18-04-2026, 07:47:08

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1164566 vremena)

piquet i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kremenko

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #3810 u: 23-06-2016, 17:58:51 »
Navodno je to Giulia QV Performance Edition u limitiranoj seriji od 50 kom.
550 KS.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #3811 u: 23-06-2016, 17:58:55 »
Ne izgleda dobro... šta se je dogodilo s tim spojlerom? Izgleda koda je na steroidima...  :?

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #3812 u: 23-06-2016, 18:00:07 »
Navodno je to Giulia QV Performance Edition u limitiranoj seriji od 50 kom.
550 KS.
Aha, znaći je na steroidima.  :hap:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #3813 u: 23-06-2016, 18:01:36 »
« Zadnja izmjena: 23-06-2016, 18:02:30 od stefan »

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #3814 u: 23-06-2016, 18:02:09 »
Zadnji modeli Alfi NE GUBE brzo na vrijednosti. Je li se moramo 100 puta vraćati na iste teme.

Baš pogledao usporedni test Alfe 2.2 JTD 180 Lusso kontra 320d Luxury na Largus.fr i iako Alfa u startu dođe nekih 3000 eura manje po njima će ako se ne varam kao polovnjak vrijediti više.

I isto tako mislim da se ne trebamo vraćati na ono da od slabih motora nema zarade, a da ulazna Alfa daje više opreme od ulaznog BMW-a.

Kome sve ovo skupa smeta neka NE GLEDA Alfu ubuduće.

Ajme al si navalio s tim što kome smeta i tko bi što trebao/smio gledati.
Zašto bi smetalo i zašto se ne bi smjelo gledati/komentirati.

Činjenica je da naše tržište preferira njemačke automobile, a premium trojka se diže u nebesa.
Ja to jako dobro znam jer mi se svi odreda čude što sam se odrekao Audia nakon 26 godina.
Mogao sam kupiti A4, al nisam...i neću.
U tom svjetlu treba imati razumnu ponudu.
Bitna je cijena "razumnih" modela.
Bitno je koliko će koštati 2.2 jtd sa 110 kW i osnovnim i  paketom opreme kao što je kod 159 bio business.
Ak to bude 2000-3000 € povoljnije od 318d s suporedivom opremom ići će.
Ako bude skuplja...teško.
« Zadnja izmjena: 23-06-2016, 18:04:02 od Surovi »

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #3815 u: 23-06-2016, 18:02:59 »
Zadnji modeli Alfi NE GUBE brzo na vrijednosti. Je li se moramo 100 puta vraćati na iste teme.

Baš pogledao usporedni test Alfe 2.2 JTD 180 Lusso kontra 320d Luxury na Largus.fr i iako Alfa u startu dođe nekih 3000 eura manje po njima će ako se ne varam kao polovnjak vrijediti više.

I isto tako mislim da se ne trebamo vraćati na ono da od slabih motora nema zarade, a da ulazna Alfa daje više opreme od ulaznog BMW-a.

Kome sve ovo skupa smeta neka NE GLEDA Alfu ubuduće.
a sta se ljutis?...mogu gledat sta hocu i imati svoje misljenje kao i ti svoje...i napisao sam da ce vrijeme sve pokazati, ne zanima me prognoza largusa...u omjernom postotku uvijek skuplji auto vise gubi ( govorim o velikoserijskim no limited edition autima)...i govorio sam za opcu populaciju kupaca kojima ce godinu dana stari velikoserijski svabo po trenutnim kriterijima vrijediti subjektivno vise nego godinu stari talijan iste klase ma koliko opreme imao...i nadam se da sam u pravu jer bi mozda uzeo giuliju godisnjaka ako se pokaze kao solidna..a 40000 € ne bi dao za nijedan novi auto koji ce mi stajati na parkingu iza zgrade

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #3816 u: 23-06-2016, 18:31:36 »

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #3817 u: 23-06-2016, 18:37:40 »
Upravo tako, za 2-3 godine bit će sigurno drugačija slika glede cijena.
A ove usporedbe s nijemcima glede cjenovnih razlika... pa zašto Giulia ne bi koštala kao BMW ili Audi, ili više.
Za sebe govori i činjenica da novinari usporedne testove Giulie rade upravo s BMV-om i Audijem, a ne s VW-om ili Opelom i to s razlogom. A vjerujem da im cijene nisu formirali studenti ekonomije na praksi. Znaju oni dobro šta mogu prodat za koliko. Uvjeren sam da Giulia ima duboku nišu na tržištu i to će se pokazat kroz iduće dvije tri godine. Ovakav auto se je čekao godinama, a mnogi koji će kupovat Giuliu neće ni ući u salon BMV-a i baš im se fućka za 2 ili 3 tisuće eura uštede (i to ako uopće).

