Nakon što je pristigla glava, imao sam za dovršiti dovod/odvod ulja i vode, kalibrirao sam VNT turbine.
Izradio sam novu cijev od FMIC-a do usisa motora, još mi ostaje od turba do FMICA.
Glava motora je također podlegla tretmanu nanošenja specijalne keramike za svaku komoru (4 kom)
Na jednoj od slika se vidi kako je Renault napokon dobio pošten motor

Usput su promijenjene puknute unutarnje mnanžete poluosovina...
stavljen repariran anlaser i jači alternator (120 vs 105 A)
reparirane sve komponente oko mjenjačkog mehanizma
napravljen racing otvor iza kilera ulja na oplati kotača
ugrađeni svi senzori i ekran za Defi ekran nadzora rada motora.
ugrađen je pojačani i plastificirani prednji most, podmazani svi seleni prednjeg kraja
ozračeno kvačilo i kočnice sa ATE typ200 kočionim uljem
na motoru nema niti jedne stare gumice, dihtunga, brtve i sl, velika većina vijaka je nanovo cinčana.
sigurno sam i zaboravio pokoju sitnicu...
Moram se zahvaliti kumu Careku (alfaluđak) oko kompletnog majstorskog i stručnog pranja, sklapanja motra, bezbroj savjeta i stručnog vodstva oko svih detalja.
Jopiju posebno hvala za ustupanje dijelova koji su mi izrazito pomogli oko pripreme samog posla ugrađivanja tih komponenti.
Hvala Makiju na ustupljenom "dummy" motoru kao šablonu za projektiranje turba i Jopiju glave motora.
Na kraju dana je to sve skupa trebalo ugraditi i tu se zahvaljujem Jopiju, Franji i Antoniju na stvarno profesionalnom majstorskom poslu oko kompletnog posla i druženja za vikend.
Hvala Branetu (ELMET) na radu oko radilice, klipova i klipnjača (olakšavanje i balansiranje), Bruni na obradi glave.
I za kraj da sve to skupa uglazbimo, Matej je posložio mozak auta (ECU) da zna upravljati novim komponentama. Mapirano po svakoj mojoj želji i auto radi odlično što je rezultat velikog truda svih sudionika projekta.
Bez svih tih dobrih ljudikoji su sudjelovali u projektu ovo ne bi bilo moguće odraditi, kapa do poda gospodo.
I na kraju hvala vlasnici alfe što trpi mene i nas sve skupa

slijede slike: