Želio bih vam prenijeti nekoliko dojmova s probne vožnje na koju su nas pozvali prijatelji iz Italije. Na vožnji smo bili Klaudio iz Bistrice i ja u Goriziji gdje je Allessandro iz Stile AR voditelj servisa.
Testna Giulia je bila 2,2 diesel od 180 hp s paketom opreme koja košta 39 T eura. U vožnju sam krenuo s manjom borbom s mjenjačem tražeči rikverc jer je nešto drukčiji nego kod Giuliete. Nemam iskustva u vožnji većih Alfi i Alfi sa stražnjim pogonom pa sam krenuo lakše , a i vrijeme koje je bilo kišovito nije dozvolilo opuštanje. Krasan je osjećaj voziti ovu Alfu s kojom se mi Alfisti vrlo brzo sljubimo. Cesta nije dopuštala baš neko isprobavanja kakva su ubrzanja i ležanje na cesti, a i karabinjeri su se u jednom trenutku vozili ispred. Mjesto vozača pruža pravo zadovoljstvo, jedino malo smeta prilikom mijenjanja brzine visoka središnja konzola koja mi je smetala za lakat. Za Alfiste koji vole držati ruku na koljenu suvozačice ovo nije baš pogodan auto osim ako nije košarkaš. Da ostanem na toj temi , uočio sam da je konačno spuštanje prednjih sjedala pomoću ručke a ne kao do sada da moraš vrtiti,vrtiti.....
Zamoliti ću Klaudija da stavi video moje vožnje pa tko razumije talijanski može poslušati o nekim tehničkim podacima gospodina iz salona koji je s nama bio u Giuliji. Osnovni model košta 35,5 T eura i ne možemo ga uvesti iz SLO u HR jer je isti dobavljač.
Pozvani smo neki dan opet na probnu vožnju Giulije s automatskim mjenjačem (9 brzina). Nesmijem ići jer su mi počele dolaziti neke ideje..........