Nekada je Alfa 156 1.8 Twin Spark nova koštala 20.000 €. I prodali su ih 700.000 komada.
Gle čuda! Genijalan auto, sportske karakteristike i cijena dostupna prosječnom čovjeku koji je entuzijast. Sada imaju dva modela u visokoj klasi i to je to. Ne možeš za 20.000 € kupiti ništa. A onda vidiš konkurenciju kako u toj klasi složi jednu divnu Mazdu 3 bez problema i pune ih ceste.
U klasi Giuliette su trebali napraviti novi model i to jedan s pet vratiju i jedan niži kao coupe. I problem riješen. I nuditi nekakve "junior" modele po super cijenama kao nekada.
Problem Alfe je što se išla glumiti nešto što nije, gdje rubno ulazi u zonu Maseratija, a pogotovo je krivo to što su se išli dodvoravati kupcima BMW-a i Audija, a to je ekipa koja većinom nikada neće kupiti Alfu iz drugih razloga, to je više stvar nekog automobilskog svjetonazora. Većina ovdje Alfe kupuje polovno, tek kada odvoze par godina jer su nove sada cijenama u rangu publike koja ih ionako prezire. I to je ta začarana petlja.
Alfa je treba ostati dosljedna sebi.
Slazem se...
Iz istoga razloga, zato je 156 vjerojatno moja zadnja Alfa...
Jer ok, ne mora biti Giulia v6, jer za to nikako nemam para, ali preskupa mi je i 2.0t, a da ima opremu koja je meni bitna, a to je siber/panorama, ksenon, brembo, kozni interijer...
Sto je steta, jer Alfa mi je draga, super se osjecam u njoj, makar ne “zivim Alfa Romeo i Cuore Sportivo”...
Sent from my iPhone using Tapatalk