Da Passat... ne vjerujem...    :ne2:
hoces reci ovakav auto su alfisti cekali godinama..i zasto mislis da netko tko kupuje alfu nece uci u salon bmw, mercedesa pa i vw...i da mu se fucka za 2,3 milje eura?

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #3818 u: 23-06-2016, 18:46:35 »
Decki, alfisti smo ali budimo realni. Njemacka trojka je stvorila imiđ kroz dugo godina,i samim time mogu nabijati  cijene iznad realne vrijednosti, alfa to jos ipak ne moze.

Pa dosta da vidim po svojim frendovima i poznanicima, 90% njih ili je kupilo BMW, ili planira kupiti kad usparaju nesto love.

Alfa se cesto kupuje jer za manje love daje vise, i jaaako ce tesko imati neke respektabilne prodajne brojke ako bude cijenom bok uz bok navedenima, ma kako ona dobra bila.

Pravih alfista je malo, da ne kazem da je i dosta njih preslo na neke druge marke zbog alfine nikakve ponude modela zadnjih godina. Na njima sigurno ne mozes temeljiti uspjeh

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3819 u: 23-06-2016, 18:48:36 »
a sta se ljutis?...mogu gledat sta hocu i imati svoje misljenje kao i ti svoje...i napisao sam da ce vrijeme sve pokazati, ne zanima me prognoza largusa...u omjernom postotku uvijek skuplji auto vise gubi ( govorim o velikoserijskim no limited edition autima)...i govorio sam za opcu populaciju kupaca kojima ce godinu dana stari velikoserijski svabo po trenutnim kriterijima vrijediti subjektivno vise nego godinu stari talijan iste klase ma koliko opreme imao...i nadam se da sam u pravu jer bi mozda uzeo giuliju godisnjaka ako se pokaze kao solidna..a 40000 € ne bi dao za nijedan novi auto koji ce mi stajati na parkingu iza zgrade

Zašto bi se ljutio? Ja samo pokušavam da idem sa nekim objektivnim zaključcima.

Objektivno mjerilo u velikom djelu Europe je takvo da Alfe trenutno jako dobro drže cijenu. Zašto tako ne bi bilo i sa Giuliom?

Objektivno se po većini testova bolje vozi, a i subjektivan dojam je takav.

Objektivno je najlakša u klasi, objektivno je istodobno i najsigurnija kada se gleda dio što se tiče konstrukcije.

I onda na koncu taj auto košta jednako kao usporedivi BMW, a kada dodaš štogod opreme i manje.

I zašto bi onda prihvaćao da neko drobi kontra Alfe? Kontra auta koje je objektivno generacijski napredniji od konkurencija, a bome ima i konkurentnu cijenu.

E sada što glavice u našim krajevima misle samo loše o Alfi je drugi par opanaka.

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #3820 u: 23-06-2016, 19:31:04 »

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #3821 u: 23-06-2016, 20:00:03 »
hoces reci ovakav auto su alfisti cekali godinama..i zasto mislis da netko tko kupuje alfu nece uci u salon bmw, mercedesa pa i vw...i da mu se fucka za 2,3 milje eura?

Nije tu stvar u idolopoklonstvu nego u mentalitetu, imidžu, poimanju i vrednovanju umjetnosti i smislu za dizajn i sl.
90% ljudi koji voze Alfu (i tu mislim i na one koji si mogu priuštit novu) ne bi nikad kupili BMV, Audi i sl. jer to su naprosto potpuno različiti profili ljudi. Naravno da ima iznimki, ali one su tu samo da potvrde pravilo.
I da, nekome tko si kupuje novi auto za 40k eura na leasing ili na kredu na 5, 6, 7 godina (jer, budimo realni, tko danas kupuje novi auto za gotovinu i to u ovom cjenovnom razredu?!)  sigurno ne gleda na tih par eura razlike u rati.  Čovjek će uzet ono šta voli, što mu srce želi i s čim se želi prezentirat u društvu u narednih nekoliko godina.
U tom smislu, sve ove kalkulacije oko opreme, motora, jel ubrzava pol sekunde brže ili sporije, jel troši pol litre više ili manje, nemaju nekog bitnog utjecaja.

