24-04-2026, 09:17:59

Autor Tema: Android double DIN multimedija/navigacija  (Posjeta: 34434 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomislavkn

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 147 1.9 JTDm 16V Stage 1 remap
    • Oroslavje
Odg: Android double DIN multimedija/navigacija
« Odgovori #150 u: 30-07-2017, 16:26:56 »
Nije to krivi način spajanja, sve ovisi o željama pojedinca. Meni osobno bolje na ključ, ali lako se i spoji kako si i ti naveo.

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #151 u: 30-07-2017, 18:57:25 »
Jesam li već rekao da ste zakon? :) Thanks, sada ću to sve pomalo složiti.

No, našao sam da mi Alfa ima dovedeno i GPS antenu tvorničku do konzole (zajedno s radijskom), ali je konektor onaj sivi kvadratni koji ne ide na ovakve third-party uređaje gdje je onaj SMA tip s navojem. Da li se zezati s tim i lemiti konektor da koristim OEM antenu (btw, ima li tko iskustva kakva je?) ili da ne filozofiram i stavim onu koja je došla s uređajem unutar armature? Probao sam sada i prijem tek mrvu slabiji nego kada je vani gore u centru ispod vjetrobrana.

Gdje gurnete USB kabel za eksterno spajanje, negdje u ladicu? Ima li koja rupa kojom kabel može unutra?

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #152 u: 30-07-2017, 20:16:56 »
Nemoj ništa prčkati po original instalaciji, pogotovo kako već imaš GPS antenu koja ti je plug'n'play i lako se sakrije unutar armature.

Što se tiče USB kabela, provuci ga dolje do pepeljare. Izvadiš klima modul van i naguraš ga dolje gdi je pepeljara i sve vratiš natrag. Tako sam ja napravio i super je. Ostaviš si cca 10cm kabela vani i kada uštekaš USB stick, gurneš kabel skroz unutra i praktički se ništa ne skuži  :pivo:

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #153 u: 01-08-2017, 22:54:48 »
Ok, evo kako to na kraju izgleda u autu:

Estetski je možda i ponajbolji za 147/GT jer zaista izgleda kao da je OEM. Uređaj radi brzo iako je na WinCE 6. Vjerujem da su moderni Androidi i brži i fleksibilniji, ali ovaj je bio moj izbor radi estetike, a i nisam neki zahtjevni korisnik aplikacija i sličnog. Bitno mi je da radi GPS (ima iGo 8 instaliran) i da vrti multimediju. Stavio sam par glazbenih spotova za probu i to lijepo radi, iako nema mnogo smisla u autu. Zavrtio sam i DVD sa Star Warsima, super je s Boseom, kao u kinu! :)

Sam user interface uređaja nije baš nešto, recimo da bih mu dao dobar (3). Upotrebljiv je i relativno jednostavan, ali nije uvijek logičan i media player je daleko od razine koju bih očekivao na takvim uređajima - koji zapravo mogu što poželiš. Vjerojatno bi se tu dalo svašta instalirati nekome tko bi se bavio hackovima, ali nemam volje za time. Primjetio sam i glupo ograničenje media browsera koji i na exFAT medijima ne može u rootu pročitati više od 50-ak foldera. Onda sam se snašao da izradim foldere od A do Z i sve trpam u njih po abecedi. Glupo i nepotrebno. Kvaliteta zvuka je odlična i sve skupa uređaj se čini dosta solidan, ali nije po specifikacijama i softverskim mogućnostima usporediv s modernim Androidima.

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #154 u: 02-08-2017, 06:27:48 »
Što se tiče estetike, zaista izgleda kao OEM. Vidio sam ga uživo i nemam primjedbe. Mene je odbilo što je preskup za ono što nudi, htio sam nešto tehnički kvalitetnije s većim ekranom i ovo što imam sada mi je odličan kompromis, a i ne izgleda uopće loše  :pivo:

Bitno da ti radi i da si zadovoljan.

