0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ide na obicnu 147 jtd mjenjac od 6 brzina i sta je sve potrebno mjenjat?
Sta smo ono rekli,kad se cuje zvuk pjeva tuznog kita,sto je oslo?
Ovako to izgleda kad "majstor", ustvari tzv. "doktor za Alfe" štedi 30ak kuna pa napravi ovo sranje. Na ovo je sigurno potrošio više vremena nego da je stavio novi čep.Doktor je svaka mu čast, kad jednom odeš k njemu, teško je više se izvući, stalno napravi neko sranje da mu se vratiš. Dobro pripazite kad vam netko preporuči tog tzv. doktora.
Koji je to majstor???
Ja sam kupio novi šaraf za 46kn. starog ću morati skidati sa rolcangama i mislim da ću isto zavariti šeraf na njega jer ovi stvarno ne izgledaju pouzdano, stvarno mali imbus na tako veliklm šerafu.
Riješeno, hvala svima na pomoći Jbg, nisam to mogao jučer u mraku vidjeti kad sam gledao Odrezao taj puknuti komad, nataknuo gore i sve 5... Moram kupit ovih dana pa promijenit ta crijeva preventivno
gdje se kupi ovo crijevo???
Pase li na 2.4 mjet od 200 ks glava sa 2.4 od 175 ks?
Pozz..Prije nesto vise od godinu dana kupio sam svog prvog dizela (jtdm 120).E sada posto sam 3 tjedna pokraj pule (duga uvala) i svaki dan moram do plaze autom (nekih 1.5km) 10% nizbrdice ali kada idem sa plaze onda mi je kilometar i pol uzbrdice.Znam da nije dobro "paliti" turbinu na hladno a posto je uzbrdica na koliko se okretaja pali turbina?Dali netko zna nesto o ciscenju turbine?Frendu sa posla je riknula turbina na passatu a majstori su mu rekli da je dobro svakih 100.000km ocistiti turbinu!?
Aha..ok.Cistim je nacinom voznje!?Koji je to nacin voznje?Inace nisam agresivni vozac (normalno saltanje na nekih 2500/3000 okretaja),ipak vozim dvoje djece ;-)E da.neki kazu da je dobro ako agresivnije vozis dobro prije nego ugasis auto dobr pustiti da malo turbina "odvrti"!?Sto se tice izmjene ulja sve aute koje sam do sada imao mjenjam ulje svake godine 10/11mjesec.bezobzira na predene kilometre.nije problem kupiti ulje i filtre za nekih 400kn (bolje nego da nesto ode na motoru).godisnje radim oko 8000km.Pouzdanost motora/auta mi je prije svega jer nemogu si dopustiti da kada sam sa klincima da auto stane.
Najbolje ti je prodat auto i koristit taxi...Vise nikakvih problema u zivotu neces imati...
Ok.budem ga ispuhao prvom prilikom (vec sutra).Ma mene muci ta uzbrdica.doslovce krecem pod rucnom i onda vozim kilometar i pol pod nagibom od 10%.Dali da prije kretnje ostavim da malo motor radi u leru da se ulje "digne" u motoru/turbini (dovoljno da radi min?)?
to bi bilo dobro da...da ulje procirkulira i malo se prigrije...minuta dvije je već puno bolje nego da se odma krene