sam ja to tebi dužan? Šta si ti meni učinio da sam ja tebi dužan? Sve znaju, al nikad to nisu radili... Ajde ti napravi koji dp ili cijev usisa i onda budi pametan do mile volje, ja prvi cu te pohvalit... Do onda je viktor kralj svog posla... Btw imam njegovu cijev koju je među prvima za 156 napravio... Eto jos uvijek je ko i prvog dana .. I na kraju, ti dragi jebacki variocu, zavari nes, pokazi, pa cemo prosudit cije/koje je bolje
« Zadnja izmjena: 25-06-2015, 18:48:39 od chakija »

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Ivan0047

• Gost
« Odgovori #163 u: 25-06-2015, 18:54:23 »

Eto isto tako nit ja ne znam sve, al za razliku od tebe priznam to i poslusam savjet, pogotovo ako je u pravom tonu i dobronamjeran!

P.s. To sam ti i rekao jer se to tako radi... Nisam ja to izmislio.

Instruktor varenja da te vidi da varis inox bez formiranja cijevi bi te poslao doma da se otrijeznis.

Sent from my ajfon

Istina je ovo za formiranje (iste smo struke) ali ima jos vise onih koji ne formiraju,vidio sam na dosta mjesta i po pricama neki niti ne znaju za formiranje....

Offline Sale

• Starosjedioc
  • Punto JTD 330, Civic, A6 3.0TDI
    • Zagreb
    • FB: Auto Evolution
« Odgovori #164 u: 25-06-2015, 19:20:05 »

P.S.
pustanje argona u slucaju kad varis slitinu necistog aluminija sa cistom zicom, a ona propusta na varu, tak je meni certificirani doktor varenja objasnio dok smo varili karter...
13.09@402m - powered by Auto Evolution
www.facebook.com/autoevolutionhr

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #165 u: 25-06-2015, 19:22:56 »
Kolko se ja sjecam ja sam tebi objasnio sta sam znao... Onu verziju mes-a sto si mi poslao nisam mogao instalirati zato ti grafove nisam ni pogledao... Negdje u to vrijeme sam odustao od foruma upravo zbog ovakvih tak da mi nemoj sad ništa spočitavat.. Ko mene uopće obavezuje da ikome pomognem, sam se poslije sere...šta sam ja to tebi dužan? Šta si ti meni učinio da sam ja tebi dužan? Sve znaju, al nikad to nisu radili... Ajde ti napravi koji dp ili cijev usisa i onda budi pametan do mile volje, ja prvi cu te pohvalit... Do onda je viktor kralj svog posla... Btw imam njegovu cijev koju je među prvima za 156 napravio... Eto jos uvijek je ko i prvog dana .. I na kraju, ti dragi jebacki variocu, zavari nes, pokazi, pa cemo prosudit cije/koje je bolje

Baci pogled na moju temicu pa mozda i vidis nekaj :hap:

I nisi ti meni  nista duzan osim onoga sto si sam rekao da češ učiniti dragi g. Chakija
« Zadnja izmjena: 25-06-2015, 19:26:18 od SS »
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #166 u: 25-06-2015, 19:24:26 »

Istina je ovo za formiranje (iste smo struke) ali ima jos vise onih koji ne formiraju,vidio sam na dosta mjesta i po pricama neki niti ne znaju za formiranje....

Ma gle...kuzim ja Viktora, on štedi na argonu...argon je skup, sve je meni jasno, al nemoj mi frende govorit da trazim dlaku u jajetu i da izmisljam procese varenja. Tako se to radi i bok!
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #167 u: 25-06-2015, 19:28:20 »
pustanje argona u slucaju kad varis slitinu necistog aluminija sa cistom zicom, a ona propusta na varu, tak je meni certificirani doktor varenja objasnio dok smo varili karter...

Mislim da si pobrkao to sa mješavinom Argona i Helija...
Ali za formiranje pa to je jsano ko dan, svatko ko je u tom poslu to zna...druga stvar kaj rade kako rade
Nakon prve ide druga...

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #168 u: 25-06-2015, 21:54:23 »
Baci pogled na moju temicu pa mozda i vidis nekaj :hap:

I nisi ti meni  nista duzan osim onoga sto si sam rekao da češ učiniti dragi g. Chakija
ucinio bi da sam bio na forumu ... i zbog par ljudi koji su me popljuvali (bez brige nisi jedan od njih) sam odlučio prestat pomagat svima... sad sam se malo pojavio radi susreta i vidim samo klanje u svima temama... dojmovi sa susreta, povratak giulie, ova tu tema   i opet što prije bježim sa foruma... pojela ga bolest ko i ostale forume, svima se to desi kad tad

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #169 u: 25-06-2015, 22:06:03 »

ucinio bi da sam bio na forumu ... i zbog par ljudi koji su me popljuvali (bez brige nisi jedan od njih) sam odlučio prestat pomagat svima... sad sam se malo pojavio radi susreta i vidim samo klanje u svima temama... dojmovi sa susreta, povratak giulie, ova tu tema   i opet što prije bježim sa foruma... pojela ga bolest ko i ostale forume, svima se to desi kad tad

Gle frende, ako te smijem nazvati tako...

