20-04-2026, 17:44:11

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1165420 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline S.M.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Spalato
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #6600 u: 29-11-2016, 09:39:03 »
(Image removed from quote.)

AE verzija. Odjednom sa novim poreznim sustavom neće biti tako zanimljiva. Čitao sam da informatičke firme u Europi kao Microsoft, SAP i još nekih u svojim flotama traže emisiju CO2 manju od 100 grama po km. Giulia AE bi upala tu u igru.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #6602 u: 29-11-2016, 11:19:55 »
AE verzija. Odjednom sa novim poreznim sustavom neće biti tako zanimljiva. Čitao sam da informatičke firme u Europi kao Microsoft, SAP i još nekih u svojim flotama traže emisiju CO2 manju od 100 grama po km. Giulia AE bi upala tu u igru.

S novim poreznim sustavom najviše dobiva 2.0 turbo benzina. Za Giuliettu 1.4 turbo MA 150 je izračun da će pojeftiniti nekih 15.000kn...
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #6604 u: 29-11-2016, 12:18:25 »
Nema sanse.
Prva puna godina za svaki novi model je najjaca znaci za Giuliu 2017).
Nakon toga interes redovito pada.

Zar ne bi trebalo bit kako je Bozen rekao?

Pa sad je vrijeme otkrivanja "djecjih bolesti", tako da bi bilo za ocekivati da ce sve te nedostatke otkloniti u kasnijoj proizvodnji, pa je vise ziheraski pricekati malo.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Maegor

• Pripravnik
  • **
    • Oldenburg - DE
« Odgovori #6605 u: 29-11-2016, 12:25:30 »
Loša je u pravu, zato se radi i redizajn, da se pad prodaje zaustavi ili uspori.
Iduća godina je pravi pokazatelj iako ovo dosad ne ohrabruje.
Na njemačkim alfistima imaju listu forumasa koji su naručili auto, skoro sve benzinci, tako da su privatni kupci možda ipak pričekali benzinske verzije, a i da se kompletiraju liste doplata.

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #6606 u: 29-11-2016, 13:16:29 »
S novim poreznim sustavom najviše dobiva 2.0 turbo benzina. Za Giuliettu 1.4 turbo MA 150 je izračun da će pojeftiniti nekih 15.000kn...

:clap:
Il cuore ha sempre ragione

Offline mojaalfica

• Učim polako
    • zagreb
« Odgovori #6607 u: 29-11-2016, 13:46:22 »
« Zadnja izmjena: 29-11-2016, 13:59:42 od mojaalfica »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #6608 u: 29-11-2016, 15:25:30 »
Loša je u pravu, zato se radi i redizajn, da se pad prodaje zaustavi ili uspori.
Iduća godina je pravi pokazatelj iako ovo dosad ne ohrabruje.
Na njemačkim alfistima imaju listu forumasa koji su naručili auto, skoro sve benzinci, tako da su privatni kupci možda ipak pričekali benzinske verzije, a i da se kompletiraju liste doplata.

Meni je interesanstno kako se u Njemačkoj Giulia loše prodaje. Kako svašta pratim i kako sam tako došao do nekih konekcija znam da su u Alfi iznimno nezadovoljni njemačkim dilerima.
Zanimljivo kako se u Njemačkoj čak i Jaguar XE bolje prodaje. Jaguar XE koji ima najgreziju plastiku u klasi, masu u rangu Alfe 159 i mjesta straga eventualno za djecu.
Nadam se da će se dolaskom benzinaca situacija popraviti. To bi ujedno značilo da je kod firmi u Nemačkoj Giulia pušiona.

I onda u Francuskoj kontrast. Giulia nadmašuje XE u prodaji sa omjerom 4:1. BMW kad uključiš karavan i GT nadmaši Giuliu samo 2:1.
Očito da Francuzi često imaju visoko mišljenje o Alfi jer je i Giulietta 1.4 MA Turbo, bar po jednom časopisu, druga od svih kompakata odmah iza Priusa što se kvalietete tiče.

I tu je onda Alfa u velikoj opasnosti. Vole ih Francuzi i Talijani gdje je volumen premium D segmenta malen.
Britanci i Nijemci, a to su dva daleko najveća tržišta u EU za ovaj segment, i nemaju neko mišljenje o Alfi.

