Jučer sam imao jedan jako zanimljiv susret sa plavcima:
Zaustavila me policija, kaže policajac da kontroliraju zimsku opremu, ja reko super, ima ljudi koji se voze na ljetnim gumama i ugrožavaju sve ostale s time, popričamo par minuta, stvarno je pristojan bio policajac. Krene on gledat gume, i skužim ja da jedno 10 puta pogledava u prometnu, pa svijetli po gumama, pa prometnu, pa po gumama, i nije mi jasno kaj se događa.
Pozove on mene van, i veli mi da mi je vozilo tehnićki neispravno i da mi mora skinuti tablice i poslat me na vanredni tehnićki!! Ja sam skoro pao na guzicu!!
Pokaže on meni prometnu, a u prometnoj upisana samo jedna dimenzija 215/45/17. A 100% znam da su u staroj prometnoj bile upisane dvije dimenzije, jer sam na tehnićkom napomenuo da se po zimi vozim na 15" felgama i upisali su mi 195/60/15!! Pokušavam ja to njemu objasniti, ali ne priznaje ništa, samo mi ponavlja da on samo vidi da mi pišu 17" u knjižici, a na autu su mi 15" i da je auto tehnićki neispravan. Ja sam popizdio i reko mu da idem sad odmah na tehnićki nekome tamo skinut sve po spisku jer su to oni s*ebali, to je njihova greška (iako sam i ja to trebao prekontrolirati i skužiti). Na kraju smo se nekako dogovorili, napisao mi je kaznu za žmigavac, platio sam na licu mjesta i olakšao se za 150 kn.
Čim sam platio kaznu, ja krećem na tehnićki gdje sam radio pregled, unutra sjede 3 tipa i jedno 5 baba i piju kavu i zajebavaju se, boli njih briga. Ja bacim prometnu na stol, pita me lik u čemu je problem.
Ja počnem pričat da me zaustavila policija, a ovaj me prekine i veli mi " i u prometnoj vam nije upisana jedna dimenzija". Ostao sam bez riječi. I onda mi je fino tip objasnio da je do prije koji mjesec tamo radio kolega koji je to redovno zaboravljao upisati, i da je zbog toga dobio otkaz!
Pitam ja kaj da sad napravim, da sam se jedva izvukao od kazne, skoro sam infarkt doživio, i veli on "je pa niš, sad bumo upisali". Ali trebalo je zvati CVH, jer on nezna koja dimenzija je tvornićki bila na autu u dimenziji 15", a u CVH mu se nitko ne javlja jer je 18:30! I veli tip da ne može sad upisati, da dođem između 8 i 16 sati, kad radi CVH! A naravno, ja imam isto takvo radno vrijeme i nikako ne mogu u to vrijeme doći! I onda sam se sjetio da u autu imam knjigu proizvođača, sa svim tehnićkim specifikacijama, pa sam pitao tipa dal će to proći kao dokaz, ovaj je pristao, olakšao sam se za još 100 kn i riješio problem!
Al *ebote, tip na tehnićkom ne rade svoj posao, i zato sam ja skoro dobio kaznu od 1000 kn, skoro su mi tablice skinuli i poslali me na vanredni tehnićki pregled!! A riješili su to tako da su tipu dali otkaz! Pa ako su znali da je to radio, trebali su nekako pozvati ljude kojima je radio tehnićki da provjere kome je sve tako nešto zeznuo, a ne da se to sazna kad te zaustavi policija!