23-04-2026, 21:43:38

Autor Tema: Kupovina: Alfa GIULIA  (Posjeta: 69115 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 Q
    • Rijeka
Odg: Kupovina: Alfa GIULIA
« Odgovori #60 u: 08-11-2016, 10:49:49 »
I bolje da nastave sa lošom politikom cijena i lošim pristupom kupcu u AC u HR  :ok:
Em neće svaka ćelava seljačina voziti Giuliju, em se možda konačno netko u principalu u Italiji malo bolje zamisli i oduzme im zastuptvo i da nekome drugome tko će taj posao obavljati bolje, em i tako ne ovisi ukupna sudbina Alfe i Fiata o nekoj mizernoj prodaju u HR.

U svakom slučaju u kojem god smjeru krene kod nas, za nas kao Alfiste u HR ide u dobrom smjeru  :Rock:

Offline Mariner

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #61 u: 08-11-2016, 11:45:16 »
Pozdrav,

Evo ja ću ukratko prenijeti svoje iskustvo sa Giuliom, sa financijske strane i strane ostavljenog dojma na 2 kolega koje planiraju kupiti vozilo toga segmenta i mene.
Kolege su ljubitelji automobila, jedan vrsni vozač a drugi jako dobar poznavatelj vozila općenito (solidan vozač).
Prvo smo otišli na probnu vožnju u BMW i vozili 320d sa M paketom, a poslije toga smo otišli u AC i vozili Giuliu Super 2,2 jtdm 180.
Što se dojma tiče Alfa je definitivno izbor broj 1, od kvalitete materijala u unutrašnjosti do izgleda (istina, to je subjektivno) te cjelokupnog paketa. BMW je u vožnji možda nešto profinjeniji ali za prosječnog korisnika nema neke drastične razlike. Alfa jednostavno daje dojam ozbiljnijeg automobila.
Moram napomenuti da smo svo troje pokušali imati što objektivnije gledište prije razgledavanja i vožnji, iako moram priznati da je lagano prednost išla na stranu BMW-a prije tog dana.
Svima koji imaju dileme oko ovog dijela (dojma) preporučio bih im da naprave istu stvar što smo mi napravili tj. ako nemate priliku voziti, odite u salon BMW-a i sjednite u 3-ku sa M paketom a nakon toga odmah u AC i sjednite u Giuliu Super. Nama je to iskustvo bilo najbolje moguće kako bi utvrdili razlike i sličnosti ta dva modela automobila.

Što se financija tiče, neću puno pisati jer se tak i onak ljudi stalno kače oko toga na forumu  :hap:
Moje skromno mišljenje je da se cijene ta dva modela automobila ne razlikuju u velikoj mjeri (što mi je i razumljivo jer su oba premium klasa te su usmjereni na sličnu klijentelu). Niti smo očekivali da će biti nešto drugačije. O popustima neću previše jer ih BMW ima a Alfa nema, vjerojatno kada će Giulia biti stara godinu-dvije će i oni imati nekakve popuste.
Jedan kolega kupuje privatno, dobiva službeno vozilo te sada dolazimo do, po meni, glavne točke spoticaja tj. do pada vrijednosti vozila.
Prvi kolega je rekao da bi svakako rađe uzeo Alfu ali da će pričekati rabljene stare godinu-dvije (koje još imaju garanciju) jer mu je preveliki gubitak na vrijednosti kroz taj period. Nije da nema novaca, nego jednostavno matematika kaže svoje.
Drugi kolega će probati progurati Alfu kao službeno vozilo ali će odluka također ovisiti o ostacima vrijednosti nakon 4-5 godina jer uzimaju automobile u dugoročni najam gdje mi se čini da Alfa opet ima problem.

lp

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #62 u: 08-11-2016, 12:45:40 »
Realno,mozda malo pretjerujemo oko tih gubitaka vrijednosti? Alfe po meni vec odavno toliko ne gube na vrijednosti, tj. gube kad postanu stare 8 i vise godine, ali kad su stare 3-4?

Pogledajmo mito, giuliettu par godina stare? bome nisu jeftini! Sjecam se kad je bila 147mica kojih5-6 godina na trzistu, drzala je i ona cijenu poprilicno jako. 159 također

Anton

• Gost
« Odgovori #63 u: 08-11-2016, 12:55:07 »
moje misljenje je da ce prodaja u HR biti slabija u odnosu na EU odnose.
po meni najveci razlog za to je pocetna cijena.
odes do bmw-a imas trojku od 260t kn, otvoris od audija imas tdi-a od 270t kn, odes do mercedesa imas C od 250t kn.
odes u autocommerce, bit ce izlozen tamo neki veloce za 350t kn.
nema 316i, nema A4 1.6tdi, nema C 1.6. nema jado-jadni opreme (Anton spec).
jednostavno ljudi nemogu ni sanjati da ce je kupiti i to ce ih odbiti.
to sto ce dobiti vise opreme im ne znaci puno, oni zele nadolplatiti krom oko mjenjaca 1500kn i usb 2t kn i osjecai se vazno.

Anton spec?!?!!!

Slusaj panju jedan, ja imam xsenone, kožu, bose, tempomat, milion stvari na senzore i struju...
A da budemo brutalno iskreni, sve sto sam prije na crnoj govorio da mi ne treba, sad kad imam neznam kak sam zivio bez toga. Sve kao nesto "nije mi to bitno" al bitno ti je... jebe te to...

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #64 u: 08-11-2016, 13:11:12 »
Fiat grupacija mora poraditi na servisnoj mrezi, odmosu prema kupcu i reklamacijama.
Vw grupacija se prodaje bolje nego ikada, a kvare se vise nego ikada, a i nego ostala konkurencija, ALI....

Kupis novi auto, nakon mjesec-dva, neki problem, dodes kod zastupnika i kazes, nesto ne valja.
Ovi ti daju zamjesnki auto i u najkracem roku poprave kvar, motori se mijenjaju kao ulje hahaha.
Ali to je ono sto kupac novog auta zeli, hoce i treba.
Kupac novog auta je svjestan da danas auti nisu kao prije, da ima puno vise djelova koji se mogu pokvariti i cak ocekuje da ce biti nekih problema, ono sto mu je bitno je da mu se taj problem odkloni sto je prije moguce i sto bezbolnije(zamjenski auto, neke dodatne pogodnosti.....)
On ce i tako voziti auto 3-5 godina i u to vrijeme je auto pod garancijom)
Ako ima problema sa autom i ti problemi se rjesavaju bez ikakvih poteskoca, a cuo je od drugih da isto imaju problema sa svojim novim autom, puno je veca vjerojatnost da ce ostati vjeran brandu, jel barem zna da je servisna podrska odlicna i da mece imati poteskoca kasnije.
Sto ce biti sa autom za 10g njega, kao i proizvodaca boli briga.
Bitni su kupci novih vozila ne rabljenih, a da bi dobio te kupce, servisna podrska i centar za reklamaciju mora funkcionirati odlicno.
To je nesto sto ce Fiat grupacija puno teze postici nego napraviti dobar auto.
........

Offline Mariner

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #65 u: 08-11-2016, 13:18:20 »
Realno,mozda malo pretjerujemo oko tih gubitaka vrijednosti? Alfe po meni vec odavno toliko ne gube na vrijednosti, tj. gube kad postanu stare 8 i vise godine, ali kad su stare 3-4?

Pogledajmo mito, giuliettu par godina sta :song:re? bome nisu jeftini! Sjecam se kad je bila 147mica kojih5-6 godina na trzistu, drzala je i ona cijenu poprilicno jako. 159 također

Svjestan sam da se možda pretjeruje ali kada dobiješ ponudu za skoro istu 3-ku/Giuliu na 4 godine i 120.000 km a razlika bude 70-80 eura mjesečno, onda u 4 godine to nije cifra koju će neka firma (a vjerujem i fizička osoba) samo tako progutati

Offline Mariner

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #66 u: 08-11-2016, 14:31:13 »
Info od danas:

Alfa Giulia Super 2,2 jtdm 180 atx - 377.796 kn (bez popusta jer Ac ne daje popute  :D )
BMW 320d UniqueM automatic - 371.103 kn (s uključenim popustom od cca 12 tis kn)

Auti imaju istu razinu opreme

BigSaint

• Gost
« Odgovori #67 u: 08-11-2016, 16:53:08 »
Zna li netko koliko mjesečno izađe neki dobar lizing deal za novo auto tog cjenovnog ranga?

Pretpostavljam da zapadno većina pučanstva tako kupuje nove aute?

Evo jedan primjer:

Vrijednost vozila cca 38t€, učešće 20%, na 60 mjeseci rata 575 €.

Offline zvrnn

• Starosjedioc
  • Nema Alfa
    • Rijeka
« Odgovori #68 u: 16-11-2016, 16:58:32 »

free photo hosting

Evo nikako napisat svoje dojmove od nedavno kada sam napravio probni djir sa Giuliom.
Slike su ovako random, iz salona i sa probne voznje + usporedba kako neki govore ovdje da je previse slicna sa
Bmwom.
To je i mene brinulo malo prije probne voznje, ali nema veze jedno s drugim iznutra.
Uglavnom ne da mi se pisati prevelike opise ali meni je savrsena, bit ce jednom moja  :hap: skupljaju se novcici.
Mozda krajem sljedece godine  :tooth
Ukratko, 8AT isproban isti kao i u ovom sada F30 u kojem sam odradio 15tkm. Identicno se vozi i ponasa, ZFov mjenjac, u Giuliji je novija verzija, sa jos duzim omjerima 7 i 8me brzine mislim. I par kila laksi.
Uglavnom tu nista za prijavit, volan u Giuliji je savrsen, urice, konzola vizualno i prakticno super.
Sjedalo fali malo bocnog gripa, ali vidio sam da je to naravno doplata. Meni ok, u cijene generalno necu komentirat,
skupa je ali i mislim vrijedi. Neka prvi primjerci odvrte 100tkm da vidim kako ce se pokazati, ipak su potpuno sve
to novi motori i ovjes. Ostatak , feeling u voznji (bio je pljusak), ali napravili smo djir po losim cestama, magistrali i
autoputu. Uglavnom cini mi se mrvicu i tisa i bolje upija neravnine nego Bmw, preko 150kmh buka u kabini isti k.
Sve to preko 150kmh treba pojacas muziku da te ne zivcira vjetar. Ah, moja blazena bivsa 166ica.
I da, buka dizel motora se isto cini malo bolje maskirana.
Uglavnom opet sto se tice brige da su se previse germanizirali - nisu, pogotovo u unutrasnjosti.
Vanjski look, uzivo... Prednji dio nije bas tako impresivan, fali kroma oko V kao u 159-147. Ali to kako vec kome se
svidja. Linija bocna i zadnjeg kraja je puno ljepsa mi uzivo.
Eto toliko  :pivo: Nagodinu nadam se bit ce predstavljena u podtemi do tada  :n065: :hello:
« Zadnja izmjena: 16-11-2016, 18:05:40 od zvrnn »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #69 u: 16-11-2016, 17:46:54 »
Pogotovo iznutra čisti BMW na ovim slikama, kad sam gledao ih odozdola, nisam vidio slike auta izvana, pa ono wtf.

Offline zvrnn

• Starosjedioc
  • Nema Alfa
    • Rijeka
« Odgovori #70 u: 16-11-2016, 18:04:00 »
Pogotovo iznutra čisti BMW na ovim slikama, kad sam gledao ih odozdola, nisam vidio slike auta izvana, pa ono wtf.

Cisti BMW na zadnje 4  :D za usporedbu, uglavnom losiji materijali u svabe. Ona probna je bila sa onim crnim kao
drvetom oko mjenjaca i konzoli, to mi se svidjelo.
I da pardon na fotkama, nisu resize i neke zaboravio zarotirat.

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #71 u: 16-11-2016, 19:50:45 »
Cisti BMW na zadnje 4  :D za usporedbu, uglavnom losiji materijali u svabe. Ona probna je bila sa onim crnim kao
drvetom oko mjenjaca i konzoli, to mi se svidjelo.
I da pardon na fotkama, nisu resize i neke zaboravio zarotirat.

A kakva ti je u usporedbi s bivsom TBI? Meni je ta tvoja TBI bila fantasticna po svemu ...

Offline zvrnn

• Starosjedioc
  • Nema Alfa
    • Rijeka
« Odgovori #72 u: 16-11-2016, 19:56:48 »
A kakva ti je u usporedbi s bivsom TBI? Meni je ta tvoja TBI bila fantasticna po svemu ...

Nisam se htio toga spominjat , ali drukcije podosta. Nisam vozio prije RWD, ali nakon 15k odradjenih, skroz je drukcije nego 159, u dobrom smislu.
Volan je samo za ces lijevo desno :) za sve drugo je gas hehe

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #73 u: 01-12-2016, 07:36:18 »
http://www.vecernji.hr/automobili/luksuzne-ipak-opalili-poskupljuju-i-jeftiniji-1132376

Vlada je u konačnom prijedlogu Zakona o posebnom porezu na motorna vozila odlučila dodatno oporezovati luksuzna vozila, čija je prodajna cijena s PDV-om viša od 300 tisuća kuna.
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #74 u: 01-12-2016, 07:43:24 »
 :lol :fp oni sami ne znaju šta i kako
Nije bolest sve što boli

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #75 u: 01-12-2016, 18:55:25 »
:lol :fp oni sami ne znaju šta i kako

Znaju, samo udaraj harač.

Ali koji su to kretonoidi. Gledaj nova auta ko ima manju emisiju CO2 po zemljama. Samo ih 5 ima manji prosjek emisije CO2. Norveška, Portugal, Danska, Nizozemska, Francuska. I onda dolazi naša gospodarska velesila. Nekih koliko 40 i nešto zemalja Europe lošije od nas.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #76 u: 01-12-2016, 21:11:02 »
Znaju, samo udaraj harač.