Offline Romeo80

• Na probi
  • *
    • Sarajevo
« Odgovori #6609 u: 29-11-2016, 15:32:29 »

Kakav je ono "digitron" ispod komandi klime?! Nisam to ranije primijetio! :what: :confus:

Offline Maegor

• Pripravnik
  • **
    • Oldenburg - DE
« Odgovori #6610 u: 29-11-2016, 15:32:59 »
Ovdje na sjeveru gdje sam ja Alfa i Jaguar imaju iste dilere u većini slučajeva.
Ne moram ti pričati koliko su tek njemački dileri nezadovoljni Alfom. Pogotovo oni koji drže samo FCA. Prisilili su dilere na ogromna ulaganja u uređenje salona, a auto je toliko skup i marke su tako male da ne uspijevaju opravdati ulaganja.
Kupci hoće popuste kao kod ABM, a ovi to ne mogu ponuditi. Jednostavno

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #6611 u: 29-11-2016, 16:46:32 »
Kakav je ono "digitron" ispod komandi klime?! Nisam to ranije primijetio! :what: :confus:
To ti je policijska s njihovim điđama unutra...  :p

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #6612 u: 29-11-2016, 17:38:30 »
Ovdje na sjeveru gdje sam ja Alfa i Jaguar imaju iste dilere u većini slučajeva.
Ne moram ti pričati koliko su tek njemački dileri nezadovoljni Alfom. Pogotovo oni koji drže samo FCA. Prisilili su dilere na ogromna ulaganja u uređenje salona, a auto je toliko skup i marke su tako male da ne uspijevaju opravdati ulaganja.
Kupci hoće popuste kao kod ABM, a ovi to ne mogu ponuditi. Jednostavno

No opet za sada je potražnja Giulie daleko veća od proizvodnje. FCA malo drugačije vodi statistike, ono što diler kupi. I što je bitno prodaju ih dilerima za jako dobru cijenu.

Kada je novi proizvod i širiš se marža je mala. Nadomjestak je prodaja više komada, onda FCA daje bonus koji nije mali. Ako se ne varam FCA gura Alfa+Jeep model za isti salon. I opet najveći otpor su UK i Njemačka jer su tu u DaimlerChrysler eri Švabe načičkale masu svojih Jeep dilera.

Ali onda se opet javlja pitanje. Ako može Francuska zašto ne mogu Njemačka i UK?
I onda se vraćam na dio da Talijani nisu zadovoljni ni na kojem je nivou i cjelokupna usluga u Njemačkoj. A i vidio sam di sami Nijemci komentiraju kako su svi FCA saloni daleko bolji u Italiji.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #6614 u: 29-11-2016, 18:27:43 »
Kapice ventila 45€ prilika!

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #6615 u: 29-11-2016, 18:27:50 »
Službeni katalog dodataka:
http://alfaromeo.mopar.eu/Resources/other/accessories/nl/nl/Alfa_Romeo_Giulia_Accessoires_brochure.pdf
Organizator za bunker je mrak

I ima jos par fora sitnica a koliko sam skuzio i volan se moze naruciti

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #6617 u: 29-11-2016, 21:46:19 »
Ne bih krivio dilere za losu prodaju Giulie. Njih nije niko postavio niti birao do FCA.
Naravno, dio krivice snose i dileri, ali glavni problem je u losem imidzu na trzistima GER i UK, cijeni koja je previsoka (OK, treba isplatiti ulozeno, ali...), nedostatku karoserijskih varijanti i ne treba zanemariti ni svu zavrzlamu sa predstavljanjem i pocetkom prodaje.
A sto se tice flotne prodaje, pored njemackih proizvodjaca u GER, UK i na sjeveru, mislim da se ne treba puno nadati u uspjeh na tom polju.
Bojim se i za prodaju na USA trzistu, jer oni tamo gledaju prevashodno na cijenu, a od Giulie ima jeftinijih.

Giulia jeste vrhunski proizvod, medju najmodernijim u klasi, ali nesto u prodaji ne stima.

Curly

• Gost
« Odgovori #6618 u: 29-11-2016, 21:49:52 »
ja bi im rekla kaj, ali nek mi plate jer mi je to posao   :tooth

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #6619 u: 29-11-2016, 21:50:31 »
Ne bih krivio dilere za losu prodaju Giulie. Njih nije niko postavio niti birao do FCA.
Naravno, dio krivice snose i dileri, ali glavni problem je u losem imidzu na trzistima GER i UK, cijeni koja je previsoka (OK, treba isplatiti ulozeno, ali...), nedostatku karoserijskih varijanti i ne treba zanemariti ni svu zavrzlamu sa predstavljanjem i pocetkom prodaje.
A sto se tice flotne prodaje, pored njemackih proizvodjaca u GER, UK i na sjeveru, mislim da se ne treba puno nadati u uspjeh na tom polju.
Bojim se i za prodaju na USA trzistu, jer oni tamo gledaju prevashodno na cijenu, a od Giulie ima jeftinijih.

Giulia jeste vrhunski proizvod, medju najmodernijim u klasi, ali nesto u prodaji ne stima.

