18-04-2026, 13:44:56

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1164705 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline rpichler

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #1830 u: 05-03-2016, 23:02:15 »
Ništa na ovom svijetu nije preskupo. Samo je pitanje da li si to možeš priuštiti ili ne.

Ima ljudi koji zarade 3-4 milijuna eura tjedno pa im 100k € za Giuliu Quadrifoglio predstavlja ono što prosječnom forumašu predstavlja kupnja 145ice, dakle odeš, kupiš i ne primjetiš da ti novci fale. :tooth:

A da Luigi i Mario mogu napraviti puno s time da bogato opreme aute u odnosu na BMW/Audi, to je nepobitno. Tu će veliku ulogu imati paketi kao što su bili Business/Business Plus na 159tki

Sent from my iPhone using Tapatalk
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1831 u: 05-03-2016, 23:22:43 »
Ajde ti malo ukljuci onaj dio mozga zaduzen za citanje s razumijevanjem a iskljuci onaj za bahato seruckanje pa ces mozda primijetiti da sam napisao da se od istog proizvodjaca moze dobiti vise za isto ili manje novaca, i da iskljucivo zbog toga smatram da ne opravdava cijenu. To sto ja vozim i zasto je moja stvar, ali da ti mozda bude malo lakse razumjeti, da imam 70k eura viska za potrositi na auto i da se odlucim za BMW, to ne bi bio 4GC jer smatram da bi za taj novac u BMW-u mogao odabrati bolje, znaci MOJE OSOBNO misljenje o tom modelu.

Da sam kupovao razumno, ne bi kupio 12 godina staru 156 upitne povijesti, kupio sam ju jer mi se svidja, 4GC mi se ne svidja u toj mjeri da bi ga mijenjao za trojku touring da ga sutra dobijem na poklon, jasnije?
Da ti i ovdje pokusam pojasniti. Iako je bitno da ja ne citam sa razumijevanjem a to sto ti ne citas nego se vrijedas ko cvjetak je drugi par rukava.

Meni je previse remen od 1500 kuna jer ako bas hocu Lacoste nositi onda cu kupiti hlace od 1800.
Ali onome tko ima love je macji kasalj platiti i jedno i drugo. Dakle, Lacoste i nije stvaran za mene nego za njega.

Isto tako, ni novi auto od 70000 eura nije za mene a ocito ni za tebe. To mi je dovoljno da ne mogu tvrditi sta bi kupio kad bi imao tu lovu. Mogu mastati i zamisljati ali tko zna kako bi tad razmisljao i sta bi mi bilo bitno. Mozda bi ti bas GC bio prvi izbor. Jer bi htio nesto posebnije a ipak prakticno.

Usput, naravno da je to tvoje osobno misljenje, samo je kontradiktorno iznositi ga kao cinjenicu. Onako kako ga iznosis. A ti lijepo tvrdis da GC ne vrijedi te novce. Tebi ne, nekome da...dakle tvrdnja je besmislena.

A ovo je OFF.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1832 u: 05-03-2016, 23:26:56 »

imas pravo u vecini stvari, ali jedna stvar mene nervira kod tog svabskog formiranja cijene.
znaci u novinama/testovima budu ti top opremljeni modeli i onda naravno slijede hvalospjevi o tom modelu, sve super i sve 5. cijena je naravno uredno navedena kao recimo "pocetna 250tkn, testirani modeli 400tkn".
ali onda krecu reklame "dobro opremljeni model vec od ???tkn" i onda shvatis da je to zapravo pimpek.
kupis tog premium njemca, mislis da vozis premium njemca, svi oko tebe vide premium njemca a zapravo vozis sjenu onoga sta si gledao

Mislim da to Talijani često govore kako Nijemac naplati i zrak kao opciju, a testeri ga uredno hvale. Inače baš je na talijanskom forumu u tijeku sprdnja u svezi izvještavanja iz Ženeve. Ono kako su mlako opisali Giuliju, našli joj milijun mana čak i u unutrašnjosti, nahvalili npr. novi Audi Q2 i Opel Mokku Q. Inače novinare mrzim, čast izuzecima.

