04-10-2024, 01:02:28

Autor Tema: Prometalo 0.1  (Posjeta: 1079 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stopejssestica

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Zadar
Prometalo 0.1
« u: 25-10-2016, 18:03:02 »
Eto nakon par vremena reko da i ja predstavim svoje prometalo. Trenutno je u fazi izmjene raznoraznih dijelova kod  :mehanic   Brkića u Zadru. Limarija je ok ali treba izgladiti par neravnina i polakirati zadnji blatobran. Poliranje neće škoditi, u planu je čim izađe sa servisa. Inače je 2.0jts unutra, 150k km. Kolko sam shvatio, izmjenit će se čitav donji dio motora, sve pumpe, u biti svi potrošni dijelovi. Nakon toga ide kod limara, nove papuče se stavljaju i onda ako bude sriće i para ide unutra 2.5 motor, ali o tom po tom.

Evo slika od starog vlasnika, budem dodao još kad izađe iz servisa

:Horse:  :Rock:  :hat:

Svašta nešto

Anton

• Gost
Odg: Prometalo 0.1
« Odgovori #1 u: 25-10-2016, 18:55:43 »
Sretno  :hap:

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #2 u: 25-10-2016, 20:19:31 »
Eto nakon par vremena reko da i ja predstavim svoje prometalo. Trenutno je u fazi izmjene raznoraznih dijelova kod  :mehanic   Brkića u Zadru. Limarija je ok ali treba izgladiti par neravnina i polakirati zadnji blatobran. Poliranje neće škoditi, u planu je čim izađe sa servisa. Inače je 2.0jts unutra, 150k km. Kolko sam shvatio, izmjenit će se čitav donji dio motora, sve pumpe, u biti svi potrošni dijelovi. Nakon toga ide kod limara, nove papuče se stavljaju i onda ako bude sriće i para ide unutra 2.5 motor, ali o tom po tom.

Evo slika od starog vlasnika, budem dodao još kad izađe iz servisa

:Horse:  :Rock:  :hat:

:welcome: :mah:

Jedno pitanje samo, kaj se nije taj JTS prodavao za dijelove negdje na moru s prolupalom radilicom ili nekim kvarom pa se vlasniku nije dalo to popravljat?

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #3 u: 25-10-2016, 20:31:04 »
 :clap:  :clap:

Upravo ta. Samo što radilica više ne lupa   :lol . Ali po svemu što znam o JTS, vjerovatno će opet prolupati. Tako da budem mijenjao motor u dogledno vrijeme  :cigara:
Svašta nešto

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #4 u: 25-10-2016, 22:01:18 »
:clap:  :clap:

Upravo ta. Samo što radilica više ne lupa   :lol . Ali po svemu što znam o JTS, vjerovatno će opet prolupati. Tako da budem mijenjao motor u dogledno vrijeme  :cigara:

Ja se nadam da si mu jos spustio cijenu bar za trecinu. Opcenito je auto isao za super novce :)

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #5 u: 26-10-2016, 00:16:34 »
Heh,
Teško da mogu sebi skinit cijenu, al dobro  :lol

Kad smo već kod toga.

Cila priča oko ovog auta je pre nevjerovatna da je ne bi ispričao....Da se nije meni desilo, ne bi virova ali ajde. Izgleda da je ovaj auto meni sudjen i amen. Uzeo sam je u Zg od jednog dečka i naravno ispalila radilica praktički čim sam doša doma. Meni puko film, (iako sam znao da će nešto otić) a još mi Brkić govori da za taj motor nemože naći djelove. I ja lomim oču stavit original radilicu unutra ili ne, na kraju reko ma jebeš ti to. Ugl, stavio sam je na oglas i u medjuvremenu naša drugu alfu u zadru, auto ko nacrtan, samo nije redesign. U medjuvremenu se jedan momak zagrijao opasno da kupi ovu i ja reko eto super. Medjutim, frend iz zd se isto javi, kaže daj meni, ja ću popravit. Kako ćeš to odbit? I ok, reko uzmi.

