Projekt "Angel Eyes" 2.dan (subota 27.02.2021) :
Nastavak ugradnje ringova je poèeo u subotu u 8 sati.
- Lijepljenje ringova na plastiku koja se nalazi unutar fara,kori¹tena obostrano ljepljiva traka EMOS 18mm koja se pokazala kao odlièna na tablicama. Mali ljepljivi komadiæi koji su stigli u paketu su jednostavno preslabi, ovako sam zavrtio cijeli krug i nema ¹anse da mrdaju :

- Ringovi na mjestu :

- ®ica skrivena èak i za poglede odozdo :

- Prototip sastavljen za test :

- Oba prototipa :

- Test uspje¹an :

- Dijelovi fara prije kompletiranja :

- Plastika na kojoj su lijepljeni ringovi ubaèena u glavnu prozirnu plastiku, te odraðen cable managment :

- Inverteri struje za ringove spojeni direktno na ¾ice od pozicije, te sam to sve odluèio spojiti u odjeljku od dugog svjetla :

- Spajanje pozitivne ¾ice invertera na pozitivnu od pozicije, crne ¾ice od uzemljenja su veæ povezane u pozadini :

- Sve skupa uvezano i izolirano :

- Inverteri ugurani u srednji odjeljak fara :

- Kada se sve zatvori, izgleda original :

- Priprema za posljednju fazu, spajanje fara ljepilom za vjetrobranska stakla, uz pripadajuæi alat :

- Prije samog èina lijepljenja shvatim da je ljepilo koje sam imao odavno stvrdnulo te trebam drugo (specijalac nisam ga provjerio prije), a subota je 14 sati i niti jedna trgovina sa autodijelovima vi¹e ne radi u Vinkovcima :

- Preko kolege koji radi u Tokiæu dolazim do toliko ¾eljenog ljepila u 20 sati te nastavljam posao :

- Posao odraðen na sobnoj temperaturi :

- Farovi kompletirani te nakon sat vremena su¹enja kreæe monta¾a :

- Sve spojeno i radi savr¹eno u 23:55 gotov posao :

Nakon ¹to sam zavr¹io, odluèim auto istjerati iz gara¾e da vidim kako svijetli u mraku po dvori¹tu po¹to je veæ bilo kasno. Nakon kretanja u rikverc prednji parking senzori pi¹te kao ludi, pomislim da sam ne¹to krivo spojio i da æu sutra pogledati s obzirom da je veæ bilo prekasno.
Projekt "Angel Eyes" 3.dan (nedjelja 30.02.2021) :
- Slika prije "havarije" :

Opet buðenje u 8 sati da nabrzinu pregledam za¹to su prednji parking senzori poludjeli, normalo posao se odu¾io skinut je branik i nikako ne mogu doæi zbog kojeg razloga sviraju èim upalim svjetla. Nakon ¹to sam odmicao branik od auta spojen sa svom strujom zvuk pi¹tanja senzora je nestajao nakon ¹to se branik nalazio cca 30cm od auta. Tu mi dolazi ideja da magnetno polje invertera angel eyesa stvara problem prednjim parking senzorima. Ta pretpostavka se kasnije ispostavila i toèna nakon malo surfanja netom. U meðuvremenu sam uspio spaliti jedan inverter tokom testiranja, tako da je alfa ostala "æorava" na jedno oko (krajnji desni ring). Nakon ¹to sam proklinjao i posao i sve ¾ivo sam ugasio krajnji lijevi ring èisto da budem u balansu.
Naruèio sam dva nova invertera od istog proizvoðaèa, te æe mi poslati jedan gratis za ovaj koji je izgorio (vrlo vjerovatno mojom gre¹kom). Ovaj koji je prestao raditi sam odnijeo kod kolege koji se bavim tim stvarima da pregleda dali ga ikako mo¾e spasiti, te æu saznati kroz koji dan kakva je situacija.
- Èak i ne izgleda toliko lo¹e sa 4 ringa :

Zakljuèak :
Od toliko sreæe nakon ¹to sam posao odradio kroz velike muke u "samo" 2 dana, uslijedilo je razoèarenje sa ovim nenormalnim pi¹tanjem senzora i kao ¹eæer na kraju uni¹teni inverter. Kada novi inverteri stignu ili kolega ovaj popravi bacam se na posao kako razbiti to magnetno polje da ne ometa prednje parking senzore. Umotati æu ih u neki materijal koji smanjuje jaèinu polja ili razvuæi ¾ice cca pola metra i smjestiti ih negdje unutar motornog prostora. Ne pada mi na pamet naruèivati neke nove ringove i opet rastavljati farove, mislim da plastike neæe pre¾ivjeti jo¹ jedno rastavljanje.
No nije sve tako crno, danas mi je stigao paket od kolege "industrial" pa æemo u petak odraditi mali servis, postaviti nove zadnje diskove i ploèice, ubaciti novu koèionu tekuæinu, te napokon promijeniti zadnje graniènike vrata koji ¹kripe veæ 2 godine nakon ¹to auto odstoji na suncu.