Za svoju stvar može tražiti tko god hoće koliko hoće, tu nema pravila.
Ali ono što možeš biti siguran je da ako nemaš interesa sad, da ga neće biti ni za mjesec ni za godinu dana - znači da si fulao kupoprodajnu cijenu u startu i možeš je korigirati. Drastično ili mic po mic, kao npr. ako si krenuo s 38, siđeš na 37 (ako ti je to ugodno). Ako ti nije ugodno ići ispod 38 u startu, moraš se pomiriti s tim da možda auto nećeš prodati nikome.
Druga stvar ako tebi novci od auta iz xy razloga ne igraju ulogu, odnosno da ga ne moraš prodati jer iz njega imaš još nekakvu svrhu.
Isto tako, potencijalni kupac do kojeg ti pokušavaš doprijet će si odrediti nekakav limit iznad kojeg za auto ne ide, kao npr. kolega što je rekao 30t eura. On će prilagodit svoja očekivanja (godište, opremu, motorizaciju itd.) svom budžetu, vrlo brzo nakon ulaska u potragu će vidjeti da će morat napravit kompromise ako želi potrošiti do tog iznosa. Ono, svi bismo mi uzeli Q V za 30 tisuća eura, ali sretno s pronalaskom takve ponude.
Na koncu konca, ako će ti biti od pomoći, vani ih ima ispod 30t eura (što si i sam napisao), na to ti idu davanja za PPMV od oko 2000 eura za slično godište kao tvoja Giulia, ovisno odakle je uvoziš baci još gore tisuću eura i dolazimo do zaključka da bih našao sličan auto vani i uštedio cca 6000-7000 eura s tvoje kupoprodajne cijene.
Ja bih se potrudio pa si otišao po auto van (što na kraju i jesam), jer je veći izbor pa samim time imaš priliku birat što kod nas ne možeš. Naravno, imaš publiku kojoj to ne pada na pamet - retorika svi auti iz uvoza su zlo jer su svi redom karambolirana i popravljana sranja s vraćanim kilometrima (jer tog u Hrvatskoj nema!) - i oni su možda spremni izdvojiti još 2-3 tisuće eura na gore spomenute iznose.
Na stranu povijest auta, za koju isto možeš biti siguran kupujući originalni RH auto kao i vani, za te stvari pak postoje carverticali, veze i vezice, ispisi sa servisa itd. itd., i opet na kraju kupuješ/prodaješ rabljeni auto, tu garancije nema.