Doslovno dan prije nego ću uzet drugu alfu (a momak koji ju je prodava je odgodio jedan dan jer je bio na putu!!!), čujem se s Brkićem da mu kažem da auto ide ća. Nisam ni stiga reći, a on meni kaže naša sam ti djelove. Istodobno, znači pola sata nakon tog poziva, zove me frend i kaže neću uzet nemam para za popravit (ja sam naravno otkazao ovom što je zvao prije -.-). I šta ću sad majke ti? I ništa, reko Brkiću popravljaj, otkazao drugu alfu i ostao sa ovom. Sad, možda sam ja lud, možda mi svemir oće nešto reći (vjerovatno da sam glup ko stup  :tooth ) ali sad kad sam rješio da ću popraviti onda je to to. Samo da ne prdne radilica opet dok ne nadjem drugi motor  :smijeh :smijeh :smijeh
Svašta nešto

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #6 u: 26-10-2016, 00:36:47 »
Ni kune u nju dok ne nabaviš 2.5 motor. Viruj mi, ni banice. Ako imaš šta za vozit, ovu ostavi i traži motor. Ne isplati se u JTS stavljat ni banice. Iz iskustva  :da: U biti, sve to znaš i sam
« Zadnja izmjena: 26-10-2016, 00:42:23 od noiser »
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #7 u: 26-10-2016, 08:41:27 »

Ni kune u nju dok ne nabaviš 2.5 motor. Viruj mi, ni banice. Ako imaš šta za vozit, ovu ostavi i traži motor. Ne isplati se u JTS stavljat ni banice. Iz iskustva  :da: U biti, sve to znaš i sam

Zašto? Vidim po nicku da si imao JTS-a? Ukoliko ga se dobro održava i brine o njemu, nije uopće problematičan. Znam da je on kao trebao biti napredak u odnosu na TS-a, i da su fulali kaj se tog tiče, ali ruku na srce, svaki auto koji se ne održava biti će loš, bio on TS, JTS ili JTD...

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #8 u: 26-10-2016, 11:16:39 »
Htio sam A156 od kad sam bio 14 godišnjak i prvi put je vidio u Fiume. Proša sam valjda 50 auta (uključujući i par alfi), ali uvik sam tija alfu 156 benzinca,  a u datom momentu ova je imala najjači motor (kakav bio da bio). Kad sam uzima ovu zna sam da će bit nešto s njom, samo ne tako brzo  :tooth
Ali šta je tu je. Već sam utuka dosta, a i još ću. Uzeo sam joj nove šlape danas, gledam naručit još jedan set felgi 16" (ako neko zna dobar set di mogu dobit u pp  :hap:). Neznam zašto ali svaki drugi auto koji sam ima i vozija mi je bio, meh, od točke a do b. Jedino se oko alfi živciram i brinem kako spada - sad jel to pozitivno  :fp :kosa:
Dok ne nabavim novi motor dovest ću ovu u red. Znam da je ćudljiva, ali valjda će potrajati ako je pazim i mazim. Ako ne bude zajebavala, tko zna, možda i ostane. Kolko sam vidio, te 2.5 motore je gotovo nemoguće naći, a kad i ima, nisu baš u dobrom stanju. Gleda sam na E-bay i po talijanskim radionama, ispod 2k eura ga niko neda. Možda je kod nas drukčije ali nisam imao još vremena tražiti.

:cigara: :cigara:
Svašta nešto

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 26-10-2016, 12:07:13 »
Možda je bilo bolje da si odmah pronašao novi motor sa što manje km, nova distribucija i bok.

Vozio sam 2.0 JTS 15.000km i motor kao takav je odličan, ne troši puno, ima dosta momenta na niskim okretajima, u višim okretajima čupa odlično, uglavnom, jako ga je zabavno vozit, 156-ica sa ovim motorom se vozi tako dobro da je zarazno. Ja nisam imao nikakvih problema osim karakteristične potrošnje ulja. Znaju zezat lambda sonde ali one se mogu softverski ugasit ili uzmeš polovne ispravne od neke koja se prodaje u djelovima.

S druge strane, trošak novog motora nije tako strašan, izađe kao jedan normalan servis potrošnih djelova na dizelu :D
« Zadnja izmjena: 26-10-2016, 12:09:04 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #10 u: 26-10-2016, 12:24:07 »
Trazio sam skoro misec dana motor od JTS ali niko nije ima, ili je ima pokvareni. Na kraju je ovo ok kombinacija, samo da ne zaruži opet - fingers crossed. Ali ću svakako tražiti 2.5 u medjuvremenu, samo je pitanje oću li ga naći.