Inače što se tiče Giulie mislim da BMW u Seriji 3, a ni Serije 5, ne nudi gornji dio armature od kože i slično, oni to čuvaju za 4 GC i 6 GC. Da ne govorim da su neki elementi i materijali prvi puta ugrađeni baš na Giuliji i da ima pravo drvo i pravi karbon kao opciju. Da ne govorim o serijskoj opremi kod Alfe.
Inače je jaka južina danas plus me snervalo pa sam se valjda kao budala natezao na forum.hr sa wagen majstorima di je rasprava bila toliko debilna da sam morao objašnjavati zašto je Alfa skuplja od Passata pa ismijalo kada sam rekao da Giulia konstrukcijski pripiša i Audi A4 B9.
Da ne govorim ono zašto nema 1.6 JTD ili 1.4 Turbo MA.

Ništa na ovom svijetu nije preskupo. Samo je pitanje da li si to možeš priuštiti ili ne.

Ima ljudi koji zarade 3-4 milijuna eura tjedno pa im 100k € za Giuliu Quadrifoglio predstavlja ono što prosječnom forumašu predstavlja kupnja 145ice, dakle odeš, kupiš i ne primjetiš da ti novci fale. :tooth:

A da Luigi i Mario mogu napraviti puno s time da bogato opreme aute u odnosu na BMW/Audi, to je nepobitno. Tu će veliku ulogu imati paketi kao što su bili Business/Business Plus na 159tki

Stvarno mislim da su odlično složeni paketi. Nažalost još ne znao što je točno Businees Pack no ako je stavio Xenon, možda grijanje volana i navigaciju i ne treba puno više. Naravno tko ne želi kožu.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #1833 u: 05-03-2016, 23:28:58 »
Mislio sam da se podrazumijeva da je neciji post njegovo osobno misljenje ukoliko nije poduprijet istrazivanjima, testovima, statistikama itd, ali ok, naglasit cu ubuduce  :ok:

Uglavnom, da zaboravimo bosansko motorno vozilo i vratimo se na temu topica, manje-vise svi zastupnici u zemljama oko nas giuliu reklamiraju, primaju narudzbe, vrte po sluzbenim stranicama, samo nas zastupnik 0 bodova.....  :fp

Potpis

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #1834 u: 05-03-2016, 23:29:26 »
Na 159tki je u Businessu bio Xenon, Bose, senzori naprijed/iza, dvozonska automatska klima. 17" felge, kasnije MP3/Bluetooth/USB. Postojao je i Business Plus koji je još imao kožna sjedala dodatno.

Takve pakete da uvedu i super.

Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1835 u: 05-03-2016, 23:38:51 »
Stvarno, ima li kakav ozbiljni audio sistem? Za ove dizele? :D

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1836 u: 05-03-2016, 23:44:38 »
Zna sam da sam nešto zaboravio napisat.  :fp

Znamo koji su motori u startu, znamo neke koji će doći, a neki su se pogubili tipa 2.0 benzinca sa 300+ KS. Naravno biti će po mom sudu garant nekih koji nisu bili planirani.

Taj 2.0 bi trebao nositi oznaku Veloce, taj sa 300+ KS. Zašto nije spreman može biti više razloga. Prvi je da se treba više vrtiti, a to znači da ne smije biti MultiAir nego će otići na dual-VVT. Kako smo sada u biti vlasnici Amera oni imaju zanimljiv sustav kako popeglat moment niskim okretajima ili dignut snagu na višim. Dual stage VVL, nešto kao stari VTEC. I naravno glavni razlog zašto se čeka je mislim električni kompresor da ne bude "šupalj" na niskim okretajima što zahtjeva i 48 V instalacije.

E onda mislim da će doći kasnije i Veloce Pack kao primarno vizaulni paket.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce 280
    • Zagreb
« Odgovori #1837 u: 05-03-2016, 23:46:25 »
Negdje sam procitao da ce u Giuliu ici Harman Kardon, nisu spominjali emulatore zvuka ali ne bih se cudio obzirom da su vec postali standard kod svih proizvodjaca, prikrivaju svi roktanje pa ce vjerojatno i oni :lol
Potpis

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #1838 u: 05-03-2016, 23:49:02 »
Stvarno, ima li kakav ozbiljni audio sistem? Za ove dizele? :D

a sta ocekujes da ce 2.0 turbo benzinac proizvoditi simfoniju?

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1839 u: 06-03-2016, 00:47:28 »
Znači od svih videa koje sam do sada pogledao o Giuliji su jedino francuski novinari nterijer opisival kao superb i častili raznim superlativima. To sigurno nisu napravili Nijemci, pa čak ni Talijani jerbo ovih dana i kod Talijana prevladavaju VW-Audi reklame pa je li Giulie i nije razina Audia.  :fp

Neke stvari nisu na razini Audija. Sutra detaljnije.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1840 u: 06-03-2016, 00:48:49 »
Koju Giuliu? Recimo ako je opet samo QV nema smisla. Doduše nema ni smisla ovo u Ženevi gdje su za anjveći europski mislim također i svjetski sajam doveli 3 top opremljene Giulije. Nije bilo osnovnih "Giulia" paketa sa halogenkama, a bome nit "Super" sa istim tim halogenkama. Kao što sam rekao plava i smeđo-srebrena su "Super" + "Lusso Pack", a bijela "Super" + "Sport Pack".

Svi su dofurali samo vrh vrhova. Da bi vidio običan auto moraš otići do Hundaijevog štanda, tako da tu Gulia nije izuzetak.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1841 u: 06-03-2016, 00:54:19 »
Neke stvari nisu na razini Audija. Sutra detaljnije.

Ja ću te samo demantirati sa listom dobavljača i reći ti otiđi do Faurecie. Imaju štand svugdje. ;)

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #1842 u: 06-03-2016, 07:04:29 »
Na 159tki je u Businessu bio Xenon, Bose, senzori naprijed/iza, dvozonska automatska klima. 17" felge, kasnije MP3/Bluetooth/USB. Postojao je i Business Plus koji je još imao kožna sjedala dodatno.

Takve pakete da uvedu i super.

Meni taman  :hello:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1843 u: 06-03-2016, 08:38:30 »

Ja ću te samo demantirati sa listom dobavljača i reći ti otiđi do Faurecie. Imaju štand svugdje. ;)

Nemoj biti konzerva, ne ide tebi ni u džep ni iz džepa. Sjedio sam u A4pa u A6 i nakon 10 minuta u Guliji.

Materijali su vrhunski, isti kao u Audiju, sve izgleda prekrasno, prefino na dodir, ono gdje stvari su lošije su onda tri kruga (DNA, multimedija i što god je onaj treći). Oni se klimaju već sada i komande klime koje su "jeftino" gumene.

Generalno Gulia je čudo od auta, auto je elegantan za ne povjerovati, mjesta unutra naspram konkurencije ima masu, pogotovo na zadnjoj klupi. Nema stiskanja niti ičega (tu mi djeluje bolja i od A6).
Ono što je bilo znakovito da su manje-više svi jači proizvođači dovuki automatike sa šaltunzima iza volana i koliko god su oni u Guliji ogromni rekao bih da su najbolji od svih koji sam probao jer su u svakom trenutku tu, izrađeni su od metala tako da je osjećaj pod rukom onaj pravi i samo "klik" kod prebacivanja je točno kako bi trebao biti.

Uklapanje kontrolne ploče i infotainmenta pod staklo je fenomenalno ispalo i recimo u Mercedesu bi mogli malo pogledati kako se to radi jel to što su oni nakeljili, "televizor" duljine 1m i visine 25 cm je u najmanju ruku smiješno.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1844 u: 06-03-2016, 08:47:55 »
Zna sam da sam nešto zaboravio napisat.  :fp

Znamo koji su motori u startu, znamo neke koji će doći, a neki su se pogubili tipa 2.0 benzinca sa 300+ KS. Naravno biti će po mom sudu garant nekih koji nisu bili planirani.

Taj 2.0 bi trebao nositi oznaku Veloce, taj sa 300+ KS. Zašto nije spreman može biti više razloga. Prvi je da se treba više vrtiti, a to znači da ne smije biti MultiAir nego će otići na dual-VVT. Kako smo sada u biti vlasnici Amera oni imaju zanimljiv sustav kako popeglat moment niskim okretajima ili dignut snagu na višim. Dual stage VVL, nešto kao stari VTEC. I naravno glavni razlog zašto se čeka je mislim električni kompresor da ne bude "šupalj" na niskim okretajima što zahtjeva i 48 V instalacije.

E onda mislim da će doći kasnije i Veloce Pack kao primarno vizaulni paket.

Ako sam dobro "pohvatao", bit ce u ponudi  2.2JTD od 150KS? A taj od 180KS, isto 2.2JTD? Cca 1.5tona?

Pisalo se da ce QV kostati cca 90000eur u EU?
To je slicna cijena kao i 4C? Sto toliko dize cijenu 4C? Excluziva? Karbon?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #1845 u: 06-03-2016, 09:19:12 »

Za kvalitet vjerujem da je isti,ali meni licno,onaj dio oko mjenjaca i kontrole klime na Audiju izgledaju bolje,ljepse,kazem meni. Sve ostalo na Giuliji unutra mi je ljepse,jer su linije interijera fluidne,ima bolje rjesenje oko info sustava,ukratko,nije dizajnirano sjekirom.