Offline Kristian

• Sa stažom
    • Benkovac
« Odgovori #3822 u: 23-06-2016, 20:20:10 »
 :ar: QV

Offline Svicar

• Pripravnik
  • **
    • Luzern
« Odgovori #3823 u: 23-06-2016, 20:50:50 »
Taj sam i citao i cijena za 330d stoji 42 990 €. Ocito ti grijesis. Procitaj pdf koji si stavio.
To je gol auto bez jedne jedine stavke dodatne opreme i na njemu,po meni,jedino vrijedno spomena je motor i nista vise. Dok je sa druge strane Giulia u full opremi. Sad ubacujes u jednacinu i test modele sa 5000 km na ledjima  :Crazy
Za mene nema dileme sta bih uzeo  :ok:

P.S.
BMW 318d sa 150 KS i nesto opreme nov kostao 40k €
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7848181/bmw-318-d
To je jeftino?
Giulia skupa?
 :?

Vidi koliko dodje 318d i odbit porez te zemlje, a sto to Alfa ima u pocetnom paketu a BMW nema?

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3824 u: 23-06-2016, 21:59:19 »
Vidi koliko dodje 318d i odbit porez te zemlje, a sto to Alfa ima u pocetnom paketu a BMW nema?
Ovako na prvu
BMW nema u seriji automatsku dvozonsku klimu,Giulia ima.
Nema u seriji 5 sistema aktivne sigurnosti,a jedan od njih kod BMW iskljucivo dolazi uz automatski mjenjac i ne mozes ga dobiti sa manuelcem.
« Zadnja izmjena: 23-06-2016, 22:10:11 od kremenko »

Offline Svicar

• Pripravnik
  • **
    • Luzern
« Odgovori #3825 u: 23-06-2016, 22:02:08 »
Ovako na prvu
BMW nema u seriji automatsku dvozonsku klimu,Giulia ima.
Nema 5 sistema aktivne sigurnosti,a jedan od njih kod BMW iskljucivo dolazi uz automatski mjenjac ne mozes ga dobiti sa manuelcem.

Ali vidi cjenu, odbi od ovog porez zemlje gdje je oglas ostavit

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3826 u: 23-06-2016, 22:20:04 »
Ali vidi cjenu, odbi od ovog porez zemlje gdje je oglas ostavit
Zasto da odbijem porez?

Offline Svicar

• Pripravnik
  • **
    • Luzern

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3828 u: 23-06-2016, 22:36:58 »
Boli me neka stvar koliko kosta u tvornici.
Porez moras platiti.
Covjek kaze da odlicno (skoro pa full) opremljena Giulia sa 2.2 JTD motorom i 180 KS u SRB kosta 41k € i kaze skupa.
Ja nadjem u SRB 318d sa 150 KS i solidnom opremom (ni blizu full i ni blizu opremljenosti Giulije) koji kosta 40k € i to kao nije skupo.
Mislim  :Crazy

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3829 u: 23-06-2016, 22:51:06 »
Ajmo pričati još 32 stranice koji je izbor isplativiji BMW ili Alfa... Koliko mene znanje služi, Alfa nikad nije bila isplativiji izbor.

Alfa nije racionalna.

A što se tiče da li su pogodili cijenu ili ne, prodajne brojke će to pokazati.

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #3830 u: 23-06-2016, 23:19:59 »
Nije tu stvar u idolopoklonstvu nego u mentalitetu, imidžu, poimanju i vrednovanju umjetnosti i smislu za dizajn i sl.
90% ljudi koji voze Alfu (i tu mislim i na one koji si mogu priuštit novu) ne bi nikad kupili BMV, Audi i sl. jer to su naprosto potpuno različiti profili ljudi. Naravno da ima iznimki, ali one su tu samo da potvrde pravilo.
I da, nekome tko si kupuje novi auto za 40k eura na leasing ili na kredu na 5, 6, 7 godina (jer, budimo realni, tko danas kupuje novi auto za gotovinu i to u ovom cjenovnom razredu?!)  sigurno ne gleda na tih par eura razlike u rati.  Čovjek će uzet ono šta voli, što mu srce želi i s čim se želi prezentirat u društvu u narednih nekoliko godina.
U tom smislu, sve ove kalkulacije oko opreme, motora, jel ubrzava pol sekunde brže ili sporije, jel troši pol litre više ili manje, nemaju nekog bitnog utjecaja.
sve ok...i ja volim alfu inace ne bi ni bio ovdje ni bio bivsi vlasnik 2 alfe sa zeljom kupovine nove...ali ne volim taj sektaški tvrdokoran stav naspram svega drugog na 4 kotaca i to vecinom od ljudi koji auto uzivo nisu ni vidjeli ni probali ( ne odnosi se na tebe osobno ako si probao ali ima ih)...onda dvostruki kriteriji za performanse..prvo uzdizanje u nebesa par desetinki bolje ubrzanja od usporedive konkurencije i kad to netko pobije time da za iste novce dobijes auto koji ima i vecu brzinu i bolje ubrzanje idu price o mentalitetu, opremi, imageu, smislu za dizajn itd dok isti taj dizajn prije godinu dana nije naisao bas na neku euforiju...kao ocekivali smo vise, ali sad je sjelo..onda obrana visoke cijene- i treba bit skupa da pokazemo  :dick: da nije to vise "ona" alfa nego premium...kome?... bmw, audi merc sekti?...koliko se sjecam za uspjeh 156-ice je bila dobrim dijelom zasluzna i cijena jer je zaista nudila vise za manju cijenu od konkurencije i privukla je ne samo alfiste nego i preotimala kupce konkurenciji...da je kostala kao bmw, audi ili merc ne bi se bas dobro provela

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #3831 u: 23-06-2016, 23:41:02 »
Ali i ta ista 156-ica se u testovima većinom suprotstavljala tadašnjoj BMW trojci, C klasi i A četvorki. Rijetko se uspoređivala sa Mazdom 6, Peugeotom 406, Citroenom C5, Volvom S40, pa čak ni Passatom. Neovisno o cijeni, Alfa Romeo ima dinamični, sportski image, ne predstavlja klasični obiteljski auto, a bome ni prvi izbor ljudi koji nemaju "žicu"  za automobile. Gledajući Alfu i BMW, obje marke vole ljudi koji cijene vozne osobine auta. OK, Alfin image naginje prema "šminkerskom", a BMW-ov prema "gangsterskom" dijelu spektra, ali nisu to nekakve ekstremne razlike. Pogledajte koliko je ljudi s ovog foruma u zadnje vrijeme uzelo BMW, a mogu vam reći i da dosta ljudi koji voze BMW vole Alfu. S dolaskom Giulie i zadnjeg pogona srušena je jedna velika barijera i uopće mi nije nezamislivo da će jedan dio BMW kupaca htjeti barem isprobati novu Alfu. Što se pada cijene tiče, Giulietta i Mito ne gube vrijednost poput 156-ice i 166-ice (znam da nisu ista klasa, ali svejedno), a moram priznati da se i 159 drži dosta dobro po tom pitanju. Cjenovna politika nije ekstremna, auto nije jeftin, ali smatram da je s obzirom na izgled, opremu i performanse koje nudi (tu ne mislim samo na ubrzanja, nego i ponašanje u vožnji) dosta dobro pozicioniran.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #3832 u: 23-06-2016, 23:43:43 »
Dok je meni alfe boli me tuki za bilo kojeg BMW-a pa da je najbolji na svijetu
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #3833 u: 24-06-2016, 00:15:47 »
to sam i rekao..da je 156-ica bila za usporedbu sa svetim trojstvom svime osim cijenom i to joj je diglo prodaju i image...ono sto je jos prijetnja Giuliji je to da sljedece godine izlazi potpuno nova trojka koja ce bez sumnje vrlo ozbiljno uzeti u obzir trenutne tehnoloske prednosti Alfe i nastojati ih prestici...i to je ono sto je vec receno, da je giulija izasla malo prekasno, a ove cijene joj zasigurno tada nece ici u prilog..da je u ovom obliku izasla kad i trojka to bi bio posao.. a i c klasa ce vjerojatno na osvjezenje uskoro

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3834 u: 24-06-2016, 06:54:20 »
Opet neki o nekoj Seriji 3 dogodine, a koja inače po BMW-ovom ustaljenom ritmu dolazi tek u proljeće 2019. u prodaju, a što će reći za skoro 3 godine.

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #3835 u: 24-06-2016, 08:44:31 »
Kod nas će prodaju dignuti talijani koji kupuju za cash. Vjerovali ili ne, zbog povoljnije netto cijene (bez poreza i davanja), export cijena Giuliette je kod nas dosta povoljnija nego netto cijena u Italiji i samo lani je u Rijeci prodano 5 Giulietti talijanima. Maserati se također prodaje prema van. Isto će biti i s Giuliom.
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline Maegor

• Pripravnik
  • **
    • Oldenburg - DE
« Odgovori #3836 u: 24-06-2016, 11:37:53 »
Opet neki o nekoj Seriji 3 dogodine, a koja inače po BMW-ovom ustaljenom ritmu dolazi tek u proljeće 2019. u prodaju, a što će reći za skoro 3 godine.
Serija 3 izlazi krajem iduće godine. Tako bar stoji po internetu

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3837 u: 24-06-2016, 13:32:02 »
Novi broj 4R kaže Giulia na Vairanu 1'16"8 ili točno 7 desetinki brža od M4.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3838 u: 24-06-2016, 14:11:55 »
Gradska potrošnja 12.8 litara. To je kao mjereno. :what:

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3839 u: 24-06-2016, 15:31:18 »