Ali i ta ista 156-ica se u testovima većinom suprotstavljala tadašnjoj BMW trojci, C klasi i A četvorki. Rijetko se uspoređivala sa Mazdom 6, Peugeotom 406, Citroenom C5, Volvom S40, pa čak ni Passatom. Neovisno o cijeni, Alfa Romeo ima dinamični, sportski image, ne predstavlja klasični obiteljski auto, a bome ni prvi izbor ljudi koji nemaju "žicu" za automobile. Gledajući Alfu i BMW, obje marke vole ljudi koji cijene vozne osobine auta. OK, Alfin image naginje prema "šminkerskom", a BMW-ov prema "gangsterskom" dijelu spektra, ali nisu to nekakve ekstremne razlike. Pogledajte koliko je ljudi s ovog foruma u zadnje vrijeme uzelo BMW, a mogu vam reći i da dosta ljudi koji voze BMW vole Alfu. S dolaskom Giulie i zadnjeg pogona srušena je jedna velika barijera i uopće mi nije nezamislivo da će jedan dio BMW kupaca htjeti barem isprobati novu Alfu. Što se pada cijene tiče, Giulietta i Mito ne gube vrijednost poput 156-ice i 166-ice (znam da nisu ista klasa, ali svejedno), a moram priznati da se i 159 drži dosta dobro po tom pitanju. Cjenovna politika nije ekstremna, auto nije jeftin, ali smatram da je s obzirom na izgled, opremu i performanse koje nudi (tu ne mislim samo na ubrzanja, nego i ponašanje u vožnji) dosta dobro pozicioniran.