« Zadnja izmjena: 06-03-2016, 09:19:49 od kremenko »
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1846 u: 06-03-2016, 09:54:14 »
Nemoj biti konzerva, ne ide tebi ni u džep ni iz džepa. Sjedio sam u A4pa u A6 i nakon 10 minuta u Guliji.

Pa priznat ću da sam pretjera...

Citat:
Materijali su vrhunski, isti kao u Audiju, sve izgleda prekrasno, prefino na dodir, ono gdje stvari su lošije su onda tri kruga (DNA, multimedija i što god je onaj treći). Oni se klimaju već sada i komande klime koje su "jeftino" gumene.

Zato što sam očekivao odgovor kao od tih novinara da sami materijali nisu nivo Audia ili općenito Nijemaca, a znaš i ti kao i ja da u ovoj bar klasi Audi odskače pomalo od ostalih. I te komande klime su inače ajmo reći iskopirane sa prijašnjih modela što BMW-a što Audia. Za DNA i multimediju nebi komentirao osim što ću reći da mislim da za multimediju i ne smije biti prečvrst radi sistema upravljanja i da je to namjerno tako izvedeno.

Inače zašto sam spomenuo Faureciu. Ona praktički većini top proizvođača i to posebice za top modele dobavlja interijer. I Alfa ima par tehnoloških stvarčica koje nitko nema, a na što su čak u samoj Faureciji ponosni.

Citat:
Generalno Gulia je čudo od auta, auto je elegantan za ne povjerovati, mjesta unutra naspram konkurencije ima masu, pogotovo na zadnjoj klupi. Nema stiskanja niti ičega (tu mi djeluje bolja i od A6).

Ovo sa mjestom sam čak davno predividio iako izgleda nema najduži međuosovinski razmak u klasi (u virjeme kada su počeli razvoj bi bio) no tu su pomogle neke tehničke odluke i inovacije. Prva je da najveći motor bude V6 i to relativno kompaktan V6, mislim samo bi trebalo usporediti ovaj blok sa Bussom da vidite o čemu pričam. Isto tako je inovativan i stražnji 4.5-link u vrijeme kada su svi konkurenti sa 4-linka prešli na 5-link. Ovaj manje prostora zauzima od 5-linkam, a po patentu barem koji je Alfin kaže da kontrolira sve kao i 5-link. Ako je to istina skidam im kapu.

Citat:
Ono što je bilo znakovito da su manje-više svi jači proizvođači dovuki automatike sa šaltunzima iza volana i koliko god su oni u Guliji ogromni rekao bih da su najbolji od svih koji sam probao jer su u svakom trenutku tu, izrađeni su od metala tako da je osjećaj pod rukom onaj pravi i samo "klik" kod prebacivanja je točno kako bi trebao biti.

To se nadam da ide serijske sa automatikom, a ne uz nadoplatu.

Citat:
Uklapanje kontrolne ploče i infotainmenta pod staklo je fenomenalno ispalo i recimo u Mercedesu bi mogli malo pogledati kako se to radi jel to što su oni nakeljili, "televizor" duljine 1m i visine 25 cm je u najmanju ruku smiješno.

To je ta jedna od novih tehnoligija Faurecije za koju su u Alfi platili da budu prvi i da neko vrijeme imaju ekskluzivu. Ja bih rekao jako pametan potez.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1847 u: 06-03-2016, 10:01:03 »

Ako sam dobro "pohvatao", bit ce u ponudi  2.2JTD od 150KS? A taj od 180KS, isto 2.2JTD? Cca 1.5tona?

Pisalo se da ce QV kostati cca 90000eur u EU?
To je slicna cijena kao i 4C? Sto toliko dize cijenu 4C? Excluziva? Karbon?

Sa gorivom bez vozača dizel od 180 KS je 1374 kg sa osnovnom opremom i manualcem(dodaj cca 30-ak kg za automatik), vjerujem da je isto ili slično i slabiji.

Što se tiče 4C. Ne znam koliko ga ono cijene po Europi. Mislim da je oko 67 000 početno, naravno u nas ti nabije na CO2 i samu cijenu bolesnu trošarinu. Ila bi Giulia Qv i više onada još, preko 100k u nas za čas. Iako startna cijena QV van je oko 75 000 malo gore ili dole ovisno o tržištu, cca 90 000 je full oprema da nema dalje.

I da, 4C je ekskluziva. Napokon je to i Harald Wester javno i glasno rekao na predtsavljanju Giulje da je 4C bila pokazna vježba gdje daleko doći sa novim laganim materijalima. Recimo da hauba i vrata prtljažnika mislim na 4C su od plastike ako se ne varam i to takav tip da nemožeš trenutno strojno raditi. Školjka je karbonska i to takav dis dobivanja karbona da jedino auto kojega koristi je LaFerrari, svi ostali koji imaju karbosnku školjku je dobijaju jeftinijim načinom gdje je nešto teža i gdje ne postoji opravdanje za korsititi je sa strane mase ako imaš ekspertizu za aluminijski spaceframe(a to su samo Ferrari i Audi kod samonosećih karoserija).

Stromboli

• Gost
« Odgovori #1848 u: 06-03-2016, 10:59:57 »
Isto kao i kod stapova za pecanje, postoje bolji i losiji carboni... Koliko je ozbiljna sasija na 4C govori da ju James Glickenhaus hteo za razvoj svog auta.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1849 u: 06-03-2016, 11:03:32 »

Isto kao i kod stapova za pecanje, postoje bolji i losiji carboni... Koliko je ozbiljna sasija na 4C govori da ju James Glickenhaus hteo za razvoj svog auta.

Da, to je jedino zbog te teske exkluzive tog modela. Motor je u drugom planu, nije ni razvijan posebno vec preuzet.
Znaci sve je u šasiji u principu

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1850 u: 06-03-2016, 11:06:15 »
Da, to je jedino zbog te teske exkluzive tog modela. Motor je u drugom planu, nije ni razvijan posebno vec preuzet.
Znaci sve je u šasiji u principu

I svaki model je za minus na Alfinom računu. Eto koliko u biti košta. Stvarno napredna stvar. Auto isto tako je malo al je iznimno široko(što ljudi olako previde kod auta) što isto inače jako utječe na masu. Pogledaj samo 124 Spider, je lagan, je čak i brz, al kud i kamo uži i nema ni blzu torzijsku krutost. Samo što se kod 4C nisu specijalno trudili ni oko ovjesa, ni oko motora, čak nema ni mehanički Q2 koliko znam. To im je jebeni prostor za QV verziju ako i kada bude dostupan 2.0 sa preko 300 KS.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1851 u: 06-03-2016, 11:07:01 »
Motorni prostor 2.0 TBi MA:

Stromboli

• Gost
« Odgovori #1852 u: 06-03-2016, 11:07:08 »
Pa nije bas samo preuzet, olaksano je sve oko 20kg koliko znam za 4C. E sad 20kg je otprilike jedan stari Sony Trinitron sa 54 dijagobalom  :tooth .

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1853 u: 06-03-2016, 11:09:12 »
Pa nije bas samo preuzet, olaksano je sve oko 20kg koliko znam za 4C. E sad 20kg je otprilike jedan stari Sony Trinitron sa 54 dijagobalom  :tooth .

Motor misliš? Doslovno je preuzet, isti ima i Giulietta QV(sada Veloce) nakon redizajna. Je li prvi 1.75 Tbi su imali gusani blok, a sve sada je aluminij, zato -20 kg. Inače mislim da je novi 2.0 TBi MA još i lakši kako je on sa open deck blokom.

Stromboli

• Gost
« Odgovori #1854 u: 06-03-2016, 11:11:03 »
Pa dobro sad ajd preuzet jeste, ali je i doradjen kako kazes. 20kg manje za motor nije malo  :tooth , Pogotovo na necemu sto ima oko 900kg i to kad se upiski.
« Zadnja izmjena: 06-03-2016, 11:12:25 od Stromboli »

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1855 u: 06-03-2016, 11:17:28 »
Badave im sve kad im se samo gomilaju po salonima :fp

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1856 u: 06-03-2016, 12:49:47 »
Napominjem da se sljedeći podatci odnose specijalno za visoko opremljenu verziju sa sajma:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1857 u: 06-03-2016, 13:00:01 »
Badave im sve kad im se samo gomilaju po salonima :fp

Nije bas ni auto koje se kupuje svaki dan  :)

Sta ne obore cijenu na visinu one koja je npr u USA  :what:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1858 u: 06-03-2016, 13:00:08 »
Kako sada 1700 kila?

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1859 u: 06-03-2016, 13:02:34 »
Kako sada 1700 kila?

Vozač, automatika, sva živa oprema tipa grijanja sjedala i slično. I ti si očekivao manje za ovu verziju?  :D