21-04-2026, 07:39:37

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1166182 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #2190 u: 26-03-2016, 17:22:59 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #2191 u: 26-03-2016, 17:23:54 »

On the road !  :drive:
Il cuore ha sempre ragione

James Hunt

• Gost
« Odgovori #2192 u: 26-03-2016, 17:29:23 »
Jel to 15 cola?  :fp
« Zadnja izmjena: 26-03-2016, 17:30:24 od James Hunt »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2193 u: 26-03-2016, 17:30:15 »
16'

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2195 u: 26-03-2016, 17:34:41 »
Nove maštarije za Giuliu SW

Plava može proć  :ok:

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #2196 u: 26-03-2016, 17:49:09 »
Ne kopiraj mi slike  :tooth

Očito smo istovremeno stavili slike.  :)

Jedino ove gume joj nikako ne stoje.  :Hihi:
Il cuore ha sempre ragione

Stromboli

• Gost
« Odgovori #2197 u: 26-03-2016, 17:51:36 »
Iako mi se Giulia ne svidja, cini mi se da auto ima sve predispozicije da bude uspesan. Konkurentan je sa motorima, vozne osobine nece izostati kao i uvek, marketing vec radi dobar posao, a o izgledu se uvek moze raspravljati, time definitivno cilja na siri krug publike.

Sto se tice istorije same marke, mislim da jako puno ljudi zna za Alfu, cak i tamo gde nije prisutna na trzistu. Jako puno ljudi bi zelelo voziti jednom bar nesto iz ponude Alfinih vozila, mnogo vise nego sto mi mislimo. Mnogi se nisu odlucili na taj korak upravo zbog predrasuda o kvalitetu, koje su cini mi se dobrim delom razbijene u proteklih 10-ak godina. Mnogi koji nisu imali muda do sada je kupiti, upravo im se pruza sansa da naprave iskorak u tom smeru.

Predstavljati je kao Ferari za siromasne, po meni je pogresno. Marka je dovoljno jaka da u buducnosti moze graditi samostalni imidz, nezavisan od uticaja gore pomenute. Zasto je to povezivanje potrebno u ovom trenutku, sasvim je jasno. Ferari ne bi ni postao to so jeste da nije Alfe, vreme je da malo uzvrati, ali ne i da porobi.

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #2198 u: 26-03-2016, 18:17:15 »
(Image removed from quote.)

Kad mi zena nije letila maloprin priko balkona nece nikad. Gledamo ove slike i ona izjavi dobra je pari BMW.....
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #2199 u: 26-03-2016, 18:34:40 »
Oprosti, miješaš kruške i jabuke ... lijepo je rečeno da Alfa može i treba konkurirati kvalitetom, naravno BMW-u, nikakvim Mazdama i Passatima.
Meni je isto van dosega, pa neću sad zato plakati nek bude jeftinija.
Onda ovo o wannabe ferraristima, postoje ljudi ja kojima je Ferrari (Lambo još više) precijenjena kariola u supercar rangu koja se samozapaljuje, što je dokumentirano ohoho puta. I dok ajde, Ferrarija i kupi poneki OK vozač, pa ga vozi kako spada, Lambo je baš ono krkansko-čobanski auto.
Znači, ima Alfista i Alfista, ja volim Alfu i želim da je na nivou, ali ako gledamo nivo Ferrarija i sl. kod mene se priča mijenja i imam druge favorite (opsesiju čak).
Znam da pretjerah o Ferrariju, ali poanta mi je bila ocrnit Lamborghinija kojeg organski ne podnosim, eto, priznajem.  :oldman:

ispričavam se na malo banaliziranja iskrenim alfistima, ali mislim i dalje da je dobrom dijelu njih u glavi Ferrari kad voze alfu i da bi najrađe da im sve motore upravo on isporučuje...to o samozapaljenju su sporadični slučajevi i mogući ću svakome ko vadi dušu takvim supersportasima kojima su motori isforsirani na limitu skoro...isto tako i Porsche je imao jedno cijelo desetljeće (96-08) sporadično ozbiljne probleme sa svojim motorima posebno u boxsteru , ali su vrlo vješto izbjegavali puštanje u javnost i besplatno su mijenjali cijele motore...nitko nije bezgrešan...ono sto želim je da Alfa stane na svoje noge, postane cijenjen brand u svijetu, ali ne na račun stare slave iako je u ovom trenutku to jedino na šta se mogu čvrsto uhvatiti jer treba vremena da se dokaze tržištu kvalitet ...pogle malo na velikim izložbama i vidjet ćeš da je uz Giuliju obavezno izložen i pokoji relikt alfine povijesti ( stradale i slični) jer im je to ponos i dika i igraju na tu kartu emocija posto znaju da ju recimo u Kini samostalno izlože mnogo ljudi ne bi ni znali šta je,ali kad kažu da ima motor od Ferrarija priča se odmah mijenja...i to je ok, pametan potez, makar bio i samo marketinški...

James Hunt

• Gost
« Odgovori #2200 u: 26-03-2016, 18:45:59 »
Viđe crvene, ima i maglenke  :?

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2201 u: 26-03-2016, 18:53:22 »
Kad nema xenon ima maglenke u braniku. Znaci da najsiromasniji paket ima maglenke u braniku. Znaci da ce Anton imati maglenke na svojoj.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2202 u: 26-03-2016, 18:54:35 »

On the road !  :drive:

Ovo je socijala (nešto kao najslabiji Impression paket na 156/159).

Dizajn mi od prvog dana nije baš sjeo, ali ovdje se baš ističu neke stvari.
-Prednji kraj mi je malo prenapadan:
 *ne bi bilo loše da na tim "mainstreem" verzijama scudetto ima i horizonstalne krom rešeke (ali valjda su htjeli da sve verzije imaju taj "batmobile" look)
 *uglovi su dosta izbačeni pa je cijeli prednji kraj doslovno ravan (ali to je valjda zbog konstukcije sa kotačima ispred motora)
 *hauba mi nekako smješno stoji (ali to je valjda zbog NCAP-a)
-Kotače sa balonkama ne treba komentirati (moguće da su prednji/zadnji čak iste širine jer se zadnji gube u karoseriji)
-Pofarbane kvake mi odaju "jeftini" dojam
-Boja (čini mi se metalik tamno crvena) nije nešto, nadam se da će kasnije biti i pastelna "Alfa Rosso" (kod 159 i Giuliette su je iz nekog razloga isto uveli tek kasnije)
-...

Uglavnom u ovakvom izdanju mi ne djeluje impresivno.

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #2203 u: 26-03-2016, 18:56:01 »
Ja si ne bih utvarao da znam i poznajem što je u Sergiovoj glavi, pa nemoj ni ti.
Sergio IMHO ako želi masovnost, eto FIAT Tipo po razumnoj cijeni i uživajte.
hm, a šta bi mu bilo u glavi..popuniti segment između Fiata koji nema "ime" i maseratija koji je visoka klasa...stvara talijanski BMW uvjetno rečeno...i treba konačno, ali naravno da treba masovnjača kojoj može ipak nabiti veću dodanu vrijednost nego Fiatu za ekstra profit, a alfa je jedina ostala koja ima zvučno ime i povijest...Lancia ipak nije izdržala..Fiat tipo nema veze s ovim jer je on u rangu škode rapid , dacie, Citroenovog c-elyse itd i uloga mu je popunjavanje nižeg razreda i tržišta slabije platežne moći..ali po komadu je bolji profit u srednjoj klasi koja vuče na premium..

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2204 u: 26-03-2016, 19:20:33 »
2.2 jtdm 150 cv

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #2205 u: 26-03-2016, 19:26:20 »
hm, a šta bi mu bilo u glavi..popuniti segment između Fiata koji nema "ime" i maseratija koji je visoka klasa...stvara talijanski BMW uvjetno rečeno...i treba konačno, ali naravno da treba masovnjača kojoj može ipak nabiti veću dodanu vrijednost nego Fiatu za ekstra profit, a alfa je jedina ostala koja ima zvučno ime i povijest...Lancia ipak nije izdržala..Fiat tipo nema veze s ovim jer je on u rangu škode rapid , dacie, Citroenovog c-elyse itd i uloga mu je popunjavanje nižeg razreda i tržišta slabije platežne moći..ali po komadu je bolji profit u srednjoj klasi koja vuče na premium..

hyundai kosta kao golf
kvaliteta kosta. ljudi ce to prepoznati.
govoris u zadnjih par postova u ime par miljona mozebitnih kupaca, s kojim pravom?

obrazlozi sa videom!

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2206 u: 26-03-2016, 19:41:20 »
Ako na jednom modelu misle izvuci neki profit i vratiti marku onda neka odmah zatvore butigu. Propali su odavno. Bez 5,6 modela koji su u prvih pet u svom segmentu nema kruha.

Danko, ne bi te brendove drugi kupili da su bili dovoljno jaki. Kupovali bi oni druge.
Kad ga vec spominjes, bas kao BMW. Ono sto nije imao je kupio - Mini i RR. Time je pokrio cijelu gamu automobilske industrije osim supersportasa gdje ionako ima dovoljno boraca. A da su bili slabiji danas bi BMW poput Audija bio samo jedan od(...) u svom koncernu.
Grijesis dobra ponuda u poslovnom svijetu se ne odbija i dogodilo se do sad x puta bas kroz proslu godinu jedna takva velika akvizicija od super velike kompanije kojoj lova nije faktor ali su dobili ponudu koju nisu mogli odbiti i bok prodano

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2207 u: 26-03-2016, 19:44:55 »
2.2 jtdm 150 cv

Jbt pustili su socijalne modele van

Super je vidjeti ih nemaskirne

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2208 u: 26-03-2016, 19:54:11 »
a 159 i 156 su kao impresivne sa socijala opremom  :D

u ostalom meni giulia i u ovom izdanju izgleda bolje od konkurencije

LateBraking

• Gost
« Odgovori #2209 u: 26-03-2016, 20:11:57 »
To je to  :love:
Bara, još jedno mjesto i tema vape za fotkama, da začepimo usta Octavia/VW čobanima i trolovima koji su svršavali na kašnjenja.  :da:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #2210 u: 26-03-2016, 20:14:58 »

Ovo je socijala (nešto kao najslabiji Impression paket na 156/159).

Dizajn mi od prvog dana nije baš sjeo, ali ovdje se baš ističu neke stvari.
-Prednji kraj mi je malo prenapadan:
 *ne bi bilo loše da na tim "mainstreem" verzijama scudetto ima i horizonstalne krom rešeke (ali valjda su htjeli da sve verzije imaju taj "batmobile" look)
 *uglovi su dosta izbačeni pa je cijeli prednji kraj doslovno ravan (ali to je valjda zbog konstukcije sa kotačima ispred motora)
 *hauba mi nekako smješno stoji (ali to je valjda zbog NCAP-a)
-Kotače sa balonkama ne treba komentirati (moguće da su prednji/zadnji čak iste širine jer se zadnji gube u karoseriji)
-Pofarbane kvake mi odaju "jeftini" dojam
-Boja (čini mi se metalik tamno crvena) nije nešto, nadam se da će kasnije biti i pastelna "Alfa Rosso" (kod 159 i Giuliette su je iz nekog razloga isto uveli tek kasnije)
-...

Uglavnom u ovakvom izdanju mi ne djeluje impresivno.

Kazem ti, 4 ispusne cijevi il nista haha
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #2211 u: 26-03-2016, 20:32:47 »
Meni ova socijala verzija ne izgleda ništ drastično lošije od napucanih. Veće/ljepše felge gore i biti će super.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #2212 u: 26-03-2016, 20:35:23 »
Što se Giulie i njene tehničke superironosti tiče...

Ja ne znam na koji način većina forumaša gleda auta i što njima znači tehnička superiornost. To nije samo vrijeme na štoperici, to je nešto drugo. To je sve novih tehnologija, pa do novih materijala za tu klasu, a što donosi ili bolje performanse ili nižu potrošnju, a moguće i oboje.

Alfa je sa Giuliom krenula u tom smjeru. Reklamiraju rekordnu torzisjku krutost, a to omogćuva dobru udobnost uz uzorno "ležanje" u zavojima.
A sve su to uspjeli sa rekordno niskom masom u klasi koja je za dizel 50 do 100 kg niža nego u direktnih konkurenata, a najšira u klasi sa najširim tragom kotača(i po 10 cm što se tiče stražnjih kotača). E to je ono što zadivljuje i to je ono što košta. Nisu to uspjeli na lijepe oči. Jako puno čelika visoke čvrstoće, aluminij za haubu, sva vrata, blatobrane, dijelove ovjesa, pa zatim CFRP (carbon fiber reinforced plastic) za stražnji most, naravno tu je i karbonski kardan. Sve u svemu nešto što konkurencija ne nudi sve do nove BMW Serije 7, Audi A8 je pak sa aluminijskim spaceframeom posebna kategorija.
I sve ovo od ovih materijala ima i najobičnija Giulia sa "čađara" sa 150 KS. I onda je li neki krenu u usporedbe sa Passatom.

Naravno sve je "začinjeno" sa motorima vrhunskih performansi. Najveći okretni moment(odnosi se doslovno na sve motore u ponudi), a i snaga u klasi barem što se tiče 2.0 benzinca. Sve to sa malom masom nosi rekordna ubrzanja do 100 km/h no što je još bitnije i nisku potrošnju kada to želiš jer moraš manje tjerati motor nego konkurencije.

A za handling ću samo reći ovo. Alfa ne radi razliku između platforme i ovjesa običnog i QV modela, a bome od zadnje serije M3/M4 to BMW radi sa obje stvari, ranije samo za ovjes. Ono što se neće dobiti sa svakom Giuliom je CDC (Chassis Domain Control) i torque vectoring stražnji diferencijal iako je to npr. uključeno sa Q4 modelima.

Eto toliko što se tiče tehničke strane.

Što se tiče prodaje bi već negdje sredinom sljedeće godine u SAD-u mogli imati dilera kao npr. u Audi. To bi bilo odlično. Ono što mislim da je odlično je da sve više pokušavaju spariti Maserati i Alfa Romeo u istom salonu. Taman kada dođe Stelvio će u tom barem trenutku Alfa imati ono što Maserati nema i obratno.

Offline SBAlfista

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
    • Slavonski Brod
« Odgovori #2213 u: 26-03-2016, 20:35:44 »
Always take the road less traveled!! :)

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2214 u: 26-03-2016, 20:57:54 »
Još jedna crvena

BigSaint

• Gost
« Odgovori #2215 u: 26-03-2016, 21:01:52 »
CFRP = Carbon fiber reinforced polymer

Get your facts straight
« Zadnja izmjena: 26-03-2016, 21:03:14 od BigSaint »

barba Oro

• Gost
« Odgovori #2216 u: 26-03-2016, 21:02:44 »
Crvena  :love:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #2217 u: 26-03-2016, 21:03:03 »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #2219 u: 26-03-2016, 21:05:15 »
CFRP = Carbon fiber reinforced polymer
Pa može stajati i za plastic, sada govori kako tko voli reklamirati. Ljudima plastika ne zvuči baš cool pa neki izbjegavaju.

Svakako to je egzotika kod konstrukcije automobila, bar ovih prizemnijih.