Mene zanima na koju publiku cilja taj njihov marketing? To su neki potpuno novi kupci?
Jer kada povijesna sportska marka u ponudi nudi jednu limuzinu i dva SUV-a, ispada da oni uopće ne ciljaju na svoju dosadašnju publiku, a istovremeno im godi kada istraživanje tržišta kaže da su kupci Alfa Romea jedni od najvjernijih svojoj marki. Pa ne znam dokle će baš uživati u tome, mene sada već opasno testiraju.
A da stvar bude totalno shizofrena, oni istovremeno tutta forza pumpaju sportski image tako da je marka ponovo u Forumuli 1!
Pa dobro tko je tu lud?
Znači oni bi sada uvalili odlično dizajniran SUV (mora se priznati da je najljepši) nekakvoj ekipi koja inače bira dosadne aute, a to su konzervativni obiteljski ljudi kojima treba mirno, neutralno i pouzdano vozilo za od A do B u koje stane i luftmadrac za plažu i samo je bitno da ne moraju o njemu previše brinuti, da mogu s njim na trotoar bez da paze, najbolje neka Toyota, ako se ima para...
I oni će sada takve kupce odjednom preodgojiti da kupe flambojantnu Alfu za koju (već dugo potpuno neosnovano, ali to joj je image) se "zna da se kvari" i da je auto za jurcanje. I sigurno Tonale neće biti 22.000 € u nekoj baznoj izvedbi. Znači, opet slijedi pušiona i "ajme prodaja je podbacila, kako to, kako to"... "Tako je lijepa nova Alfa, šteta što je nitko ne kupuje...", "Tonale dobio nagradu za najbolji SUV, ali prodaja potpuno zakazala, tko je kriv za ovaj neuspjeh?", "Alfa prisiljena ugasiti jednu proizvodnu liniju za Tonale, skladišta su puna, bezuspješno pokušavaju privući kupce novim paketom opreme..."
Tonale je mogao biti nova Giulietta, normalan i dostupan auto za svaki dan koji ima sportske karateristike i razumnu cijenu tako da ga kupe oni koje vole Alfe, a ne da opet na silu izmišljaju aute za one koji Alfe nikada nisu - i niti neće kupovati. A oni koji će imati lovu za premium price Tonale, ti sigurno neće kupiti Alfu, nego bilo što drugo što je njemačko ili japansko.
Strašno me frustrira sadašnja Alfina politika. Vode marku u propast.