Dobro, kad promislin bolje to je najlošiji motor a opet ide 6.6 sekundi do 100. Ono šta me nervira u današnjem "naprednom" svijetu je da su svi proizvođači (bilo čega) postali samo isključivi. Pa ako imaš 40 iljad euri u žepu, zar nebi triba moć sist u salon auta i birat, između ostalog i ručni/automatski mjenjač za bilo koji model? Ako si 1996. ima 40 iljad maraka užepu, jel bilo većeg izbora u auto salonima nego danas???
Slazem se s tobom da bi za tolike novce moralo biti moguce birati apsolutno sve sto covjeku padne na um. Treba uzeti u obzir da se Giulia tek pojavila u salonima i tek je na pocetku zivotnog ciklusa. Vjerojatno ce se gama vremenom dopunjavati raznim mogucnostima prema zahtijevima trzista. Ima na trzistu automobila koji su i 10x skuplji i koje dobijes takvima kakvi jesu. Nema biranja. U svemu tome konacnu ulogu igra i cijena.
Moj prijatelj radi u Dräxlmaier-u. Jedan od najvecih svjetskih proizvodaca elektricnih i elektronickih dijelova za automobile. Rade za Audi, Bmw, Lambo, Maserati, Bugatti, Merc, VW itd. Kompletno ozicenje za recimo BMW 120d osnovni model kosta cca 2000 eur do top modela, M paket i sto ja znam sto ne, nebuloznih 5000-6000 eura. Samo za 120d model ima nekoliko stortina mogucih kombinacija. Sumnjam da ce Alfa u startu ici na takve egzibicije posto nitko nece radit ozicenje za jedan ili dva auta po necijoj zelji. Dakle problem je u dobavljacima koji takve stvari masno naplacuju cime se i konacna cijena auto drasticno mijenja.