@Antonio
Koja bi brzina trebala bit (namješteno je na 38400)? Spajam se i prek lapa, ali i prek moba, tam nema nikakvih postavki i COM-ova, pa se neće spojit na Engine. Na lapu nemam adapter na USB nego ugrađeni bluetooth, otvorio sam pod postavkama port COM4 i komunicira s bluetoothom jer se spaja na sve osim na Engine za kojeg pokuša tri puta i ispiše neki error koji ću sliknut kad budem u prilici.
@tomislavkn
Na sve osim na Engine, i osim na one za koje treba poseban adapter (koje za sad nemam). Budem probao pa javim.
[edit] Proxy alignment odrađen, nikakva promjena. Brzina porta mijenjana na sve moguće, nikakva promjena. Error koji izbacuje nakon 3 neuspjela "fast init" spajanja je "Interface message: BUS INIT: ERROR Connect failed. Verify that key is in MAR and check wiring. Try to turn key to 'Stop' then to 'MAR' and repeat connect."
Probao sam s upaljenim autom, probao sam kad ga ugasim na Stop, probao sam gurnut ključ opet i onda. Nikaj ne radi, jednostavno se neće spojit na Engine. Na kaj to može ukazivat? Sumnjam da je do novog novcatog ELM adaptera. Može li biti do kontakta u samom priključku? Koje još mogućnosti imam?