26-04-2026, 15:04:14

Autor Tema: TD / JTD / JTDm motori  (Posjeta: 452533 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chakija

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Odg: TD / JTD / JTDm motori
« Odgovori #1590 u: 18-03-2014, 22:33:15 »
Kako ocekivati objektivnost kad napises da je 2.4 u svabiji kralj autobana? pa to audiji, merci i bmw-i jedu za dorucak a ima ih na bacanje... ja vjerujem da je 2.4 elasticniji i ima bolji zvuk, svakako bi trebao biti jaci jer je i veci. Ali zanima me da li se tako slatko vrti u visim okretajima?

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
dam se kladit da malo otvoren 2.4 reže bilo koji 3.0 v6 tdi
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1591 u: 18-03-2014, 22:37:15 »

ne moras se kladit...reze bez pardona. moj je malko otvoren  :funny:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1592 u: 18-03-2014, 22:40:06 »

Malo otvoren? pusti ti to. Ako je malo otvoren nek su oba malo otvorena. Dajte malo razuma. Jer ako cemo o otvaranju onda ona 147 1.9 sa 292 konja sisa sve 2.4jtd i 3.0tdi...

A serijski, 2.4 je u rangu novijih 320d bmw-a sto i nije bas rijetkost...

Cijenim zvuk petaka, vec sam napisao, cijenim i snagu koju ima ali da je to sad neka sveta krava od motora, mislim da nazalost ipak nije. Alfu volimo zbog izgleda i gusta u voznji. Pristupacnost joj je takoder plus jer za saku para dobijes brz, lijep i relativno nov auto. Ali daleko je to od onog sto Alfa Romeo zasluzuje biti. Daleko je to od marke koja tjera strah u kosti svetom njemackom trojstvu...nazalost, 3.0d i 3.0tdi tome se smiju. Steta sto Alfa nema odgovor na te masine.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #1593 u: 18-03-2014, 22:41:10 »
Croma je...kravica :)
Nije loša, uzeo sam je jer ju je poznanik prodavao s 37 tkm za lovu koju sam dobio za izvoženog A3.
Trenutno mi treba takav auto pa nisam mogao propustit priliku :) Uzeo bih je i da je 2.4 al bio bih manje sretan nego s ovom  :craz
Trenutno razmišljam da joj stavim čvršće stabilizatore i selene jer ovjes ima potencijala al me brine prekapanje ceste koje nam se sprema  :icon_frown:

chakija, 3.0 TDI je jaako dobar motor. Imao je VW par promašaja s V6 dizelašima al ovaj zadnji je stvarno dobar.
A dodao bih i komentar na izjavu da se samo TDI šaltaju na 1500 o/min jer ne idu preko 3200. Ne treba bit ograničen u pogledima.
Tako su napravljeni s razlogom. Malo remapiranja i vrti se kao zvrk i preko 4500.
Moje je društvo ograničeno iz drugog smijera. I godinu dana nakon što sam kupio Cromu zbijaju šale na moj račun :)
Svi uglavnom voze njemačka vozila, naravno :)
« Zadnja izmjena: 18-03-2014, 22:47:49 od Surovi »

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1594 u: 18-03-2014, 22:41:27 »
nagurat u 20v 2.4 210 turbinu sto je danko stavio u 1.9 ostale sitnice i eto preko 270ks

ne isplati se zajebavati sa tim, dobar remap i dosta jer ovo sve komplicira jako, ja ne bih to nikome savjetovao dok na 156/147/gt da, razlog na 159 nema mjesta naprijed

Dankec...za tebe  :hehe:
A moze i za Surovog...covjek se opasno naljutio na mene  :hap:

Dok je Newton pisao svoj prvi nije bilo 156 1.9 i 2.4 jos ni u bajkama  :hehe:
Kompa...ne se jedit. Fizika je fizika, a Alfa je Alfa. Umjesto da prihvatis poziv na klopu i cugu ti se ljutis ko mali decko.
Nisam rekao da nisi u pravu sta se tice nekih stvari. Poanta je da 2.4 nije u nosu tezi 200 kila pa de se toliko osjeti bjezanje preko nosa. I obje svakako podljezu prvom Newtonovom.
Imao sam prilike vozit Cadillac Seville. Probaj ponovno Alfe sa oba motora i onda Seville da vidis sta znaci bjezanje preko nosa kad ti pod haubom sjedi V8 od 5000 kubika na prednjem pogonu.

Opet cu ponovit. Radim strasno puno kilometara godisnje. Putovanja su mi u cugu 1000+ kilometara. Jednostavno sa 2.4 uzivam. Sa 1.9 nisam toliko. Kad udes u svabiju u zonu bez ogranicenja, 2.4 postaje kralj autobana. Motor je ugladeniji, tisi i ljepseg zvuka.

Alfa 156 2,4 JTDm 20v sound

nitko se na nikoga ne ljuti, ali 5 cil motor je koncept od kojeg se odustalo, ne samo od Fiat grupe, da se razumijemo bravo hgt je meni jedan od najdražih auta

po gradu i u normalnoj vožnji (čitaj gore šta je meni normalno) 1,9 troši manje,

2,4 ima više snage iz nižih okretaja da nema bilo bi žalosno ali za mene je klanje auta ako on se vozi na 1400 okretaja

što se tiče razvijana snage svatko ima ono što voli, ali ja volim snagu linerano da auto razvija a ne sad odmah tu od 0 nego da što ide više u okretaje da je jači, to je bolje za sve, jer ako meni 1,9 u drugoj i trećoj može provrtiti kotače (gubitak po meni) oba jer ima šperu, na 3500 okretaja to je po meni bolje nego da to napravi na 1500

da se razumijemo, nije da je 2,4 motor loš ili bezveze ali nije to to, po meni su odmah trebali ići na V6, u njima imaju tradiciju (benz) uostalom to su sada i napravili

da se vozim ne znam koliko daleko, ideš autoputem, voziš 5 ili 6 na tempomat ili nekim ritmom, sumnjam da ideš lokalnom

na 159 je krajnja brzina ista 2,4 210ks i 1,9 150ks obje sa 19 kotačima, ja sam sa guštom popio piće i pojeo ručak na račun te oklade, tad sam imao još serijala turbinu  :da:

ne moras se kladit...reze bez pardona. moj je malko otvoren  :funny:

nisi naišao na otvorenog V6  :icon_wink:

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1595 u: 18-03-2014, 22:43:36 »
Malo otvoren? pusti ti to. Ako je malo otvoren nek su oba malo otvorena. Dajte malo razuma. Jer ako cemo o otvaranju onda ona 147 1.9 sa 292 konja sisa sve 2.4jtd i 3.0tdi...

A serijski, 2.4 je u rangu novijih 320d bmw-a sto i nije bas rijetkost...

Cijenim zvuk petaka, vec sam napisao, cijenim i snagu koju ima ali da je to sad neka sveta krava od motora, mislim da nazalost ipak nije. Alfu volimo zbog izgleda i gusta u voznji. Pristupacnost joj je takoder plus jer za saku para dobijes brz, lijep i relativno nov auto. Ali daleko je to od onog sto Alfa Romeo zasluzuje biti. Daleko je to od marke koja tjera strah u kosti svetom njemackom trojstvu...nazalost, 3.0d i 3.0tdi tome se smiju. Steta sto Alfa nema odgovor na te masine.
pod otvoren ne mislim na nikakva remapiranja...samo ispuh da lakše puše, jer sam primjetio da 2.4 dosta dobro reagira na otvaranje ispuha... a i osobno sam se uvjerio da je 3.0 v6 tdi za mene razočaranje...

a i bilo bi lijepo poredit 3.0 jtd sa ovima 3.0d i 3.0 tdi, pa da vidimo whats what...

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1596 u: 18-03-2014, 22:47:14 »
ne isplati se zajebavati sa tim, dobar remap i dosta jer ovo sve komplicira jako, ja ne bih to nikome savjetovao dok na 156/147/gt da, razlog na 159 nema mjesta naprijed

nitko se na nikoga ne ljuti, ali 5 cil motor je koncept od kojeg se odustalo, ne samo od Fiat grupe, da se razumijemo bravo hgt je meni jedan od najdražih auta

po gradu i u normalnoj vožnji (čitaj gore šta je meni normalno) 1,9 troši manje,

2,4 ima više snage iz nižih okretaja da nema bilo bi žalosno ali za mene je klanje auta ako on se vozi na 1400 okretaja

što se tiče razvijana snage svatko ima ono što voli, ali ja volim snagu linerano da auto razvija a ne sad odmah tu od 0 nego da što ide više u okretaje da je jači, to je bolje za sve, jer ako meni 1,9 u drugoj i trećoj može provrtiti kotače (gubitak po meni) oba jer ima šperu, na 3500 okretaja to je po meni bolje nego da to napravi na 1500

da se razumijemo, nije da je 2,4 motor loš ili bezveze ali nije to to, po meni su odmah trebali ići na V6, u njima imaju tradiciju (benz) uostalom to su sada i napravili

da se vozim ne znam koliko daleko, ideš autoputem, voziš 5 ili 6 na tempomat ili nekim ritmom, sumnjam da ideš lokalnom

na 159 je krajnja brzina ista 2,4 210ks i 1,9 150ks obje sa 19 kotačima, ja sam sa guštom popio piće i pojeo ručak na račun te oklade, tad sam imao još serijala turbinu  :da:

nisi naišao na otvorenog V6  :icon_wink:

Krajnja brzina je svima njima tu li la. Nisu to neke drasticne razlike.
Nisam, al u svabiji rijetko ko radi pederluk od V6  :hehe: Ima dovoljno snage i bez toga
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1597 u: 18-03-2014, 22:51:07 »
Croma je...kravica :)
Nije loša, uzeo sam je jer ju je poznanik prodavao s 37 tkm za lovu koju sam dobio za izvoženog A3.
Trenutno mi treba takav auto pa nisam mogao propustit priliku :) Uzeo bih je i da je 2.4 al bio bih manje sretan nego s ovom  :craz
Trenutno razmišljam da joj stavim čvršće stabilizatore i selene jer ovjes ima potencijala al me brine prekapanje ceste koje nam se sprema  :icon_frown:

chakija, 3.0 TDI je jaako dobar motor. Imao je VW par promašaja s V6 dizelašima al ovaj zadnji je stvarno dobar.
A dodao bih i komentar na izjavu da se samo TDI šaltaju na 1500 o/min jer ne idu preko 3200. Ne treba bit ograničen u pogledima.
Tako su napravljeni s razlogom. Malo remapiranja i vrti se kao zvrk i preko 4500.
Moje je društvo ograničeno iz drugog smijera. I godinu dana nakon što sam kupio Cromu zbijaju šale na moj račun :)
Svi uglavnom voze njemačka vozila, naravno :)

Al fina kravica  :da:
Mislim da ti cvrsci seleni i stabilizatori nece skodit pogotovo ak raskopaju. Bude malo mozda tvrde i bucnije.

Nda...ako pricamo vec o tdi sestacima...2.7 je mrtvo opak motor. Po meni cak bolji i od 3.0

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1598 u: 18-03-2014, 22:52:36 »
pod otvoren ne mislim na nikakva remapiranja...samo ispuh da lakše puše, jer sam primjetio da 2.4 dosta dobro reagira na otvaranje ispuha... a i osobno sam se uvjerio da je 3.0 v6 tdi za mene razočaranje...

a i bilo bi lijepo poredit 3.0 jtd sa ovima 3.0d i 3.0 tdi, pa da vidimo whats what...

3.0 jtd u cemu? maseratiju? :D
odmakli smo se od tvrdnji...159 2.4 210ks ima maksimalnu brzinu 230kmh. 320d e90 sa 177 konja ima max 226 kmh. Ej, 15 kila je laksi, 33 konja slabiji, 50 Nm manje ima i samo 4 kmh nizu max brzinu. Brojke ne otkrivaju zivahnost u tom motoru i mislim da je tu najvise rijec o subjektivnom osjecaju uslijed zvuka i siline u nizim okretajima. Ali osjecaj je osjecaj. Stoperica je cinjenica. Kod ubrzanja navedeni 320d kasni 0,1 sec do sto kmh.

Tako da cinjenicno, 2.4 nije svetinja iako priznajem vam da je gust. Samo budite realni i ne uzimajte neke 3.0 u usta kao da su to mala djeca od motora za mocni Alfin 2.4. Bio njemu maknut katalizator ili ne...

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1599 u: 18-03-2014, 22:53:47 »

gle neki motor reagira bolje već samo da mu daš usisno više, neki prodiše kad makneš katove, svaki motor je drugačiji, moj otkad nema ekologije je neki drugi auto naspram serijskog, a sada nema veze sa serijskim

a gle trenutno je ovaj u maseru najjači serijski dizlo v6 od 3,0 bagre samo ne znam da li to ikada bude u AR završilo

Krajnja brzina je svima njima tu li la. Nisu to neke drasticne razlike.
Nisam, al u svabiji rijetko ko radi pederluk od V6  :hehe: Ima dovoljno snage i bez toga

ma općenito gore ljudi rijetko šta diraju idu više na styling jer sve treba atest TUV ekotest Euro normu i sl ja kad sam išao u D sa mojom 159 sam prestigao sve živo i mrtvo na cesti, inače me rijetko prestižu, tu čast imaju samo presretači  :craz

Al fina kravica  :da:
Mislim da ti cvrsci seleni i stabilizatori nece skodit pogotovo ak raskopaju. Bude malo mozda tvrde i bucnije.

Nda...ako pricamo vec o tdi sestacima...2.7 je mrtvo opak motor. Po meni cak bolji i od 3.0

pa i nije  :?: 3,0 je daleko opakiji  :da: samo ne u 2t teškom A8 nego u A6 i pogotvo A4
Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1600 u: 18-03-2014, 22:56:14 »

neka je on dobar i izdržljiv i sve to, ali ne ide kak očekuješ da bi trebao ići... nisam ništa osjetio da ide bolje od recimo...dankovog 1.9 sa 2.4 turbom ... sigurno da je on u nekoj krajnoj bolji....ali ja očekujem da 3.0 v6 tdi trga, ide ko sotona, a ne da razvija (ili da kažem, nerazvija)  snagu da ju ni ne osjetim

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1601 u: 18-03-2014, 22:59:39 »
neka je on dobar i izdržljiv i sve to, ali ne ide kak očekuješ da bi trebao ići... nisam ništa osjetio da ide bolje od recimo...dankovog 1.9 sa 2.4 turbom ... sigurno da je on u nekoj krajnoj bolji....ali ja očekujem da 3.0 v6 tdi trga, ide ko sotona, a ne da razvija (ili da kažem, nerazvija)  snagu da ju ni ne osjetim

nemoj sad hvaliti 1,9, budu mislili da sam te potplatio i ja imam cca 190ks

a kad tek 2,0 naturpijam, samo da mi se turbina ne proda dok se ja izorganiziram  :hehe:
Nije bolest sve što boli

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1602 u: 18-03-2014, 23:00:17 »
3.0 u maseratiju je mozda najjaci v6 u toj kubikazi ali je daleko od najjaceg dizela i toj kubikazi...iako nadam se da ce se ubrzo ugradivati u neku Alfu. Da ce biti novih modela...steta je ovo.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1603 u: 18-03-2014, 23:04:26 »
ma općenito gore ljudi rijetko šta diraju idu više na styling jer sve treba atest TUV ekotest Euro normu i sl ja kad sam išao u D sa mojom 159 sam prestigao sve živo i mrtvo na cesti, inače me rijetko prestižu, tu čast imaju samo presretači  :craz

pa i nije  :?: 3,0 je daleko opakiji  :da: samo ne u 2t teškom A8 nego u A6 i pogotvo A4

A ti si taj cija slika visi na ulazu u svabiju pod potencijalno opasan, svakako izbjegavat i micat se sputa  :funny:

pa...vozio sam oba i moram priznat da mi 2.7 nekako bolje lezi. Imam osjecaj da nekako zesce izbacuje od 3.0. Oba su bila u A4.

Ma cek tek mi sad sinulo sta sam procitao u chakijinom postu...pa ti mene hebes s tim 1.9, a natakrio si turbo od 2.4 unutra...muljatoru jedan. ipak volis 2.4 sam nemres sad priznat  :funny:funny:
« Zadnja izmjena: 18-03-2014, 23:06:47 od buzz11 »

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1604 u: 18-03-2014, 23:06:21 »
nemoj sad hvaliti 1,9, budu mislili da sam te potplatio i ja imam cca 190ks

a kad tek 2,0 naturpijam, samo da mi se turbina ne proda dok se ja izorganiziram  :hehe:
ne kažem naravno da tvoja ide bolje il šta ja znam... al kad usporediš tvoj 1.9 sa malo većim turbom, daaaleko od svoje maksimalne snage, i 3.0 v6 tdi (u 200 kg težem autu, ali nije to neka razlika baš) i da je razlika u performansama jedva primjetna, zapitaš se opasno ko je tu lud...

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1605 u: 18-03-2014, 23:08:21 »
A ti si taj cija slika visi na ulazu u svabiju pod potencijalno opasan, svakako izbjegavat i micat se sputa  :funny:

pa...vozio sam oba i moram priznat da mi 2.7 nekako bolje lezi. Imam osjecaj da nekako zesce izbacuje od 3.0. Oba su bila u A4.

ne, to je dama166, pobrkao si jer je isto 159 TI crna, smao obrati pažnju da je D tablice  :smijeh

a ne znam više, dojmove jako kvari ovjes i izolacija, ima auta koji idu kao kuga ali se to ne osjeti a ima onih u kojima misliš da letiš a u biti si spor  ::)

ne kažem naravno da tvoja ide bolje il šta ja znam... al kad usporediš tvoj 1.9 sa malo većim turbom, daaaleko od svoje maksimalne snage, i 3.0 v6 tdi (u 200 kg težem autu, ali nije to neka razlika baš) i da je razlika u performansama jedva primjetna, zapitaš se opasno ko je tu lud...

ma znam, samo je to stvar osjećaja, vjerovatno je taj 3,0 brži u svim režimima ali ne vau brži, meni moj sad ne ide  :craz
Nije bolest sve što boli

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #1606 u: 18-03-2014, 23:15:15 »
2.7 TDI je problematičan motor. Bratić je imao dosta problema. 3.0 je bolji.
Treba uzet u obzir i što kupci pa onda i ekipa koja slaže auto žele.
Većina ljudi u toj klasi više voli uglađenost i ravnomjerno razvijanje snage. Zbog toga ti motori tako rade.
I ja volim da mi motor ravnomjernije vuče i da mi ne ispucava brdo momenta ispod 2000 o/min pa mi je Seb tako mapirao auto. Nekom se ne sviđa, a ja baš to tražim.
Baš razmišljam o tome kako pričamo o dobrom zvuku i uglađenosti kod dizela   :funny:o000:  :craz  :funny:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1607 u: 18-03-2014, 23:17:02 »
iii tako...ovo je tema o td/jtd/jtdm motorima pa bi bilo krajnje ok da prestanemo mljet o tdi drljama... ko je vidio klip i klipnjaču od tdi-a kraj klipa od jtda znat će o čemu je riječ

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1608 u: 18-03-2014, 23:21:59 »
ma JTD su strašni motori, općenito fiat ima odlične motore još od onog 1,9TDS iz delte ubije ih loš glas ali to meni paše  :craz
Nije bolest sve što boli

Offline sale kmx

• Učim polako
  • bitno da je talijan
    • bjelovar
« Odgovori #1609 u: 18-03-2014, 23:25:34 »
ma JTD su strašni motori, općenito fiat ima odlične motore još od onog 1,9TDS iz delte ubije ih loš glas ali to meni paše  :craz
to te ja pitam  :ok:

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #1610 u: 19-03-2014, 10:45:15 »
ljudi zaboravljate da su jtd-i ( pričam o talijanskim vozilima iz grupacije) davnih godina izašli sa comonrail-om kao prekretnica štedljivosti,izdržljivosti i naravno živosti, švabo se ismijavao dok su oni ubacili revolucionarne motore pumpe dise koje su nakraju zamijenili sa comonrailom prvi opel pa bmw i nakraju su popustili i u vw grupi...
tako da priče o kvaliteti ostavite sa strane a koji ide brže i troši manje to su finese jel ni jedan auto više nije nov i svaki ide drugačije
a moje iskustvo je uvijek bilo jače je uvijek bolje pa kud puklo ::)
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1611 u: 19-03-2014, 12:34:05 »
ljudi zaboravljate da su jtd-i ( pričam o talijanskim vozilima iz grupacije) davnih godina izašli sa comonrail-om kao prekretnica štedljivosti,izdržljivosti i naravno živosti, švabo se ismijavao dok su oni ubacili revolucionarne motore pumpe dise koje su nakraju zamijenili sa comonrailom prvi opel pa bmw i nakraju su popustili i u vw grupi...
tako da priče o kvaliteti ostavite sa strane a koji ide brže i troši manje to su finese jel ni jedan auto više nije nov i svaki ide drugačije
a moje iskustvo je uvijek bilo jače je uvijek bolje pa kud puklo ::)
kak bi rekao jeremy clarkson: " in my life, i'm folowed by the rules of speed and power..POOOOWWEERRR!!!"

Anton

• Gost
« Odgovori #1612 u: 19-03-2014, 20:17:47 »
alfa radi 2 i pol auta trenutno.... kaj vi stvarno mislite da moze parirati bilo cemu novom trenutno....  :rolll:
2.4 kralj autobahna????  :funny:

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #1613 u: 19-03-2014, 20:45:36 »
Ne znam kakav ste vi to 3.0 tdi vozili pa da ne ide dobro, vjerovatno je pokvaren. Ja kad sam imo a6 taj auto je super iso stvarno  :?:

A sto se tice onih 1.9 pd to su takodje zivahni motori, onaj od 150 KS u golfu mislim da ide bolje od 147 mjet 150 KS kad su oba auta serijale

A vec 2.0 je druga prica ako je 16v, on se ponasa kao i mjet 16v nema uopste snage na niskim okretajima. Imo sam passata 2.0 tdi 8v i poslije njega sam imo 2.0 tdi 16v oba 140 KS i mislio sam da ovaj 16v nije bas potpuno ispravan jer je losije iso od 8v al sam skuzio u cemu je stvar. Imo sam dva golfa petice oba 2.0 tdi 140 KS samo je jedan dsg bio a jedan manual i ti auti fino idu al onaj 1.9 150 KS ide bolje a i 147 mjet 150 KS ide bolje od njih
« Zadnja izmjena: 19-03-2014, 20:53:40 od allroad »

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1614 u: 19-03-2014, 20:49:16 »
alfa radi 2 i pol auta trenutno.... kaj vi stvarno mislite da moze parirati bilo cemu novom trenutno....  :rolll:
2.4 kralj autobahna????  :funny:

Kralj autobahna...u smislu...nije bitno sta ima brzih i jacih auta. pricamo o Alfama. 2.4 krstari, lijepo prede, bez pogovora odgovara na pritisak gasa, teza je od 1.9 i ljepse plovi, manje poskakuje, zvuk petaka miluje usi na 2800, 3000 okretaja.
Ko mali dececi pa vam je biti kralj na cesti biti najbrzi u selu. Meni je to zadnja stvar na svijetu.

I ne znam zakaj svi mislite kako su njemacki autobahni prepuni kobila od 3.0 pa na gore??? Ima toga, al u daleko manjoj mjeri nego kakvo ovdje misljenje prevladava.
Prava ergela je tamo gdje zivim. Drzava sa najvecim brojem kW po glavi stanovnika i to uvjerljivo. Tamo takvih mrcina ima ko dreka.

Online Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #1615 u: 19-03-2014, 20:57:53 »

Prava ergela je tamo gdje zivim. Drzava sa najvecim brojem kW po glavi stanovnika i to uvjerljivo. Tamo takvih mrcina ima ko dreka.

Baš sam se pitao otkuda to ime mjestu ... sad mi je odmah jasnije, svi siluju svoje mrcine.  :funny:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1616 u: 19-03-2014, 21:15:11 »
Ne znam kakav ste vi to 3.0 tdi vozili pa da ne ide dobro, vjerovatno je pokvaren. Ja kad sam imo a6 taj auto je super iso stvarno  :?:

A sto se tice onih 1.9 pd to su takodje zivahni motori, onaj od 150 KS u golfu mislim da ide bolje od 147 mjet 150 KS kad su oba auta serijale

A vec 2.0 je druga prica ako je 16v, on se ponasa kao i mjet 16v nema uopste snage na niskim okretajima. Imo sam passata 2.0 tdi 8v i poslije njega sam imo 2.0 tdi 16v oba 140 KS i mislio sam da ovaj 16v nije bas potpuno ispravan jer je losije iso od 8v al sam skuzio u cemu je stvar. Imo sam dva golfa petice oba 2.0 tdi 140 KS samo je jedan dsg bio a jedan manual i ti auti fino idu al onaj 1.9 150 KS ide bolje a i 147 mjet 150 KS ide bolje od njih

nije življi nego zbog okretnog momenta jako nisko ti se čini življim, stavi jednog uz drugog jtdm ga pojede na 100-400-1km
Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1617 u: 19-03-2014, 21:21:46 »

tak su ti super svi ti tdiji bili da si na kraju kupio alfu

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1618 u: 19-03-2014, 22:07:57 »
Baš sam se pitao otkuda to ime mjestu ... sad mi je odmah jasnije, svi siluju svoje mrcine.  :funny:

:funny: :funny: :funny:

tak su ti super svi ti tdiji bili da si na kraju kupio alfu

:hehe: imam frenda koji je das auto faher. VW/Audi je jedino sta valja, sve ostalo je smece. Frajer ima A4 2.5 V6 150 ks...najbolji auto na svijetu, motor...ma najbrzi. Kupim ja svoju 2.4 i veli on daj da probam to talijansko smece. Napravio je krug. Vratio se nazad...samo je rekao...a jebote  :funny: Taj njegov 2.5 umre na 3200 i to je kraj, nema dalje. To je opcenito bolest svih TDI-a. Do 1500 je mrtav, onda do 2500 ga nemres drzat u rukama i onda jos nesto nabere do 3200 i to je to. JTD ide od do...nema posustajanja.
Btw taj 2.5 sestak je smece rijetko videno. Cak ga ni u Bosni nitko nece  :funny:

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #1619 u: 19-03-2014, 22:30:50 »
Samo sam objektivan po pitanju golf tdi 150 i 147 jtdm 150. Sad imam tu alfu i znam ovako da bolje ide od dosta auta pa sam malo napiso neko poredjenje otprilike, al golf 150 je laksi od 147 jtdm i mislim da malo bolje ide al to su nijanse. Cak i po fabrickim podacima i po testovima pise da je brzi al budem jednom probo s nekim od kolega da se potegnem
Znam u cemu je fora tdi-ja i znam da alfa ide do crvenog bez problema :) al i mapiran tdi moze fino ici u obrtaje
Kupio sam alfu jer je dobar auto i kupio sam ga zbog jtd-a, performansi, izgleda i slicno. Uvijek sam volio drugacije a i alfu jako gotivim oduvijek :)