Pogledaj brodski motor i pogledaj motor u autu. Brodski motor je složen za maltene S1 pogon na Pmcr-u. Auto ima motor koji uglavnom gura sa pol svoje snage ili manje, vršnu snagu koristi samo kratkotrajno prilikom ubrzanja.
Iznimka je autoput ako se nađeš baš u Njemačkoj i rokeneš Vmax ali opet to rijetko traje dulje od 10 - 15 minuta.
Nisam nikad ulazio duboko u analize, ali ovo je moje mišljenje koje, mislim, ima temelja.
A sada dosta
obismo čovjeku temu, ali dobro bar se brzo zaboravilo da ima CEL na tabli he he
Da prvo pohvalim auto, bomba

A da se nadovezem na ovo, posto imam jtd u brodu, auto i trkacem autu
Jtd sigurno mozes stavit ciglu na gas i drzat tak kroz sve stupnjeve prijenosa i na svim brzinama, uz redovito odrzavanje prvih 200 kkm se nece pokvarit apsolutno nista, kasnije neke potrosne pizdarije, senzori, turbo i tak to, motor i dalje nov...
Najvazniji faktor za to je limitiranost svega od strane tvornice u mapi, tako da i 1.9 150 ks mozes bez straha drzat gas u podu, jer u fullu taj motor radi tek na 50-60% onog sto moze drzat zapravo...
Na autocesti 120 kmh ti treba mozda 40-50 ks za kretati se
Brod 5 m, 1 tonu na 25 milja treba 75 ks za kretat se, a 115 za izglisirat
Motor moze bit u full naporu vec na 3000 okretaja, a dok je na 4500 vec pao sa opterecenjem snage, i tu mu se sigurno nista lose nece dogodit (jtd je konstruiran da drzi 6000 okretaja, od cega sam ja sa 300+ ks saltao na 5850 o/min)