Što se Giulie i njene tehničke superironosti tiče...
Ja ne znam na koji način većina forumaša gleda auta i što njima znači tehnička superiornost. To nije samo vrijeme na štoperici, to je nešto drugo. To je sve novih tehnologija, pa do novih materijala za tu klasu, a što donosi ili bolje performanse ili nižu potrošnju, a moguće i oboje.
Alfa je sa Giuliom krenula u tom smjeru. Reklamiraju rekordnu torzisjku krutost, a to omogćuva dobru udobnost uz uzorno "ležanje" u zavojima.
A sve su to uspjeli sa rekordno niskom masom u klasi koja je za dizel 50 do 100 kg niža nego u direktnih konkurenata, a najšira u klasi sa najširim tragom kotača(i po 10 cm što se tiče stražnjih kotača). E to je ono što zadivljuje i to je ono što košta. Nisu to uspjeli na lijepe oči. Jako puno čelika visoke čvrstoće, aluminij za haubu, sva vrata, blatobrane, dijelove ovjesa, pa zatim CFRP (carbon fiber reinforced plastic) za stražnji most, naravno tu je i karbonski kardan. Sve u svemu nešto što konkurencija ne nudi sve do nove BMW Serije 7, Audi A8 je pak sa aluminijskim spaceframeom posebna kategorija.
I sve ovo od ovih materijala ima i najobičnija Giulia sa "čađara" sa 150 KS. I onda je li neki krenu u usporedbe sa Passatom.
Naravno sve je "začinjeno" sa motorima vrhunskih performansi. Najveći okretni moment(odnosi se doslovno na sve motore u ponudi), a i snaga u klasi barem što se tiče 2.0 benzinca. Sve to sa malom masom nosi rekordna ubrzanja do 100 km/h no što je još bitnije i nisku potrošnju kada to želiš jer moraš manje tjerati motor nego konkurencije.
A za handling ću samo reći ovo. Alfa ne radi razliku između platforme i ovjesa običnog i

modela, a bome od zadnje serije M3/M4 to BMW radi sa obje stvari, ranije samo za ovjes. Ono što se neće dobiti sa svakom Giuliom je CDC (Chassis Domain Control) i torque vectoring stražnji diferencijal iako je to npr. uključeno sa Q4 modelima.
Eto toliko što se tiče tehničke strane.
Što se tiče prodaje bi već negdje sredinom sljedeće godine u SAD-u mogli imati dilera kao npr. u Audi. To bi bilo odlično. Ono što mislim da je odlično je da sve više pokušavaju spariti Maserati i Alfa Romeo u istom salonu. Taman kada dođe Stelvio će u tom barem trenutku Alfa imati ono što Maserati nema i obratno.