Ja tebe nisam nit vrijedao nit napadao nit bilosta osim sto sam te prozvao da nisi ucinio ono sto si rekao, eto! Nema ljutnje al ne volim da me neko radi blesavim. Sve 5

Sent from my ajfon
Nakon prve ide druga...

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #170 u: 25-06-2015, 22:09:12 »
Nego jel sutra probni run s DP-om? :-)

Offline Sale

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #171 u: 25-06-2015, 22:50:44 »
Nego jel sutra probni run s DP-om? :-)

vidim da svi imate neka velika ocekivanja, ili neki misle da ce se nesto gadno pokvarit, jer to nije tvornica napravila ;)
postoje samo benefiti: primjetit cete zvuk turba malo vise, ako je i dpf off, al i dalje orginal auspuh sa 3 komore ubije vecinu buke, turbo ce vam radit bolje i sigurnije s manjom temperaturom, dobit ce te par ks i imat osjecaj zadovoljstva da ste ukinuli jos jednu glupost tvornice. svakako preporam kupit i uz to traku za omotavanje koja ce sprijecit sirenje toline u motorni prostor, a i vruci plinovi idu brze van...

nnedostataka nema, unatoc nekim tezama i teorijama  :pivo:

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #172 u: 25-06-2015, 23:17:46 »
vidim da svi imate neka velika ocekivanja, ili neki misle da ce se nesto gadno pokvarit, jer to nije tvornica napravila ;)
postoje samo benefiti: primjetit cete zvuk turba malo vise, ako je i dpf off, al i dalje orginal auspuh sa 3 komore ubije vecinu buke, turbo ce vam radit bolje i sigurnije s manjom temperaturom, dobit ce te par ks i imat osjecaj zadovoljstva da ste ukinuli jos jednu glupost tvornice. svakako preporam kupit i uz to traku za omotavanje koja ce sprijecit sirenje toline u motorni prostor, a i vruci plinovi idu brze van...

nnedostataka nema, unatoc nekim tezama i teorijama  :pivo:

miltech za 1.9 cdti obecava do 9 ks ali kosta cca 300 eura.
Btw cuo navodno da se ta traka brzo pocinje raspadati, a opet s druge strane postoji onaj nekakav ceramic coating kaj nije skupo i odraduje posao odlicno.
ima tko kakav info iz prve ruke

Offline Sale

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #173 u: 25-06-2015, 23:21:45 »
miltech za 1.9 cdti obecava do 9 ks ali kosta cca 300 eura.
Btw cuo navodno da se ta traka brzo pocinje raspadati, a opet s druge strane postoji onaj nekakav ceramic coating kaj nije skupo i odraduje posao odlicno.
ima tko kakav info iz prve ruke
300 eura za glupu cijev je previse, 100 je ok
traka se ne raspada ako ne skidas svaki tjedan, radio sam i ceramic coating, traka mi se bolja pokazala...

Offline alfa166tuner

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #174 u: 26-06-2015, 09:21:01 »
na marei imam traku već 10 godina, još uvjek stoji, DP je rađen od ostataka auspuha neke lybre, varen sa co2 i još traje, tako da ovo viktorovo može sigurno doživotna garancija

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #175 u: 26-06-2015, 09:41:20 »
Evo Viktore čisto da si vidis malo kako var na inox-u treba izgledati...

! No longer available

Kad ti je vec mene problem poslusati (ne znam iz kojeg razloga), poslusaj makar Jodyja Colliera - instruktora varenja
sa 30 godina prakse i svojom školom koji je većinu vremena radio avionska krila, trkaće automobile, nuklearke i slićno.

Evo nek ti on objasni kako var na nehrđajućem čeliku treba izgledati, koliko plina moraš pustiti, koju struju staviti i slično. Sve ćeš naći tu.
Jer ovo što ti radiš jest pretvaranje inoxa u obični čelik, jer pocrni i "skuhaš" mu sav krom iz legure  :ok:

BTW Na tom kanalu WELDING TIPS AND TRICKS bi mogao puuuuno naučiti

Sretno!

P.S. Pozivam i ostale neka vide i odluče dal je Viktorov var makar približno nalik ovome što Jody radi (koji je Bog što se varenja tiće)

Ne znam jesi li mogao staviti pogrešniji primjer za usporedbu. Ajde dobro što to nije zavarivanje nego navarivanje (dodavanje dodatnog materijala na osnovni materijal) nego što uspoređuješ navarivanje na debeli komad sa zavarivanjem cijevi debljine stijenke od 1.6 mm. Kad  zavarujem ploče od 12 mm ispadne ista takva boja. Ispast će i bilo kome drugome, ali ne zato što je otkrio neku tajnu nego zato što se radi o debelom materijalu koji odvede dovedenu toplinu sa površine u roku „keks“. Osim toga čovjek radi sa dodavanjem materijala koji meni ne treba jer radim čeono zavarivanje bez dodavanja materijala. Inače ima ruku svaka čast.

