I pošto smatram da ovakvo razmjenjivanje citata previše zamara čitatelje na tvrdnje LOŠE iznesene u njegovom zadnjem postu odgovorit ću i ovako:
Ispričavam se unaprijed na (pre)dugom postu.

Ne znam najprije zašto bih trebao promijeniti dizajn svog auta kad mi se on sviđa. A za druge neke stvari brine se tvornica. Budući da si, pretpostavljam, vješt s ePER-om lako ćeš provjeriti da je tvornica u međuvremenu napravila više od 65 poboljšanja, od kojih se ogromna većina s obzirom na vrijeme provedbe odnosi i na moj auto, uključujući i druge amortizere i opruge. Na valjcima, prema talijanskom testu, auto razvija 189,7 KS (Automobilismo 01. 2006) i nimalo se ne naginje u zavoju. Imao sam nekoliko Alfi i vozio se u još nekoliko drugih i svaka se, pa čak i spuštene, naginjala više od Brere. A ti ako to ne vjeruješ mogu te provozati pa da vidiš i sam.
Što se tiče potrošnje tu si u pravu, to me nimalo ne zanima, budući da s tim autom napravim mjesečno možda kakvih 400 kilometara, ako i toliko, pa mi to nije, kao što ne bi bio ni nikome drugome na forumu, neki preveliki izdatak. Performanse me donekle zanimaju, ali ne očekujem čuda niti trkaći auto, a ponašanje na cesti je izvrsno i nisu potrebna nikakva unaprijeđenja na ovjesu, kako to ti, valjda iz prakse, govoriš. Ne znam samo koji auto i ima unaprijeđeniji ovjes, a da spada u istu cjenovnu klasu?!
Djelomično si u pravu kad kažeš da se takav auto kupuje srcem. Da, pa čak i Maserati Spider u AC-ovom salonu mi je pokraj njega izgledao nekako običan. Ali prije nego sam ga stvarno i naručio posavjetovao sam se ipak s nekolicinom vlasnika sa stranih foruma od kojih su neki imali auto i više od godinu dana pa su sigurno mogli reći više i točnije nego novinari na kratkom testu, pogotovo o izboru najbolje motorizacije modela.
Glede pouzdanosti, tu naravno za sada ne mogu ništa govoriti, iako me, jasno, zanima. Do sad je sve funkcioniralo savršeno pa se nadam da će i dalje. Imao sam 147-icu pet godina i bio jako, jako zadovoljan pouzdanošću i kvalitetom, i to mi je bila neka referenca, pa ne vidim razloga da ne bude i sada tako, s više nego dvostruko skupljim autom, pogotovo uzevši u obzir ponovno činjenicu da se Brera sklapa u pogonima Pininfarine, a to se i vidi.
Svatko, dakako, ima pravo na svoje mišljenje o nečemu, to me ni ne smeta, ma kakvo ono bilo. No, nije mi jedino sasvim drago kad to promatram u svjetlu jednog događaja koji ću, neka mi bude dopušteno, sad ukratko opisati.
Moj susjed, dvije kuće dalje, vozi inače trenutno Audi A6 između ostalog, imao je priličan broj automobila u životu (vidio sam ih dosta za ovih 30-ak godina što živi ovdje) i razumije se ponešto u aute, i makar ponekad samo, vjerojatno za nekih dosadnih noćnih dežurstava pogleda i kakav filmić o autima na internetu. Nešto je stariji od mene i nije previše druželjubiv. Ta, razumljivo, on je vrlo uvaženi kirurg. Drugi dan kad sam kupio auto, bila je otvorena garaža jer sam nešto lickao na autu, on je kao omađijan skrenuo s ceste u garažu i zadivljen ponavljao: Prekrasna je, prekrasna, skoro ne mogavši vjerojati svojim očima, kako mu se auto bio dopao. A nije rekao, a mogao je, proizvoljne stvari, a kakve se govore tu na forumu kao npr. “Ma, zaostaje za TT-om i konkurencijom u svakom pogledu.” Ili “Ali, naginje se u zavoju više čak nego moj A6.” Ne bih htio povrijediti bilo koga, pa ću reći jedino da to nije rekao valjda samo zato jer, eto, nije član Alfa foruma. I kao što je to općenito u teoriji, jedinka sama ne mora nužno reprezentirati svojstva naizgled istovrsne cjeline kojoj pripada kao i obratno, isto vrijedi i za aute; nove 147-ice opećenito su odlični auti, ali vidjeli smo tu na forumu da neke i nisu. Tako su i 159/Brere/Spideri doista potpuno neuspjeli modeli i neautentične Alfe,

ali to ipak ne vrijedi baš za sve.