Trebala bi biti gotova u petak pa ću poslikati malo prije nego ode u limariju. Ima prašine bar 3 prsta unutra i vani  :smijeh
Svašta nešto

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #11 u: 26-10-2016, 12:29:12 »
Zašto? Vidim po nicku da si imao JTS-a? Ukoliko ga se dobro održava i brine o njemu, nije uopće problematičan. Znam da je on kao trebao biti napredak u odnosu na TS-a, i da su fulali kaj se tog tiče, ali ruku na srce, svaki auto koji se ne održava biti će loš, bio on TS, JTS ili JTD...
Sve to stoji. I auto je zivo,ima gusta u voznji. Medjutim to auto puno trazi a ipak malo daje. Da mogu vratit vrime,uzeja bi V6 i uziva kako Bog zapovida.
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #12 u: 26-10-2016, 12:31:16 »
Evo s obzirom da znam da je plavi156 imao stvarno JTS-a u izvrsnom stanju, te sam ga jednom prilikom išao i pogledati za kupnju, znam da je sve sto govori na mjestu. Ja sam svog JTS-a kupio prije 2 mjeseca i evo svako malo nešto ima za napraviti... što iz potrebe, a što iz želje :) auto stvarno ima momenta, jako je udoban za voziti, a potrosnja mu je kao 2.0 TS (iako mu je deklarirano manje )... i ja bi stvarno volio u svoj giuguaro staviti 2.5 v6 no jedno su želje, a drugo mogučnosti...

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #13 u: 26-10-2016, 12:36:40 »
Ono malo što sam se vozio u njoj  :tooth auto je metak. Od zg do zd po staroj cesti je čisto gušt se  :drive: . Leti ko  :witch: . A to za održavanje se razumije, auto ti daje samo onoliko koliko ga paziš.
Svašta nešto

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #14 u: 26-10-2016, 17:16:21 »
Htio sam A156 od kad sam bio 14 godišnjak i prvi put je vidio u Fiume. Proša sam valjda 50 auta (uključujući i par alfi), ali uvik sam tija alfu 156 benzinca,  a u datom momentu ova je imala najjači motor (kakav bio da bio). Kad sam uzima ovu zna sam da će bit nešto s njom, samo ne tako brzo  :tooth
Ali šta je tu je. Već sam utuka dosta, a i još ću. Uzeo sam joj nove šlape danas, gledam naručit još jedan set felgi 16" (ako neko zna dobar set di mogu dobit u pp  :hap:). Neznam zašto ali svaki drugi auto koji sam ima i vozija mi je bio, meh, od točke a do b. Jedino se oko alfi živciram i brinem kako spada - sad jel to pozitivno  :fp :kosa:
Dok ne nabavim novi motor dovest ću ovu u red. Znam da je ćudljiva, ali valjda će potrajati ako je pazim i mazim. Ako ne bude zajebavala, tko zna, možda i ostane. Kolko sam vidio, te 2.5 motore je gotovo nemoguće naći, a kad i ima, nisu baš u dobrom stanju. Gleda sam na E-bay i po talijanskim radionama, ispod 2k eura ga niko neda. Možda je kod nas drukčije ali nisam imao još vremena tražiti.

Pff, a ja ispravnog 2.5 V6 jedva za 1500kn prodao  :song: :D

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #15 u: 28-10-2016, 17:37:27 »
Pfffft. Ništa, ako naletiš negdi na koji, obavezno viči na PP ili tu ili di već  :ok: :ok: Imaš  :pivo: ako mi rišiš makinu

Svašta nešto

Offline stopejssestica

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #16 u: 04-11-2016, 19:07:24 »
Skoro pa u  :drive: stanju

:smijeh :smijeh :smijeh

A u međuvremenu par sitnica stiglo sa alfisti.net da se imam čemu veseliti dok čekam. Gume Yokohama 205/55 R16 isto stigle ali nije dala žena da nosim u dnevni boravak  :tooth :tooth

Svašta nešto

Offline Dom

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.0 JTS 05'
    • Novi Zagreb
« Odgovori #17 u: 07-12-2016, 12:14:45 »
Kako napreduje slaganje?  :mah: