19-04-2026, 08:59:50

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373544 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #3300 u: 22-01-2015, 21:24:21 »
Ja sam dobio pod tockom 3.

Kaznu koja je placena drugi dan i 100 kn koji su isto placeni, samo nije dostavljena uplatnica.

Tih 100 + 80kn ovrhe su mi skinuli, a za kaznu nikad nista.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3301 u: 23-01-2015, 09:24:52 »
Za plaćene prekršajne naloge ne treba dostavljati plaćenu uplatnicu.
Ti si očito platio kaznu, ali ne i troškove 100kn ili si ih platio prekasno

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #3302 u: 23-01-2015, 11:43:58 »
ajmo pitanje ... uhvate vas i napušete 1.00 ... oduzmu vam vozačku na 12h i doma vam stigne pismence da imate zabranu upravljanja vozila na 1mj. ... ali nakon toga vas ulove kako vozite pod zabranom ... ide prekršajni ...

pitanje je koje su moguće kazne

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3303 u: 23-01-2015, 11:47:21 »
Ovisno kolko imaš pravomoćnih alkohola u zadnje 2-3 godine, za dva pravomoćna, treći put je zatvor do 60 dana. Inače je 5-15 000kn

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3304 u: 23-01-2015, 12:46:40 »
Danas popodne cu iskopat sve papire i od kazne i uplatnice, pa da vidim tocno sta je.

Stari je placao te uplatnice jer je on i zajebo, a znam da mi je donio 2 odreska, 1 na iznos kazne i drugu na 100kn.

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #3305 u: 23-01-2015, 15:46:03 »
Ovisno kolko imaš pravomoćnih alkohola u zadnje 2-3 godine, za dva pravomoćna, treći put je zatvor do 60 dana. Inače je 5-15 000kn

Zbog alkohola niti jedne ... ovo je prvi put u mom životu ... kvragu ...

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #3306 u: 23-01-2015, 15:47:17 »
identična stvar se i meni desila...

platio 2/3 kazne u roku... kad eto ti FINA-e za mjesec dana... blokada radi 100 kn... nije baš ugodno iskustvo...

kad sam išao istraživati, navodno su u pitanju bili neki sudski troškovi...

policijska postaja Krk... ovim putem ih najsrdačnije pozdravljam  :dick: ::)

Ah sve znam  :(

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3307 u: 23-01-2015, 18:04:30 »
Evo iskopao sam svu dokumentaciju, pa da vidim može li se išta po tom pitanju.

Dakle, dobio sam 4.9.2013 Obavezni prekršajni nalog, kazna od 2000 kn + 100 kn za plaćanje troškova utvrđivanja prekršaja (c/p sa uplatnice).

To je sve plaćeno 5.9.2013, kazna je 1320 jer je to 2/3 kazne, i ovih 100 kn.

17.3.2014. mi stiže ovrha na račun, 100kn skida državni proračun i 80 kn FINA za svoje troškove.

E sad, znam da je prošlo već ovoliko, ali tek sam neki dan radio malo reda u ladici i našao ove odreske od uplatnice. Ima li ikakvog smisla slati kopiju nakon ovoliko vremena u PP di je napisana kazna, ili slati kakav dopis u FINA-u za povratim sredstava.

Pretpostavljam da mogu natrag tražiti samo ovih 100kn "plaćanja troškova utvrđivanja prekršaja", a na onih 80 mogu zaboravit. S obzirom da me ne košta ništa poslati koji mail i scan uplate, poslao bi.

Nije neka lova u pitanju, al kad je već pošteno i na vrijeme plaćeno, nedam im dvaput zbog mog neznanja o dostavljanju kopije uplate. 

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3308 u: 23-01-2015, 19:24:01 »
Hm, 2/3 od 2000kn je 1333.33kn
E sad dal su te išli teretiti radi premale uplaćenog iznosa od 13.33 kune
A probaj, ne košta te niš

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3309 u: 23-01-2015, 20:05:58 »
A to sam i ja skužio, neznam na koju je šemu stari to računao.

Ugl otić ću sutra na FINA-u pa vidit kakve su mi opcije, i preko koga tražit povrat love, s obzirom da je iz proračuna

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3310 u: 25-01-2015, 12:52:47 »
Evo iskopao sam svu dokumentaciju, pa da vidim može li se išta po tom pitanju.

Dakle, dobio sam 4.9.2013 Obavezni prekršajni nalog, kazna od 2000 kn + 100 kn za plaćanje troškova utvrđivanja prekršaja (c/p sa uplatnice).

To je sve plaćeno 5.9.2013, kazna je 1320 jer je to 2/3 kazne, i ovih 100 kn.

17.3.2014. mi stiže ovrha na račun, 100kn skida državni proračun i 80 kn FINA za svoje troškove.

E sad, znam da je prošlo već ovoliko, ali tek sam neki dan radio malo reda u ladici i našao ove odreske od uplatnice. Ima li ikakvog smisla slati kopiju nakon ovoliko vremena u PP di je napisana kazna, ili slati kakav dopis u FINA-u za povratim sredstava.

Pretpostavljam da mogu natrag tražiti samo ovih 100kn "plaćanja troškova utvrđivanja prekršaja", a na onih 80 mogu zaboravit. S obzirom da me ne košta ništa poslati koji mail i scan uplate, poslao bi.

Nije neka lova u pitanju, al kad je već pošteno i na vrijeme plaćeno, nedam im dvaput zbog mog neznanja o dostavljanju kopije uplate.
Ali ako je stvar u neposlanim uplatnicama...pa sjeli bi ti i na tih 1333 kune. Ili ce tek sjesti...a da vidis onda veselja?? :D
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3311 u: 25-01-2015, 12:54:41 »
Pa zato mi nije ništa jasno.

uzmu 100, a ne ovih 1320. Poslat ću ja sutra te uplatnice i pravit se blesav, a na FINA-u šaljem upit o eventualnom povratku onih sredstava.

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #3312 u: 25-01-2015, 15:14:15 »
Meni su bili zablokirali racun zbog 700kn za neodjavljivanje auta koji sam prodao u Rijeku

Poslao sam zalbu ja odmah kako mi je dosla kazna, ali su ipak naplatili 700kn + 180kn troskova naplate FINA-e

Nakon par mjeseci od te naplate dobio sam poziv na sud, dosao na sud i oslobodjen sam krivnje jer ja vise nisam bio vlasnik tog auta.
Isao sam na policiju i trazio sam povrat 700 + 180kn, rekli mi na policiji da ce mi ovih 700kn vratiti, ali za 180kn nek idem pitam na FINA-u. Otisao sam na FINA-u i glatko su me odhebali jer su rekli da su to troskovi naplate, oni su odradili nalog koji su dobili od policije i nije njihova krivica.
Vratio se na policiju i rekao sam da cu podici privatnu tuzbu ako treba za tih 180kn jer su mi fakat digli zivce...

Nakraju sam od policije dobio povrat svega iz drzavnog proracuna, nisam trebao dizati tuzbu.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3313 u: 25-01-2015, 15:59:30 »
E sad je samo pitanje je li postoji negdje članak u zakonu koju kaže da ja moram dostavit kopiju uplate u PP.

Jer ako ne postoji, napravit ću i ja kaos za 180kn, principa radi.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3314 u: 25-01-2015, 16:13:32 »
Ne.
Za plaćene uplatnice (obaveznog) prekršajnog naloga NE TREBA slati uplatnice.
SAMO za ove uplatnice kojima se plaća pola iznosa kazne u roku tri dana.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3315 u: 25-01-2015, 16:18:55 »
Dakle, ja sam dobio OPN, za njega ne trebam slat uplatnicu.

S obzirom da sam platio 2/3 kazne, onda sam ipak trebao slat (gdje piše).

A treće, meni nije uopće skinuto s te kazne, nego mi je skinuto 100kn + 80 ovrhe za onu uplatnicu za "plaćanje postupka utvrđivanja prekršaja".

Constantine

• Gost
« Odgovori #3316 u: 29-01-2015, 10:06:45 »
Dobar dan,
iz javnog nadmetanja dajem info o predviđenim fiksnim lokacijama radara i kamera za snimanje brzine.
Može nam koristiti.

Ugradnje su do ljeta.

POPIS LOKACIJA
ZA MONTAŽU FIKSNIH UREĐAJA ZA MJERENJE BRZINE
I OČITAVANJE REGISTARSKIH PLOČICA

PU ZAGREBAČKA

1. Slavonska avenija u visini raskrižja ulice M. Sachsa (kretanje vozila u smjeru istoka) – nosač na stupu javne rasvjete (stup se nalazi između sjevernog i južnog kolnika) na visini 2,7 m.
2. Ulica Dubrava (kretanje vozila u smjeru zapada) - nosač na stupu javne rasvjete kod raskrižja sa ulicom II Poljanice, na visini 2,7 m.
3. Avenija Marina Držića (kretanje vozila u smjeru jug) - nosač na stupu javne rasvjete (stup se nalazi s lijeve strane kolnika) ispred petlje sa Slavonskom avenijom, na visini 2,7 m.
4. Aleja grada Bologne (kretanje vozila u smjeru zapada Gajnice-Zaprešić) - nosač na stupu javne rasvjete, na visini 2,7 m.
5. Aleja grada Bologne (kretanje vozila u smjeru istoka Zaprešić-Gajnice) - nosač na stupu javne rasvjete, na visini 2,7 m.
6. Zagrebačka obilaznica A3 (kretanje vozila u smjeru zapada) - nosač na stupu portala sa promjenjivom prometnom signalizacijom na 34. kilometru, na visini 2,7 m.
7. Slavonska avenija (kretanje vozila u smjeru zapada) – nosač na stupu javne rasvjete na ulazu u podvožnjak ispod Savke ceste, na visini 2,7 m.
8. Žerjavinec, Omladinska ulica ispred kućnog broja 8 (kretanje vozila u smjeru istok) – stup sa betonskim temeljem uz južnu stranu kolnika visine 2,6 m.
9. Čeglje D1, neposredno ispred kućnog broja 12 (kretanje vozila u smjeru sjevera) - stup sa betonskim temeljem visine 2,6 m.
10. Pavučnjak D1 ispred kućnog broja 59 (kretanje vozila u smjeru juga) - nosač na stupu javne rasvjete, na visini 2,7 m.

Zna netko nešto više o ovom?
Hoće biti nekih tolerancija ?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3317 u: 29-01-2015, 17:11:38 »
Mene brine broj 6 :(
Nije bolest sve što boli

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #3318 u: 29-01-2015, 18:37:38 »
mene niti jedan...  :funny:

samo nek trpaju te fiksne, a ne da me iza živice multanova okine... :funny:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #3320 u: 06-02-2015, 08:30:57 »
Jučer sam imao jedan jako zanimljiv susret sa plavcima:

Zaustavila me policija, kaže policajac da kontroliraju zimsku opremu, ja reko super, ima ljudi koji se voze na ljetnim gumama i ugrožavaju sve ostale s time, popričamo par minuta, stvarno je pristojan bio policajac. Krene on gledat gume, i skužim ja da jedno 10 puta pogledava u prometnu, pa svijetli po gumama, pa prometnu, pa po gumama, i nije mi jasno kaj se događa.
Pozove on mene van, i veli mi da mi je vozilo tehnićki neispravno i da mi mora skinuti tablice i poslat me na vanredni tehnićki!! Ja sam skoro pao na guzicu!!
Pokaže on meni prometnu, a u prometnoj upisana samo jedna dimenzija 215/45/17. A 100% znam da su u staroj prometnoj bile upisane dvije dimenzije, jer sam na tehnićkom napomenuo da se po zimi vozim na 15" felgama i upisali su mi 195/60/15!! Pokušavam ja to njemu objasniti, ali ne priznaje ništa, samo mi ponavlja da on samo vidi da mi pišu 17" u knjižici, a na autu su mi 15" i da je auto tehnićki neispravan. Ja sam popizdio i reko mu da idem sad odmah na tehnićki nekome tamo skinut sve po spisku jer su to oni s*ebali, to je njihova greška (iako sam i ja to trebao prekontrolirati i skužiti). Na kraju smo se nekako dogovorili, napisao mi je kaznu za žmigavac, platio sam na licu mjesta i olakšao se za 150 kn.
Čim sam platio kaznu, ja krećem na tehnićki gdje sam radio pregled, unutra sjede 3 tipa i jedno 5 baba i piju kavu i zajebavaju se, boli njih briga. Ja bacim prometnu na stol, pita me lik u čemu je problem.
Ja počnem pričat da me zaustavila policija, a ovaj me prekine i veli mi " i u prometnoj vam nije upisana jedna dimenzija". Ostao sam bez riječi. I onda mi je fino tip objasnio da je do prije koji mjesec tamo radio kolega koji je to redovno zaboravljao upisati, i da je zbog toga dobio otkaz!
Pitam ja kaj da sad napravim, da sam se jedva izvukao od kazne, skoro sam infarkt doživio, i veli on "je pa niš, sad bumo upisali". Ali trebalo je zvati CVH, jer on nezna koja dimenzija je tvornićki bila na autu u dimenziji 15", a u CVH mu se nitko ne javlja jer je 18:30! I veli tip da ne može sad upisati, da dođem između 8 i 16 sati, kad radi CVH! A naravno, ja imam isto takvo radno vrijeme i nikako ne mogu u to vrijeme doći! I onda sam se sjetio da u autu imam knjigu proizvođača, sa svim tehnićkim specifikacijama, pa sam pitao tipa dal će to proći kao dokaz, ovaj je pristao, olakšao sam se za još 100 kn i riješio problem!
Al *ebote, tip na tehnićkom ne rade svoj posao, i zato sam ja skoro dobio kaznu od 1000 kn, skoro su mi tablice skinuli i poslali me na vanredni tehnićki pregled!! A riješili su to tako da su tipu dali otkaz! Pa ako su znali da je to radio, trebali su nekako pozvati ljude kojima je radio tehnićki da provjere kome je sve tako nešto zeznuo, a ne da se to sazna kad te zaustavi policija!

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
« Odgovori #3321 u: 06-02-2015, 09:20:55 »
Ja imam isto jedino upisane orginal dimenziju. 15" nemam upisane. kad sam mijenao prometnu sam ih i pitao pa su rekli da nema potrebe upisivat???  :?:

Znači bolje otić i upisat gume?
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3322 u: 06-02-2015, 09:25:24 »
Tipična HR priča, ti nahebeš jer je kiksao netko drugi (kakve li slučajnosti, neki uhljeb iz državne firme)...

Ja isto nemam 15 upisane, samo 17...jer sam zaboravio napomenut to kad sam kupio auto i radio nove dokumente...ali razmišljam otić ipak upisat. Hebeš 100kn, kasnije zbog toga možeš ili pobrat kaznu ili te osiguranje izlevati ako se šta desi pod krinkom da auto nije tehnički ispravan, iako je serijska veličina guma na njemu.

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #3323 u: 06-02-2015, 10:44:53 »
Treba sve imati upisano.
Najgore je kaj ja to znam, tražio sam da mi upišu u staru prometnu, i upisali su, al budale mi nisu prepisali obje dimenzije u novu prometnu!
Sve treba kontrolirati za njima, čak i ovakve peezdarije!
Pa skoro sam infarkt doživio kad mi je ovaj počeo kazne nabrajati : 1000 kn kazna, skidanje tablica, isključivanje iz prometa i vanredni tehnički pregled!

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3324 u: 06-02-2015, 10:50:35 »
Al to je isto drkanje murjaka...da imaš u knjižici 15, a na autu 17 onda bi ga razumio.

Ali imaš obrnuto, i on picajzli...mislim u pravu je da se razumijemo, ali siguran sam da je taj dan mogao ulovit barem 10 komada sa neatestiranim kesnonima, ćelavim gumama, gewindama, plastičarijom i sl, al jbg namjeri se na normalnog čovjeka.

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #3325 u: 06-02-2015, 10:53:22 »
Sreća u nesreći je bila da je i taj policajac bio normalan, pa sam se uspio dogovorit s njim za kaznu za žmigavac, platio sam na licu mjesta i izvukao se sa 150 kn.
Al zamisli si koje sranje da se namjeriš na nekog koji ne želi slušat ni popustit i skine ti tablice zbog budale na tehnićkom koja ne radi svoj posao!

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #3326 u: 06-02-2015, 11:02:12 »
Kad sam dosa na prvi tehnici pregled lik mi je izlista sve dimenzije guma i upisa sve koje sam ja izabra
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3327 u: 06-02-2015, 14:25:54 »
Al to je isto drkanje murjaka...da imaš u knjižici 15, a na autu 17 onda bi ga razumio.

Ali imaš obrnuto, i on picajzli...mislim u pravu je da se razumijemo, ali siguran sam da je taj dan mogao ulovit barem 10 komada sa neatestiranim kesnonima, ćelavim gumama, gewindama, plastičarijom i sl, al jbg namjeri se na normalnog čovjeka.

Netočno. Na autu MORAŠ imati dimenziju koja je uisana u prometnu, nema +/- koja dimenzija, točno što piše u prometnoj. TOČKA.

Po zimi smiješ imati polućelave ljetne gume sa 4mm profila i taj auto je ispravan, al ak imaš pozaćana gume druge dimenzije-neispravan si

Naši zaostali tehnički bi trebali sami upisati dimenzije koje auto može imati. Ionak imaju sve aute u bazi podataka, al njihova "Napredna" tehnika ne vuće podatke, tako imaju npr Punta sa 155/70R13,drugog sa 165/65R14, trećeg sa 185/55R14, al im aplikacije ne povuće da su sve te dimenzije dozvoljene za Punta
« Zadnja izmjena: 06-02-2015, 14:27:21 od Mike20 »

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3328 u: 06-02-2015, 14:43:16 »
Razumijem da moras...cak se i slazem.

Ali vidis i sam paradoksa...na celavin ljetnim 17 si ok, a na dobrim zimskim 15 nisi, iako je i 15 predvidjena od proizvodjaca. Jedini kiks je tvoj ili od onog na tehnickome koji nije upisao.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #3329 u: 06-02-2015, 14:45:30 »
Malo policajac davi ovdje  :roll: izvadis mu iz ladice knjigu od auta gdje pisu dimenzije i bok.Hebe mi se za tehnicki nisam ja pisao tamo po knjizici i nebi dao jos 100kn da upisu nema sanse   :batin
Varijator sekta