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #155 u: 04-08-2017, 22:44:25 »
Spojio sam na kraju i SWC (kontrole na volanu) i zadnju kameru, ali sve to po sistemu "pokušaj i pogreška" jer ništa nije bilo po standardu. Možda su na novijim serijama to nekako standardizirali jer se sam uređaj prodaje kao "plug&play", ali daleko je od toga već zato jer je SWC na mini-DIN zelenom konektoru, a ne na velikom donjem DIN konektoru - gdje sasvim lijepo ima mjesta za sve. Izgleda da je Alfin standard da se nikada ne drži standarda, ali valjda je to dio draži učenja i "sam svoj majstor" pristupa. ;)
« Zadnja izmjena: 04-08-2017, 22:45:34 od Paso »

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #156 u: 05-08-2017, 07:52:28 »
Moja je 147 FL MY2007 i vidim da ti imaš taj zeleni konektor, a ja imam zeleni, plavi i žuti.  :tooth

Ovako:

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #157 u: 12-08-2017, 17:19:49 »
Pitanje za 147/GT vlasnike s headunitima koji imaju USB na kabelu iza... gdje ste ga trajno pozicionirali? Negdje u ladicu? Negdje u centralnom mostu? Vidim da neki naprave i modifikaciju pepeljare, pa stave u nju?

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #158 u: 12-08-2017, 21:40:58 »
Sredio sam to danas... zapravo je vrlo lako: ladicu drži 6 torkseva T25 i jedan veći inbus, odspoji se konektor za svjetlo, konektor za prekidač i to je to, ladica je dolje! A onda je najelegantnije napraviti malu rupu s gornje strane - tako da se uopće ne vidi. Kroz nju se provuče USB kabel i voila! Sve je lijepo uredno i funkcionalno!

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Vasko

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #159 u: 13-08-2017, 19:29:50 »
Ja sam ga odvukao dolje do pepeljare. Ne u pepeljaru, nego iza nje u onu rupu. Vidi se kabel, ali ne smeta nimalno, skroz funkcionalno i vrlo lako pristupačno.

Ladicu sam ja rastavio jer sam mislio iznad nje staviti pojačalo, ali nema dovoljno mjesta. Lako se izvadi, slažem se.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #160 u: 14-08-2017, 14:58:22 »
Vidim da ima ljudi koji se kuže u te stvari.
Zanima me MirrorLink na ovim markiranim radijima ili kako se već zove način na moji se spoji mobitel s HU i HU na ekranu prikazuje isto što  na mobitelu. Pošto su markirani HU sa navigacijom i Androidom jako skupi, ova kombinacija je zanimljiva. E sad dal to radi samo s određenim mobitelima, određenim androidom, i općenito dal ima neko iskustva s tome kako to radi.
Dal je to u biti spajajanje videoizlaza sa mobitela (koji imaju to npr hdmi ili što već) na videoulaz HU ili sam ja nešto krivo skužio

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #161 u: 17-08-2017, 14:25:07 »
Uzeo bi za 159-ku multimediju, jel ima neko iskustva s kinezima za nju? Konkretno ovaj model, čini mi se poprilično OEM look :

http://www.ebay.com/itm/Android5-1-Quad-Core-Car-Stereo-DVD-Player-GPS-Navigation-For-Alfa-Romeo-Spider-/232086512826?hash=item36096f24ba%3Ag%3AO~kAAOSwmfhX3iyZ

« Zadnja izmjena: 17-08-2017, 14:26:32 od M.P. »

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #162 u: 17-08-2017, 19:50:14 »
Uzeo bi za 159-ku multimediju, jel ima neko iskustva s kinezima za nju? Konkretno ovaj model, čini mi se poprilično OEM look :

http://www.ebay.com/itm/Android5-1-Quad-Core-Car-Stereo-DVD-Player-GPS-Navigation-For-Alfa-Romeo-Spider-/232086512826?hash=item36096f24ba%3Ag%3AO~kAAOSwmfhX3iyZ