Izjava: "Jer ovo što ti radiš jest pretvaranje inoxa u obični čelik, jer pocrni i "skuhaš" mu sav krom iz legure ."
 Znači da bi pretvorio inox u obični čelik treba maknuti krom i nikal. Pitanje kako, jer svi imaju vrelište na 2700-2900 °C? Odgovor: nemoguće.

Primjer 1
Prva cijev sa TIG-om, vidi varove kad se makne „skuhani“ sloj
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=29066.msg821982#msg821982

Primjer 2
Druga cijev (sada je kod Chakije)
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=29066.msg830719#msg830719

Taj „skuhani“ sloj je toliko debeo da čim ga takneš polirkom on nestane.

Primje3
Zadnja cijev, za GTA

Meni su ovi varovi O.K. a ti radi svoje po želji.

Što se tiče savjeta tu sam uvijek zahvalan bilo kome tko mi želi pomoći. Pa tako i tebi javno zahvaljujem na savjetima. Druga stvar je što sam procijenio da nijedan neću koristiti, pa evo redom savjeti i razlog nekorištenja:

Pusti argon unutar cijevi
Nepotreban trošak argona i gubljenje vremena da bi dobio cijev koja iznutra na zavaru neće biti tamne boje (površinska oksidacija od par mikrona). Cijev se koristi za protok zraka u motor, a ne u farmaceutskoj ili prehrambenoj industriji.

Stavi pulzirajuću struju
Ne odgovara mi zavar koji tako nastaje. Bude hrapaviji (malo nabran), a ja volim kontinuirani jer se kasnije polira. Baš tako mi je bio podešen aparat kad sam ga kupio.

Koristiš prejaku struju
Ne, točno onoliku koliko mi treba. Kad je slaba onda sporo ide zavarivanje i lošije je provarivanje

Koristiš premalo plina
Ne, nego čak i više nego mi treba za stabilan luk i kvalitetan zavar. Kad bi još pojačao plin ne bi dobio ništa, a potrošio bi argon koji nije baš jeftin

Kad variš stavi to na deblji komad bakra ili aluminija da odvede suvišnu toplinu
Već jesam i to stegnuo vijcima.

I jedna molba: hvala na dosadašnjim savjetima, ali bio bih ti još više zahvalan kad bi prestao s njima.
Razlog: imam posla, a ovdje gubim vrijeme.

:mah:

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #176 u: 26-06-2015, 10:28:48 »
Onda odi radi i nemoj tipkat tu  :funny:

Meni zavar takve boje bude i kada tanke cijevi varim, tko hoće neka pogleda u mojoj temi AR156SW slobodno.
Pa nek se vidi diskoloracija metala i tko priča šta...

Stari mogu ti mentor biti što se varenja tiće, toliko o tome.
Samo ti radi fušariju i dalje baš mene briga , samo mi nećeš govoriti da se nešto ne radi tako, kad ja znam 100% da se to baš tako radi ,ok napuhani?

Malo da se spustis na zemlju ti ne bi bilo loše, a možda nešto usput i naučiš  :ok:

Video i  +link na Jodyeve stranice sam stavio jer tamo ima sve za vidjeti, a tko pogleda vidjet će da si frula sto se varenja tiće i da ti je teorija propala i šuplja :hehe:

Sve 5... zivi ti u svom svijetu, nema problema
« Zadnja izmjena: 26-06-2015, 10:30:39 od SS »
Nakon prve ide druga...

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #177 u: 26-06-2015, 10:32:25 »
Moj je veci...  :song:
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #178 u: 26-06-2015, 10:32:46 »
I ono ranije u ovoj temi što sam ti rekao nemoj slučajno prihvatiti, nitiiiii slučajno!

Bolje nosi na strojnu , to ti je jeftinije  :hehe: :funny:
Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #179 u: 26-06-2015, 10:33:54 »
Moj je veci...  :song:

Nije uopce pitanje toga...

Hvali se fakultetom simte tamte ko ful pametan, a lupeta da te strah spopadne  :da:

I evo ti znanstevno malo kad si tako pametan....

TIG welding produces temperatures up to 35,000 degrees Fahrenheit, yet this concentrated heat can be precisely controlled and directed. When filler metal is required, it can be added manually by feeding welding rod into the puddle, similar to oxy-acetylene welding.

35000 st Fahrenheit je 20 000 st Celziusa , dovoljno da skuha sve zivo....LUPETAAAŠ!!!!

http://hypertextbook.com/facts/2007/AnthonyHo.shtml
« Zadnja izmjena: 26-06-2015, 10:45:21 od SS »
Nakon prve ide druga...