nagurat u 20v 2.4 210 turbinu sto je danko stavio u 1.9 ostale sitnice i eto preko 270ks
ne isplati se zajebavati sa tim, dobar remap i dosta jer ovo sve komplicira jako, ja ne bih to nikome savjetovao dok na 156/147/gt da, razlog na 159 nema mjesta naprijed
Dankec...za tebe :hehe:
A moze i za Surovog...covjek se opasno naljutio na mene 
Dok je Newton pisao svoj prvi nije bilo 156 1.9 i 2.4 jos ni u bajkama :hehe:
Kompa...ne se jedit. Fizika je fizika, a Alfa je Alfa. Umjesto da prihvatis poziv na klopu i cugu ti se ljutis ko mali decko.
Nisam rekao da nisi u pravu sta se tice nekih stvari. Poanta je da 2.4 nije u nosu tezi 200 kila pa de se toliko osjeti bjezanje preko nosa. I obje svakako podljezu prvom Newtonovom.
Imao sam prilike vozit Cadillac Seville. Probaj ponovno Alfe sa oba motora i onda Seville da vidis sta znaci bjezanje preko nosa kad ti pod haubom sjedi V8 od 5000 kubika na prednjem pogonu.
Opet cu ponovit. Radim strasno puno kilometara godisnje. Putovanja su mi u cugu 1000+ kilometara. Jednostavno sa 2.4 uzivam. Sa 1.9 nisam toliko. Kad udes u svabiju u zonu bez ogranicenja, 2.4 postaje kralj autobana. Motor je ugladeniji, tisi i ljepseg zvuka.
Alfa 156 2,4 JTDm 20v sound
nitko se na nikoga ne ljuti, ali 5 cil motor je koncept od kojeg se odustalo, ne samo od Fiat grupe, da se razumijemo bravo hgt je meni jedan od najdražih auta
po gradu i u normalnoj vožnji (čitaj gore šta je meni normalno) 1,9 troši manje,
2,4 ima više snage iz nižih okretaja da nema bilo bi žalosno ali za mene je klanje auta ako on se vozi na 1400 okretaja
što se tiče razvijana snage svatko ima ono što voli, ali ja volim snagu linerano da auto razvija a ne sad odmah tu od 0 nego da što ide više u okretaje da je jači, to je bolje za sve, jer ako meni 1,9 u drugoj i trećoj može provrtiti kotače (gubitak po meni) oba jer ima šperu, na 3500 okretaja to je po meni bolje nego da to napravi na 1500
da se razumijemo, nije da je 2,4 motor loš ili bezveze ali nije to to, po meni su odmah trebali ići na V6, u njima imaju tradiciju (benz) uostalom to su sada i napravili
da se vozim ne znam koliko daleko, ideš autoputem, voziš 5 ili 6 na tempomat ili nekim ritmom, sumnjam da ideš lokalnom
na 159 je krajnja brzina ista 2,4 210ks i 1,9 150ks obje sa 19 kotačima, ja sam sa guštom popio piće i pojeo ručak na račun te oklade, tad sam imao još serijala turbinu

ne moras se kladit...reze bez pardona. moj je malko otvoren
:
nisi naišao na otvorenog V6 :icon_wink: