Pozdrav Došlo je vrijeme da i ja predstavim svoju ‘makinu’, riječ je o Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kW 2004.godišta, kupljena početkom ove godine u onako osrednjem stanju (nikad nisam kupio auto bez ulaganja, kao neki fetiš rekao bi )
Alfa je imala cca.200.000km, kupljena u Zadru, dovezena u Zagreb.

Kako to biva kod mene (nije do Alfe) prvo se išlo mehaničaru
Odma smo napravili veliki i mali servis, promjenili termostat, dobila je odma i Simota Racing panel, te inox usisnu cijev (više radi izgleda kada se digne hauba, a zna se da se na Alfi često diže)

Kupili smo joj još nekih sitnica, među prvim stvarima poslije servisa bilo je riješiti se originalnog lonca koji je netko farbao farbom za peći ili nečime sličnim, pa smo se naručili kod Lastovčića.. Ugradili smo joj cijev sa 2 nastavka f60, pa onda kad smo već tamo capnuli smo ekologiju (čisto zbog zvuka )

Pale su još i felgice, original Alfa, 17” multispoke (em ljepše, em su ove na autu tresle)..
Alfica nam je za sada još uvijek stock što se snage tiče, što se ovjesa tiče trenutno je na pro kitu.
Imamo i planova za nadolazeću nam godinu, među prvome će ići novi diskovi sa lajtunzima i gewinde (vjerojatno i distance na zadnji kraj).. a za dalje ćemo još vidjeti, želja mi je nabacit joj malo snage, mada me iskreno ugodno iznenadila kako povuče sa svojih 85kW, ali sve u svoje vrijeme..
Nadam se da ćemo se dobro slagati
Ps. Ako netko ima crno nebo sa suncobranima za 3 vrata, poklopac pretinca za rukavice, rukonaslon, ručice žmigavaca sa tempomatom i tako još nekih gluposti slobodno neka se javi u DM