Projekt "Angel Eyes" 2.dan (subota 27.02.2021) :
Nastavak ugradnje ringova je počeo u subotu u 8 sati.
- Lijepljenje ringova na plastiku koja se nalazi unutar fara,korištena obostrano ljepljiva traka EMOS 18mm koja se pokazala kao odlična na tablicama. Mali ljepljivi komadići koji su stigli u paketu su jednostavno preslabi, ovako sam zavrtio cijeli krug i nema šanse da mrdaju :

- Ringovi na mjestu :

- Žica skrivena čak i za poglede odozdo :

- Prototip sastavljen za test :

- Oba prototipa :

- Test uspješan :

- Dijelovi fara prije kompletiranja :

- Plastika na kojoj su lijepljeni ringovi ubačena u glavnu prozirnu plastiku, te odrađen cable managment :

- Inverteri struje za ringove spojeni direktno na žice od pozicije, te sam to sve odlučio spojiti u odjeljku od dugog svjetla :

- Spajanje pozitivne žice invertera na pozitivnu od pozicije, crne žice od uzemljenja su već povezane u pozadini :

- Sve skupa uvezano i izolirano :

- Inverteri ugurani u srednji odjeljak fara :

- Kada se sve zatvori, izgleda original :

- Priprema za posljednju fazu, spajanje fara ljepilom za vjetrobranska stakla, uz pripadajući alat :

- Prije samog čina lijepljenja shvatim da je ljepilo koje sam imao odavno stvrdnulo te trebam drugo (specijalac nisam ga provjerio prije), a subota je 14 sati i niti jedna trgovina sa autodijelovima više ne radi u Vinkovcima :

- Preko kolege koji radi u Tokiću dolazim do toliko željenog ljepila u 20 sati te nastavljam posao :

- Posao odrađen na sobnoj temperaturi :

- Farovi kompletirani te nakon sat vremena sušenja kreće montaža :

- Sve spojeno i radi savršeno u 23:55 gotov posao :

Nakon što sam završio, odlučim auto istjerati iz garaže da vidim kako svijetli u mraku po dvorištu pošto je već bilo kasno. Nakon kretanja u rikverc prednji parking senzori pište kao ludi, pomislim da sam nešto krivo spojio i da ću sutra pogledati s obzirom da je već bilo prekasno.
Projekt "Angel Eyes" 3.dan (nedjelja 30.02.2021) :
- Slika prije "havarije" :

Opet buđenje u 8 sati da nabrzinu pregledam zašto su prednji parking senzori poludjeli, normalo posao se odužio skinut je branik i nikako ne mogu doći zbog kojeg razloga sviraju čim upalim svjetla. Nakon što sam odmicao branik od auta spojen sa svom strujom zvuk pištanja senzora je nestajao nakon što se branik nalazio cca 30cm od auta. Tu mi dolazi ideja da magnetno polje invertera angel eyesa stvara problem prednjim parking senzorima. Ta pretpostavka se kasnije ispostavila i točna nakon malo surfanja netom. U međuvremenu sam uspio spaliti jedan inverter tokom testiranja, tako da je alfa ostala "ćorava" na jedno oko (krajnji desni ring). Nakon što sam proklinjao i posao i sve živo sam ugasio krajnji lijevi ring čisto da budem u balansu.
Naručio sam dva nova invertera od istog proizvođača, te će mi poslati jedan gratis za ovaj koji je izgorio (vrlo vjerovatno mojom greškom). Ovaj koji je prestao raditi sam odnijeo kod kolege koji se bavim tim stvarima da pregleda dali ga ikako može spasiti, te ću saznati kroz koji dan kakva je situacija.
- Čak i ne izgleda toliko loše sa 4 ringa :

Zaključak :
Od toliko sreće nakon što sam posao odradio kroz velike muke u "samo" 2 dana, uslijedilo je razočarenje sa ovim nenormalnim pištanjem senzora i kao šećer na kraju uništeni inverter. Kada novi inverteri stignu ili kolega ovaj popravi bacam se na posao kako razbiti to magnetno polje da ne ometa prednje parking senzore. Umotati ću ih u neki materijal koji smanjuje jačinu polja ili razvući žice cca pola metra i smjestiti ih negdje unutar motornog prostora. Ne pada mi na pamet naručivati neke nove ringove i opet rastavljati farove, mislim da plastike neće preživjeti još jedno rastavljanje.
No nije sve tako crno, danas mi je stigao paket od kolege "industrial" pa ćemo u petak odraditi mali servis, postaviti nove zadnje diskove i pločice, ubaciti novu kočionu tekućinu, te napokon promijeniti zadnje graničnike vrata koji škripe već 2 godine nakon što auto odstoji na suncu.