Jašta, ide im loše pa zapošljavaju još 1800 radnika, luda naroda Boga draga.

http://blog.dnevnik.hr/fcagrupa/2016/11/1632055022/fca-zaposljava-novih-1800-radnika-u-cassinu.html
« Zadnja izmjena: 29-11-2016, 21:53:18 od S.M. »

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #6620 u: 29-11-2016, 21:58:29 »
Meni je interesanstno kako se u Njemačkoj Giulia loše prodaje. Kako svašta pratim i kako sam tako došao do nekih konekcija znam da su u Alfi iznimno nezadovoljni njemačkim dilerima.
Zanimljivo kako se u Njemačkoj čak i Jaguar XE bolje prodaje. Jaguar XE koji ima najgreziju plastiku u klasi, masu u rangu Alfe 159 i mjesta straga eventualno za djecu.
Nadam se da će se dolaskom benzinaca situacija popraviti. To bi ujedno značilo da je kod firmi u Nemačkoj Giulia pušiona.

I onda u Francuskoj kontrast. Giulia nadmašuje XE u prodaji sa omjerom 4:1. BMW kad uključiš karavan i GT nadmaši Giuliu samo 2:1.
Očito da Francuzi često imaju visoko mišljenje o Alfi jer je i Giulietta 1.4 MA Turbo, bar po jednom časopisu, druga od svih kompakata odmah iza Priusa što se kvalietete tiče.

I tu je onda Alfa u velikoj opasnosti. Vole ih Francuzi i Talijani gdje je volumen premium D segmenta malen.
Britanci i Nijemci, a to su dva daleko najveća tržišta u EU za ovaj segment, i nemaju neko mišljenje o Alfi.

Kao sto si ovdje i napisao i sam, prodaja na najvecim EU trzistima D segmenta nije za pohvaliti. Mediteran nikada za Alfu nije bio problem, kvaka je sto se na trzistu Mediterana D segment bas i ne prodaje u vecim kolicinama.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #6621 u: 29-11-2016, 22:17:36 »

:)

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #6622 u: 30-11-2016, 06:43:54 »
nesmije povuc da ne otkine prednji kraj  :D

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #6623 u: 30-11-2016, 06:48:32 »
Jašta, ide im loše pa zapošljavaju još 1800 radnika, luda naroda Boga draga.

http://blog.dnevnik.hr/fcagrupa/2016/11/1632055022/fca-zaposljava-novih-1800-radnika-u-cassinu.html

:lol a prije otpuste 2500 radnika. 
ne vjeruj svemu sta se pise. to su sve politicke igrice oko olaksica i ostalih muljanja pred kraj godine.

Offline Maegor

• Pripravnik
  • **
    • Oldenburg - DE
« Odgovori #6624 u: 30-11-2016, 07:26:58 »
U njemackoj je dosta dilera već stavila ključ u bravu ili su prešli samo na servis ili na druge marke, ostali su dileri u najvećim gradovima, općenito je sad razgranatost salona dosta slaba i prosječan Nijemac neće voziti 100km do servisa. Također Nijemci slabo kupuju premium aute nove, to rade samo bogataši, ja ne znam nikoga da si je kupio nov auto, a da se ne radi o gradskom modelu. Jako se gleda na novac tako da u mom gradu ima dosta Renault i Hyundai auta, čak i Dacie.
Nove aute kupuju firme, koje opet gledaju na ukupan trošak eksploatacije. Porez se u njemackoj računa tako da se množi CO2 s kubikazom. Tu je Giulia odmah u startu u minusu, leasing rate su skuplje od konkurencije,  i interval servisa je kraći nego u konkurencije, nju će na firmu možda uzeti neki menadzercic koji je baš zaljubljenik.
I da, nema karavana.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #6625 u: 30-11-2016, 08:19:54 »
:lol a prije otpuste 2500 radnika. 
ne vjeruj svemu sta se pise. to su sve politicke igrice oko olaksica i ostalih muljanja pred kraj godine.

Tebi uvik neka muljanja. Pa da piše da je tih 1800 na postojećih 4300 opet bi valjda bilo muljanje.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #6626 u: 30-11-2016, 08:56:22 »
Zivim i radim u italiji od 2003 tako da znam sta se radi. 13 godina radim za istog gazdu a promjenio sam 4 firme na papiru. Otpusti nas iz jedne i nakon 2 dana zaposli u drugu. Na racun toga dobije od drzave povlasticu da sljedece 2 god ne placa davanja. I tako u krug. Glava te zaboli kad cujes sta se sve radi  :kosa:

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #6627 u: 30-11-2016, 12:06:07 »
Preteška noga na gasu.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12