Evo da i tu napišem, pa ako nekome bude trebalo ili bude imao isti problem. Proradio mi je interface, ali nažalost magično, pa ne mogu nikaj pametno napisat, mogu samo napisat iza čega je počeo funkcionirat.
Ugl. spojio sam ga na Passat B6 i pokrenuo na mobu aplikaciju Torque (lite verziju). Spojilo se na ECU od auta, te sam zaključio da nema problema s interfaceom. Onda sam se vratio do Alfe, uštekao tek toliko da vidim jesam li lud il kaj, pokrenuo Torque aplikaciju na mobu (koju do sad nisam, jel, probavo sam s Multiecuscanom i AlfaOBD-om) i spojilo se na ECU.
Nije mi bilo jasno pa sam pokrenuo i AlfaOBD i Multiecuscan. Radi sad u svim programima. Radi i nakon gašenja svega i paljenja ponovnog. Znači valjda se nekaj probudilo u sustavu il neš, ja ne znam. Znam samo da sam pokušavao jedno 3 dana za redom spajat se na razno razne načine i nije htjelo. Slao sam i upite na Multiecuscan, AlfaOBD, Electronic-Fuchs, nikom nije bilo jasno zakaj ne bi radilo i davali su mi generične savjete koje sam već probao ili ustanovili da je do interfacea s razlogom koji je rekao i alfa166tuner.
Eto, počelo je samo od sebe. Dakle moj savjet je probat više aplikacija ili čak probat uštekat u drugi auto, možda ga je i to "aktiviralo".