Officina Domenigini mi je jučer instalirala novi termostat i sada motor savršeno drži temperaturu na 90. Već je bio mjenjan, ali prije 21(!) godinu. Dobro je izdržao!

Problem s Bussom je što je termostat u svom kućištu i mora biti baš za 3.0 ili 3.2 Busso, tako da nije baš jeftin, 90 €.
Usputno su zamjenjeni Bilsteini BE3-2605 s podešavajućim Koni Sport 30-1608 jer već dugo naprijed imam podešavajuće Koni, pa nikako da to uparim.

Za sada sam ih stavio na "2" od četiri stupnja tvrdoće, to je kao "umjereno mekano", mada mi mnogi kažu da je i na "1" jako tvrdo. Čekam da se osuše ceste da probam pravo stanje stvari, po gradu mi se činilo sve isto kao prije s Bilesteinima.
Logika mi je bila da ako je ovo pretvrdo, mogu ići jedan stupanj dolje, a ako je i dalje mekano, jedan gore.

Četvrti stupanj svi kažu da je isključivo za stazu.
Bilsteini su mi ostali viška i idealan su izbor za 916-ice sa standardnim oprugama, mada funkcioniraju ok i sa spuštenim do 30 mm. Ako imate GTV/Spider na serijskim oprugama i želite poboljšati ponašanje zadnjeg kraja u odnosu na tvornički setup - top stvar, razlika je kod mene bila drastična.

U odličnom su stanju, prešli točno 28.429 km!

Ako nekoga zanimaju neka mi se javi u mailbox...