Dobro da imaju i taj motor u Stelviu. Kako sam rekao, taj tip auta mi je vise za nekakav 3.0d i slicno. Mozda kao 3.5i kakav je u X3, vozio sam ga.
Nekako mi SUV nije sinonim brzine blizu 300.
Dakle, nece bas biti poput Jeep grupe? Grand Cherokee npr, zaista moze "svasta", vidio sam ih na poligonu.....
Možda nije... Al' ako uspiju željenih 7:50 na 'ringu znači da je jako sposoban, na razini nekih M5. I ovo bez zajebancije pričam. Ipak je ovaj niži 5-6 cm od npr. toga X3, ima napredniji AWD sa TV-om straga za

verziju. Ne znam jesi gledao kako ovdje stoje motori naspram većine BMW-ova(redni motori u BMW-a su nagnuti da bi mogli biti iznad upravljačkog sustava), tako da je i tu još niže težište. I tako da ne nabrajam. Ovo je baš podosta sportski optimizirana platforma.
To što si vozio u New Yorku ili je opet 3.0, 35i je oznaka. Dosta snažan motor. Ali Stelvio je kud i kamo lakši i nižeg težišta tako da i nisu za usporedbu.
Očito je da Alfa želi pokazati da SUV-ovi mogu biti i sportski nastrojeni. Guraju se u neku svoju nišu. Ljudi vole taj visok položaj sjedenja, komodniji je nego limuzina iste dužine, ima iskoristiviji prtljažnik, a većina ionako ne ide u off-road osim nekog soft tipa.
Gore sam opisao mogućnost da ima zračni ovjes. Za više pogledaj videa Maserati Levantea na YouTubeu gdje je to demonstrirano.