Ali koji su to kretonoidi. Gledaj nova auta ko ima manju emisiju CO2 po zemljama. Samo ih 5 ima manji prosjek emisije CO2. Norveška, Portugal, Danska, Nizozemska, Francuska. I onda dolazi naša gospodarska velesila. Nekih koliko 40 i nešto zemalja Europe lošije od nas.

Svaki dan mrtvi i teško ozljeđeni po cestama, a oni "stipendiraju" ekologiju  :fp

Umjesto da je vozilo NCAP 5* za pješake, putnike i vozače = 0 (nula) trošarina, oni se uvatili pydarija  :fp

O hebentepravdo  :roll:

"Some cars take your breath away"

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #77 u: 01-12-2016, 21:14:18 »
Svaki dan mrtvi i teško ozljeđeni po cestama, a oni "stipendiraju" ekologiju  :fp

Umjesto da je vozilo NCAP 5* za pješake, putnike i vozače = 0 (nula) trošarina, oni se uvatili pydarija  :fp

O hebentepravdo  :roll:

Iskreno, današnji NCAP je kitu. Obična glupost. Nalet na pješaka bi ukinija, to se jedino u Europi gleda.

Rađe neka naši srede ceste, ŽUC i ta ekipa. :tooth

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #78 u: 01-12-2016, 21:15:32 »
Iskreno, današnji NCAP je kitu. Obična glupost. Nalet na pješaka bi ukinija, to se jedino u Europi gleda.

Rađe neka naši srede ceste, ŽUC i ta ekipa. :tooth

Odgovorim li ti na provokaciju, ukakit ću temu i popit ban  :tooth :)

"Some cars take your breath away"

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Nije bolest sve što boli

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #81 u: 15-12-2016, 18:17:18 »
Sve me strah koliko će krajem 2018. u Njemačkoj koštat 2 godine stara Giulia benzinka sa 200 KS ...  :000:

Mislim da im cijena neće padat kako bi mi voljeli ... i da ću se okrenut planu B, Giulietta, benzin naravno.  :drive:
« Zadnja izmjena: 15-12-2016, 18:17:56 od tomo AR 159 »
Il cuore ha sempre ragione

James Hunt

• Gost
« Odgovori #82 u: 15-12-2016, 19:41:31 »
Sve me strah koliko će krajem 2018. u Njemačkoj koštat 2 godine stara Giulia benzinka sa 200 KS ...  :000:

Mislim da im cijena neće padat kako bi mi voljeli ... i da ću se okrenut planu B, Giulietta, benzin naravno.  :drive:
Jednom se živi Tomice, digni kredu za razliku, i kakvih 200 kljusadi, bez 280 nećemo pričati više  :oldman:

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #83 u: 16-12-2016, 11:19:57 »
Jednom se živi Tomice, digni kredu za razliku, i kakvih 200 kljusadi, bez 280 nećemo pričati više  :oldman:

Koju razliku  :?  :)

Ako za 159 za 2 godine dobijem 60000 kn bit ću sretan ko malo dijete.  :hap:

A Giulia nebude ispod 25000 ojrića.  :craz

James Hunt

• Gost
« Odgovori #84 u: 16-12-2016, 13:17:35 »
Koju razliku  :?  :)

Ako za 159 za 2 godine dobijem 60000 kn bit ću sretan ko malo dijete.  :hap:

A Giulia nebude ispod 25000 ojrića.  :craz
Pa za razliku od cijene koju očekuješ i kojoj se nadaš iz današnje perspektive i vrlo vjerojatno više cijene koja će biti tada jer joj cijena neće padati kako si očekivao  :hap:

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #85 u: 16-12-2016, 14:02:22 »
Pa za razliku od cijene koju očekuješ i kojoj se nadaš iz današnje perspektive i vrlo vjerojatno više cijene koja će biti tada jer joj cijena neće padati kako si očekivao  :hap:

https://home.mobile.de/MK-BRAUNSCHWEIG#des_236176827

To je to !  :care

Offline Vendetta

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Montreal Verde Giulia QV
    • Split
« Odgovori #86 u: 16-12-2016, 15:10:09 »
Fina fina... gospodska :ok:

James Hunt

• Gost
« Odgovori #87 u: 16-12-2016, 15:46:17 »
https://home.mobile.de/MK-BRAUNSCHWEIG#des_236176827

To je to !  :care
Ta će bit za pemzionere, za nas mlade 280 Veloce  :lol

Offline Svicar

• Pripravnik
  • **
    • Luzern

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #89 u: 27-12-2016, 10:44:10 »

Okvirni izračun davanja za Giuliu benzinku 2.0 200 KS sa 138 CO2.

Jbt kolki nameti !   :000:

Prelazim na plan B, čekam novu  Giuliettu ...  :drive: