14-06-2025, 07:23:56

Autor Tema: Prometalo 0.1  (Posjeta: 1169 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stopejssestica

• Trade Count: (0)
  • Uèim polako
  • Spol: Mu¹ki
    • Zadar
Prometalo 0.1
« u: 25-10-2016, 18:03:02 »
Eto nakon par vremena reko da i ja predstavim svoje prometalo. Trenutno je u fazi izmjene raznoraznih dijelova kod  :mehanic   Brkiæa u Zadru. Limarija je ok ali treba izgladiti par neravnina i polakirati zadnji blatobran. Poliranje neæe ¹koditi, u planu je èim izaðe sa servisa. Inaèe je 2.0jts unutra, 150k km. Kolko sam shvatio, izmjenit æe se èitav donji dio motora, sve pumpe, u biti svi potro¹ni dijelovi. Nakon toga ide kod limara, nove papuèe se stavljaju i onda ako bude sriæe i para ide unutra 2.5 motor, ali o tom po tom.

Evo slika od starog vlasnika, budem dodao jo¹ kad izaðe iz servisa

:Horse:  :Rock:  :hat:

Sva¹ta ne¹to

Anton

• Gost
Odg: Prometalo 0.1
« Odgovori #1 u: 25-10-2016, 18:55:43 »
Sretno  :hap:

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #2 u: 25-10-2016, 20:19:31 »
Eto nakon par vremena reko da i ja predstavim svoje prometalo. Trenutno je u fazi izmjene raznoraznih dijelova kod  :mehanic   Brkiæa u Zadru. Limarija je ok ali treba izgladiti par neravnina i polakirati zadnji blatobran. Poliranje neæe ¹koditi, u planu je èim izaðe sa servisa. Inaèe je 2.0jts unutra, 150k km. Kolko sam shvatio, izmjenit æe se èitav donji dio motora, sve pumpe, u biti svi potro¹ni dijelovi. Nakon toga ide kod limara, nove papuèe se stavljaju i onda ako bude sriæe i para ide unutra 2.5 motor, ali o tom po tom.

Evo slika od starog vlasnika, budem dodao jo¹ kad izaðe iz servisa

:Horse:  :Rock:  :hat:

:welcome: :mah:

Jedno pitanje samo, kaj se nije taj JTS prodavao za dijelove negdje na moru s prolupalom radilicom ili nekim kvarom pa se vlasniku nije dalo to popravljat?

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #3 u: 25-10-2016, 20:31:04 »
 :clap:  :clap:

Upravo ta. Samo ¹to radilica vi¹e ne lupa   :lol . Ali po svemu ¹to znam o JTS, vjerovatno æe opet prolupati. Tako da budem mijenjao motor u dogledno vrijeme  :cigara:
Sva¹ta ne¹to

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #4 u: 25-10-2016, 22:01:18 »
:clap:  :clap:

Upravo ta. Samo ¹to radilica vi¹e ne lupa   :lol . Ali po svemu ¹to znam o JTS, vjerovatno æe opet prolupati. Tako da budem mijenjao motor u dogledno vrijeme  :cigara:

Ja se nadam da si mu jos spustio cijenu bar za trecinu. Opcenito je auto isao za super novce :)

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #5 u: 26-10-2016, 00:16:34 »
Heh,
Te¹ko da mogu sebi skinit cijenu, al dobro  :lol

Kad smo veæ kod toga.

Cila prièa oko ovog auta je pre nevjerovatna da je ne bi isprièao....Da se nije meni desilo, ne bi virova ali ajde. Izgleda da je ovaj auto meni sudjen i amen. Uzeo sam je u Zg od jednog deèka i naravno ispalila radilica praktièki èim sam do¹a doma. Meni puko film, (iako sam znao da æe ne¹to otiæ) a jo¹ mi Brkiæ govori da za taj motor nemo¾e naæi djelove. I ja lomim oèu stavit original radilicu unutra ili ne, na kraju reko ma jebe¹ ti to. Ugl, stavio sam je na oglas i u medjuvremenu na¹a drugu alfu u zadru, auto ko nacrtan, samo nije redesign. U medjuvremenu se jedan momak zagrijao opasno da kupi ovu i ja reko eto super. Medjutim, frend iz zd se isto javi, ka¾e daj meni, ja æu popravit. Kako æe¹ to odbit? I ok, reko uzmi.

