Pošto vam se nisam dugo javio, evo da napisem par rijeci, cisto da znate sam ziv.
Proslo je godinu dana od kad sam kupio Gtv i napravio sam 30 000 sretnih kilometara.
Naime, zadnjih par mjeseca radilo se sljedece:
Reparacija getribe --> naime ispala mi je poluosovina iz getribe i prilikom toga probila mi kuciste getribe. Nisam bio za varenje kucista nego sam radije kupio polovnu getribu sa cca 180 000 kilometara. Skinuli smo moju getribu i uzeli getribu koju sam kupio i oba dvije odnjeli majstoru koji radi samo getribe i navodno je najbolji u Zagorju. Kampic Zeljko, ne znam dal ga itko poznaje. Uglavnom, preslozio je getribu iz moje neke stvari prebacio u ovu koju sam kupio, neke stvari stavio nove i tak. Šalta se super, ne cuje se nijedan sinhron na hladno, fakat sam zadovoljan s poslom koji je odradio.
Posto je getriba bila na podu, majsto je rekao da je lamela srednja zalost, te sam svoju dao na reparaciju (najveca greska ikad, napisat cu kasnije zasto)
Reparirao prednje vilice--> posao odradio Franjcec iz Zaboka, zasad sve super, novi seleni i nove kugle na vilicama, vidjet cemo kak dugo se biti oke.
Dva selena na straznjem mostu--> zamijenio sam sada dva, nedugo tri, sto je ukupno pet komada. Uzeo sam Lemforder po preporuci ljudi sa foruma, tokario ih na mjeru. Zasad je super, odotraga nema lufta, lezi odlicno.
Gume Uniroyal Rainsport 3--> dugo sam patio za spomenutim modelom i kupio sam ih, zivo me zanimalo kak se ponasa na mokrome. Guma sve u svemu super drzi, po mokrome isto. Ne vjerujem da je neki top model u drzanju, al super se ponasa. 400 kuna komad znaci 1600 kuna, bile su na akciji na Ekupi.
Optika,špur--> to je rijesio Žigman iz Zaboka. Svi su njega preporucili, ima novi stroj za spomenutu radnju. Zadovoljan sam njegovim poslom.
Imao sam s Alfom dva problema.
Prvi problem je to da mi je iznenada krepalo sredisnje svjetlo, mjerac kilometara (onaj donji koji sami ponistavamo), sat na sredisnjoj konzoli je stao, i osvijetljenje brzinomjera je krepalo, antena za radio se nije htjela dici iz gepeka. Odmah sam posumnjao na osigurac. Po shemi navedeni osigurac je trebao biti 7.5A. Kod mene je bio 10A sto znaci da ga je vec neko mjenjao. Stavio sam 10A i sve je radilo super punih 10 minuta. Onda sam stavio 7.5A i sve je radilo super punih 5 minuta. Posto je osigurac svaki put pregorio ocito je negdi šljus. Zovem autoelektrica, prvo njegvo pitanje je bilo "Imas led u autu?"
Velim imam onaj s ebaya. Reko mi nek ga izvadim van i probam onda izmjeniti osigurac. I tak izvadim led van i stavim novi osigurac. Sve radi kak spada vec mjesec dana. Znaci greska je bila u ledici od par dolara.
Drugi problem je bio taj kaj sam bio stedljiva budala pa nisam promjenio set kvacila kad je getriba bila dole. Slusao sam majstora i reparirao samo lamelu. Tri tjedna je sve funkcioniralo savrseno i onda problemi. Nisam mogao krenuti uzbrdo kak spada, kvacilo opce nije odvajalo kak spada.
Posto sam mehanicka picajzla nisam zelio nit zvati majstora. Odmah sam narucio novi set kvacila. Uzeo sam Valeo. Birao sam izmedu Valea i Sachsa al sam uzeo ipak Valeo. Uzeo sam i odma pomocni cilindar kvacila jer ovaj moj malo slinucka.
Tak da zato jer sam bio konj prvi put kad je getriba bila dole i nisam promjenio set kvacila, getriba ide sutra dole i stavljam Valeo set.
I tak.... Autek je zasad super. Kvarova u ovih 30 000 kilometara skoro nikakvih. Bio sam prosli vikend i na moru s njom i dalje potegne do 240 km/h po satu. Zadovoljan sam jako s autom i super mi je.
Evo par slika. Lijep pozdrav!
Poslano sa mog NOA_H9 koristeći Tapatalk