A sad ako ćemo brojat krvna zrnca moglo bi se i ovako napisati:
1. Animozitet ljudi prema karavan vozilima.
2. Razlika u težini ne vjerujem da bi bila prevelika u odnosu Stelvio-SW. Performanse vjerojatno bi ali onda bi na vagu trebalo staviti i veličinu prtljažnika i eventualne destinacije gdje bi vlasnik htio doći sa svojim SUV-om/SW-om i prošetati svog Labradora.
3. Nisam baš pratio cijene ali mislim da Stelvio ne bježi puno od Giulie a za pretpostaviti je da bi SW bila skuplja od limuzine.
I na kraju mislim da je ovo mrtva trka između SUV i SW poklonika.
Poslano sa mog D5803 koristeći Tapatalk
Ajmo tjerat malo mak na konac iako se definitivno slažem sa zadnjom konstatacijom da je bez obzira na argumente to mrtva trka.

1. Nisam mislio SW umjesto SUV-a - nego uz, ali zbog jednostavnosti upgradea Giulie na SW možda je bilo uputno prije SUV-a. No dobro.
2. Razlika između običnog i karavana je unutar 50kg (recimo tako je bilo kod 159) dok je Stelvio teži punih 300kg - dakle pričamo o 250kg više + višlja silueta itd nije baš zanemarivo.
3. SW je u pravilu skuplji do 1500€, neke marke imaju i varijante da poravnaju sve karoserijske oblike po cijeni kao marketinški štos, dok je Stelvio skuplji od Giulije osjetno - neću ulaziti u dublje analize ali početna cijena Giulije je 75 000kn manja od početne za Stelvio (da znam da je ona manje opremljena, nema Q4 itd), ali 10 000€ nije mali novac, odnosno 8 500€ razlike od imaginarne Giulie SW.
Opet ću se vratiti na ono da se slažem da je to mrtva trka, ali i dalje stojim pri mišljenju da bi se mogli ugledati na glavnog konkurenta i izbaciti više karoserijskih izvedbi.
Naravno da do odluka koje su potegnute u Alfi se nije došlo bez da je oprezno ispitano tržište na koji se plasiraju auti i vejrujem da su odluke bile ispravne (koliko se ja možda ne slagao s njima).