Doslovno dan prije nego æu uzet drugu alfu (a momak koji ju je prodava je odgodio jedan dan jer je bio na putu!!!), èujem se s Brkiæem da mu ka¾em da auto ide æa. Nisam ni stiga reæi, a on meni ka¾e na¹a sam ti djelove. Istodobno, znaèi pola sata nakon tog poziva, zove me frend i ka¾e neæu uzet nemam para za popravit (ja sam naravno otkazao ovom ¹to je zvao prije -.-). I ¹ta æu sad majke ti? I ni¹ta, reko Brkiæu popravljaj, otkazao drugu alfu i ostao sa ovom. Sad, mo¾da sam ja lud, mo¾da mi svemir oæe ne¹to reæi (vjerovatno da sam glup ko stup  :tooth ) ali sad kad sam rje¹io da æu popraviti onda je to to. Samo da ne prdne radilica opet dok ne nadjem drugi motor  :smijeh :smijeh :smijeh
Sva¹ta ne¹to

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Ka¹tela i di posal odvede
« Odgovori #6 u: 26-10-2016, 00:36:47 »
Ni kune u nju dok ne nabavi¹ 2.5 motor. Viruj mi, ni banice. Ako ima¹ ¹ta za vozit, ovu ostavi i tra¾i motor. Ne isplati se u JTS stavljat ni banice. Iz iskustva  :da: U biti, sve to zna¹ i sam
« Zadnja izmjena: 26-10-2016, 00:42:23 od noiser »
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #7 u: 26-10-2016, 08:41:27 »

Ni kune u nju dok ne nabavi¹ 2.5 motor. Viruj mi, ni banice. Ako ima¹ ¹ta za vozit, ovu ostavi i tra¾i motor. Ne isplati se u JTS stavljat ni banice. Iz iskustva  :da: U biti, sve to zna¹ i sam

Za¹to? Vidim po nicku da si imao JTS-a? Ukoliko ga se dobro odr¾ava i brine o njemu, nije uopæe problematièan. Znam da je on kao trebao biti napredak u odnosu na TS-a, i da su fulali kaj se tog tièe, ali ruku na srce, svaki auto koji se ne odr¾ava biti æe lo¹, bio on TS, JTS ili JTD...

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #8 u: 26-10-2016, 11:16:39 »
Htio sam A156 od kad sam bio 14 godi¹njak i prvi put je vidio u Fiume. Pro¹a sam valjda 50 auta (ukljuèujuæi i par alfi), ali uvik sam tija alfu 156 benzinca,  a u datom momentu ova je imala najjaèi motor (kakav bio da bio). Kad sam uzima ovu zna sam da æe bit ne¹to s njom, samo ne tako brzo  :tooth
Ali ¹ta je tu je. Veæ sam utuka dosta, a i jo¹ æu. Uzeo sam joj nove ¹lape danas, gledam naruèit jo¹ jedan set felgi 16" (ako neko zna dobar set di mogu dobit u pp  :hap:). Neznam za¹to ali svaki drugi auto koji sam ima i vozija mi je bio, meh, od toèke a do b. Jedino se oko alfi ¾ivciram i brinem kako spada - sad jel to pozitivno  :fp :kosa:
Dok ne nabavim novi motor dovest æu ovu u red. Znam da je æudljiva, ali valjda æe potrajati ako je pazim i mazim. Ako ne bude zajebavala, tko zna, mo¾da i ostane. Kolko sam vidio, te 2.5 motore je gotovo nemoguæe naæi, a kad i ima, nisu ba¹ u dobrom stanju. Gleda sam na E-bay i po talijanskim radionama, ispod 2k eura ga niko neda. Mo¾da je kod nas drukèije ali nisam imao jo¹ vremena tra¾iti.

:cigara: :cigara:
Sva¹ta ne¹to

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 26-10-2016, 12:07:13 »
Možda je bilo bolje da si odmah pronašao novi motor sa što manje km, nova distribucija i bok.

Vozio sam 2.0 JTS 15.000km i motor kao takav je odličan, ne troši puno, ima dosta momenta na niskim okretajima, u višim okretajima čupa odlično, uglavnom, jako ga je zabavno vozit, 156-ica sa ovim motorom se vozi tako dobro da je zarazno. Ja nisam imao nikakvih problema osim karakteristične potrošnje ulja. Znaju zezat lambda sonde ali one se mogu softverski ugasit ili uzmeš polovne ispravne od neke koja se prodaje u djelovima.

S druge strane, trošak novog motora nije tako strašan, izađe kao jedan normalan servis potrošnih djelova na dizelu :D
« Zadnja izmjena: 26-10-2016, 12:09:04 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #10 u: 26-10-2016, 12:24:07 »
Trazio sam skoro misec dana motor od JTS ali niko nije ima, ili je ima pokvareni. Na kraju je ovo ok kombinacija, samo da ne zaru¾i opet - fingers crossed. Ali æu svakako tra¾iti 2.5 u medjuvremenu, samo je pitanje oæu li ga naæi.