Ja si sad to planiram uzet, iako nemam osobnog iskustva, ali par ljudi iz online zajednica je već stavljalo i navodno su zadovoljni, a ja sam bio prezadovoljan onim androidom u 147.
Ono što ti mogu reći/savjetovati jest da razmisliš gdje ćeš ga kupiti, jer kod nas u Zg ga prodaje jedna firma po cijeni od 3180 kn, uz godinu dana garancije. Ovaj link, kad dodaš poštarinu nije puno jeftiniji, odnosno kad platiš PDV i carinu biti će i skuplji, a ako crkne možeš se žaliti jedino upravi vodovoda  :D
Opcija je i AliEXpress, tamo su osjetno jeftiniji nego na Ebay-u.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: M.P.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #163 u: 31-08-2017, 14:38:43 »
Ja si sad to planiram uzet, iako nemam osobnog iskustva, ali par ljudi iz online zajednica je već stavljalo i navodno su zadovoljni, a ja sam bio prezadovoljan onim androidom u 147.
Ono što ti mogu reći/savjetovati jest da razmisliš gdje ćeš ga kupiti, jer kod nas u Zg ga prodaje jedna firma po cijeni od 3180 kn, uz godinu dana garancije. Ovaj link, kad dodaš poštarinu nije puno jeftiniji, odnosno kad platiš PDV i carinu biti će i skuplji, a ako crkne možeš se žaliti jedino upravi vodovoda  :D
Opcija je i AliEXpress, tamo su osjetno jeftiniji nego na Ebay-u.

tek sad vidio da si odgovorio. vrlo bitna informacija ovo za firmu u zg, može neki link ?  :crazy:

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #164 u: 31-08-2017, 14:44:06 »
tek sad vidio da si odgovorio. vrlo bitna informacija ovo za firmu u zg, može neki link ?  :crazy:

Poslana PP.

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #165 u: 05-10-2017, 10:50:56 »
Pomagajte drugovi.. . :)
Imali li giulietta pojacalo u originalnoj izvedbi? Godiste 2011. originalna muzika, nije bose? Ako ima, koja je snaga istog? Nemogu nigdi nac informaciju a treba mi za narucit 2din joying.
Fala unaprid
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce, ex. Giulietta 2.0, ex. 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #166 u: 05-10-2017, 11:17:11 »
Pomagajte drugovi.. . :)
Imali li giulietta pojacalo u originalnoj izvedbi? Godiste 2011. originalna muzika, nije bose? Ako ima, koja je snaga istog? Nemogu nigdi nac informaciju a treba mi za narucit 2din joying.
Fala unaprid

Verzije za BOSE-om imaju dodatno pojačalo i nalazi se negdje iza HU u centralnoj konzoli. Ja sam mislio da se radi o aktivnom subu ali ipak je posebno pojačalo. Snagu ne znam ali pokušaj kontaktirati kolegu Cobra jer je on uzeo BOSE iz MiTa koji isto ima posebno pojačalo (prema eperu isto kao Giulietta).
Na koji način si mislio riješiti 2din masku?

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #167 u: 05-10-2017, 13:39:51 »
Mislin da cu kupit plastiku sa otvorom. Neznan kako nosace iskemijat. Valjda ce doc sa uredjajem

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #168 u: 05-10-2017, 15:43:53 »
Mislin da cu kupit plastiku sa otvorom. Neznan kako nosace iskemijat. Valjda ce doc sa uredjajem
Baš me zanima kako će ispasti.
Ja sam gledao te 2din plastike za Giuliettu preFL i ne izgledaju mi dobro. Nisam je doduše vidio u živo i u autu ali na fotografijama mi to nije To!

Poslano sa mog D2303 koristeći Tapatalk

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #169 u: 05-10-2017, 16:12:07 »
Baš me zanima kako će ispasti.
Ja sam gledao te 2din plastike za Giuliettu preFL i ne izgledaju mi dobro. Nisam je doduše vidio u živo i u autu ali na fotografijama mi to nije To!

Isto i ja mislin, al bojim se da mi je to jedina opcija. Obući ću je u karbon foliju ili opiturat u neku prihvatljivu boju. Pa ćemo vidit.

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #170 u: 05-10-2017, 16:53:23 »
Isto i ja mislin, al bojim se da mi je to jedina opcija. Obući ću je u karbon foliju ili opiturat u neku prihvatljivu boju. Pa ćemo vidit.
Najbolje bi bilo napraviti nešto kao što je Danko napravio. Sa nekom "pličom" multimediom ne bi trebalo fulati. Samo treba naći nekoga tko će riješiti otvor.

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #171 u: 05-10-2017, 17:04:07 »
Najbolje bi bilo napraviti nešto kao što je Danko napravio. Sa nekom "pličom" multimediom ne bi trebalo fulati. Samo treba naći nekoga tko će riješiti otvor.

Upravo u tome i je najveći problem  :D

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #172 u: 05-10-2017, 17:08:40 »
Upravo u tome i je najveći problem  :D
Da mi je naći ovakvu masku odmah bi išao mijenjati radio

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #173 u: 05-10-2017, 17:19:28 »
Eeee, to bi bija bingo  :love:! Potražit ću malo, vidit opcije. Al prvo moran riješit uređaj  :ok:
Al da se to umotat u foliju. Postoji kvalitetna folija i djeluje stvarno kao karbon :da:

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #174 u: 18-10-2017, 15:55:15 »
Nisan naša zadovoljavajući player :roll: Zasad stavljan na listu čekanja. Gleda san Joying, al svi playeri su im 14 cm duboki, iako nemaju cd/dvd player. A to je, mislin preduboko da uđe komodno u Giuliettu?
https://www.carjoying.de/android-6-0-car-autoradio/double-2-din-android-stereo.html

Offline Vendetta

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Montreal Verde Giulia QV
    • Split
« Odgovori #175 u: 19-10-2017, 10:48:52 »
Danko je pisa o tome kad je stavlja Kenwood i masku... bilo je govora o rezanju ventilacije da bi se moglo skorz ugurat.

Baci oko na ovih par stranica u njegovoj temi: http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=83898.msg1701676#msg1701676

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #176 u: 19-10-2017, 11:46:21 »
Danko je pisa o tome kad je stavlja Kenwood i masku... bilo je govora o rezanju ventilacije da bi se moglo skorz ugurat.

Baci oko na ovih par stranica u njegovoj temi: http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=83898.msg1701676#msg1701676

Nije to loše ispalo kod Danka ali da je sa multimediom išao malo niže bilo bi super. Pod malo niže mislim da ju je centrirao u sredinu. Koliko sam razgovarao sa njim nije mogao jer njegov Kenwood ima CD pa je "dubok".
Sa nekim Kinezom koji nema CD i pokretnu prednju stranu, mislim da bi se to moglo još bolje napraviti i bilo bi kao na onoj slici gore.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #177 u: 19-10-2017, 13:17:49 »
Ne mora biti kinez bitno je da nema motorizirani ekran on izbaci sve dobrih 2cm

Ako nema cd je jos dodatni plus i dublje se moze namjestiti

Plastika se napravi to nije neka frka

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #178 u: 19-10-2017, 14:01:00 »
Vendetta
Vidija san  :ok: Ja želin da mi je tip top, da ništa ne viri i da montaža bude šta jednostavnija.

Danko, Marin
Koliko je točno dubok taj player? Tj stane li mi 14 cm duboki bez kidanja ičeg? Ovo je sve skupa kompliciranije nego san mislija da će bit  :?
I još jedna stvar, ona maska je u mene od brušenog aluminija i nebi je se tek tako odreka. Jedino kad bi negdi naša baš karbonsku......Kako bilo, sad ionako neman više vrimena jer uskoro odlazim. Nadan se riješit konačno kad se vratin doma
Bija san i u jednog lika koji se bavi time, al on kaže da će mi spojit kad kupin uređaj i kad otvorim rupu u kunzoli...pih, to mogu i sam onda :)

« Zadnja izmjena: 19-10-2017, 14:04:58 od noiser »

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #179 u: 19-10-2017, 15:04:20 »
Vendetta
Vidija san  :ok: Ja želin da mi je tip top, da ništa ne viri i da montaža bude šta jednostavnija.

Danko, Marin
Koliko je točno dubok taj player? Tj stane li mi 14 cm duboki bez kidanja ičeg? Ovo je sve skupa kompliciranije nego san mislija da će bit  :?
I još jedna stvar, ona maska je u mene od brušenog aluminija i nebi je se tek tako odreka. Jedino kad bi negdi naša baš karbonsku......Kako bilo, sad ionako neman više vrimena jer uskoro odlazim. Nadan se riješit konačno kad se vratin doma
Bija san i u jednog lika koji se bavi time, al on kaže da će mi spojit kad kupin uređaj i kad otvorim rupu u kunzoli...pih, to mogu i sam onda :)

Treba naći onu plastiku od neke razbijene Giuliette i onda rezbariti, nikako uništiti original, posebno ako je brušeni aluminij, magnezij ili neka boja iz jačih paketa opreme.