Trebala bi biti gotova u petak pa æu poslikati malo prije nego ode u limariju. Ima pra¹ine bar 3 prsta unutra i vani  :smijeh
Sva¹ta ne¹to

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Ka¹tela i di posal odvede
« Odgovori #11 u: 26-10-2016, 12:29:12 »
Za¹to? Vidim po nicku da si imao JTS-a? Ukoliko ga se dobro odr¾ava i brine o njemu, nije uopæe problematièan. Znam da je on kao trebao biti napredak u odnosu na TS-a, i da su fulali kaj se tog tièe, ali ruku na srce, svaki auto koji se ne odr¾ava biti æe lo¹, bio on TS, JTS ili JTD...
Sve to stoji. I auto je zivo,ima gusta u voznji. Medjutim to auto puno trazi a ipak malo daje. Da mogu vratit vrime,uzeja bi V6 i uziva kako Bog zapovida.
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #12 u: 26-10-2016, 12:31:16 »
Evo s obzirom da znam da je plavi156 imao stvarno JTS-a u izvrsnom stanju, te sam ga jednom prilikom i¹ao i pogledati za kupnju, znam da je sve sto govori na mjestu. Ja sam svog JTS-a kupio prije 2 mjeseca i evo svako malo ne¹to ima za napraviti... ¹to iz potrebe, a ¹to iz ¾elje :) auto stvarno ima momenta, jako je udoban za voziti, a potrosnja mu je kao 2.0 TS (iako mu je deklarirano manje )... i ja bi stvarno volio u svoj giuguaro staviti 2.5 v6 no jedno su ¾elje, a drugo moguènosti...

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #13 u: 26-10-2016, 12:36:40 »
Ono malo ¹to sam se vozio u njoj  :tooth auto je metak. Od zg do zd po staroj cesti je èisto gu¹t se  :drive: . Leti ko  :witch: . A to za odr¾avanje se razumije, auto ti daje samo onoliko koliko ga pazi¹.
Sva¹ta ne¹to

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
    • V®
« Odgovori #14 u: 26-10-2016, 17:16:21 »
Htio sam A156 od kad sam bio 14 godi¹njak i prvi put je vidio u Fiume. Pro¹a sam valjda 50 auta (ukljuèujuæi i par alfi), ali uvik sam tija alfu 156 benzinca,  a u datom momentu ova je imala najjaèi motor (kakav bio da bio). Kad sam uzima ovu zna sam da æe bit ne¹to s njom, samo ne tako brzo  :tooth
Ali ¹ta je tu je. Veæ sam utuka dosta, a i jo¹ æu. Uzeo sam joj nove ¹lape danas, gledam naruèit jo¹ jedan set felgi 16" (ako neko zna dobar set di mogu dobit u pp  :hap:). Neznam za¹to ali svaki drugi auto koji sam ima i vozija mi je bio, meh, od toèke a do b. Jedino se oko alfi ¾ivciram i brinem kako spada - sad jel to pozitivno  :fp :kosa:
Dok ne nabavim novi motor dovest æu ovu u red. Znam da je æudljiva, ali valjda æe potrajati ako je pazim i mazim. Ako ne bude zajebavala, tko zna, mo¾da i ostane. Kolko sam vidio, te 2.5 motore je gotovo nemoguæe naæi, a kad i ima, nisu ba¹ u dobrom stanju. Gleda sam na E-bay i po talijanskim radionama, ispod 2k eura ga niko neda. Mo¾da je kod nas drukèije ali nisam imao jo¹ vremena tra¾iti.

Pff, a ja ispravnog 2.5 V6 jedva za 1500kn prodao  :song: :D

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #15 u: 28-10-2016, 17:37:27 »
Pfffft. Ni¹ta, ako naleti¹ negdi na koji, obavezno vièi na PP ili tu ili di veæ  :ok: :ok: Ima¹  :pivo: ako mi ri¹i¹ makinu

Sva¹ta ne¹to

Offline stopejssestica

• Uèim polako
    • Zadar
« Odgovori #16 u: 04-11-2016, 19:07:24 »
Skoro pa u  :drive: stanju

:smijeh :smijeh :smijeh

A u meðuvremenu par sitnica stiglo sa alfisti.net da se imam èemu veseliti dok èekam. Gume Yokohama 205/55 R16 isto stigle ali nije dala ¾ena da nosim u dnevni boravak  :tooth :tooth

Sva¹ta ne¹to

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #17 u: 07-12-2016, 12:14:45 »
Kako napreduje slaganje?  :mah: