18-04-2026, 14:01:28

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1164726 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #1710 u: 05-03-2016, 11:25:50 »
Evo, sada je prošlo dovoljno vremena da mogu reći da nije u pitanju moja ishitrena impulsivna rekacija, ali ostao sam pri onom prvom dojmu: auto je konceptualno, tehnički i u izvedbi fantastičan, ali dizajn je neooriginalan, germanizirana replika na tragu BMW-a i Audija i za mene je svetogrđe uspoređivati jednu od rijetkih situacija gdje Alfa kopira druge s nečim toliko originalnim kao što je bila Alfa 156. Legendarna 156 je pomaknula ljestvicu dizajna i stila cijele auto industrije, originalnost, sklad i inovacije su bile toliko izražene i ispred vremena da taj auto danas, gotovo 20 godina kasnije, ne izgled zastarjelo.

Giulia se će pamtiti po svojim performansama QV verzije, po tehničkim rješenjima, ali nikako po dizajnu koji je sve samo ne originalan. Iznenađenje je da su nakon genijalnih i originalnih 8C i 4C bili u stanju napraviti takav kompromis, vjerojatno namjeran i prema uputama marketinga koji cilja na publiku koja nisu "stari alfisti" i koje ne smeta što izgleda kao BMW. Nadam se da su u tome u pravu i da će tržišno biti uspješna. Nisam njurgalo, ponavljam da je auto strava na više razina, ali ne možemo pričati o tome da je dizajnom nova i originalna, da je "prava Alfa" i po tom pitanju.
« Zadnja izmjena: 05-03-2016, 11:26:33 od Paso »

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1711 u: 05-03-2016, 11:27:43 »
Mozemo. To je tvoj subjektivni dojam. I mozda nekog "sveznajuceg" novinara.
Moje potpuno suprotan. Auto savrsen spoj agresive bahatosti i elegancije!

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1712 u: 05-03-2016, 11:35:38 »

Recimo 90.000eur :-)

Giulia QV ili 4C ?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #1713 u: 05-03-2016, 11:36:33 »
 :Crazy moje mišljenje je da za finalni dojam(ocjenu) auto triba vidit uživo i obavezno provozat-bar par km.ili čekat ocjenu domačih "stručnjaka"npr-Marušića  :lol

ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1714 u: 05-03-2016, 11:41:38 »
"Moj je..."

Usput, cinjenica je da auto izgleda odlicno ali da, nije revolucija kao sto je 156 bila.
Dobar argument je da je danas nemoguce izmisliti nesto originalno ali taj argument stoji samo dok netko ne donese revoluciju. Nema nemoguceg. Sa 156 je Alfa to i dokazala. Cak i sa 159. Sa Giuliom nije.
I dalje stoji da izgleda odlicno i svakim danom sve bolje ali izostalo je onih 1% do 100%.
Aliis si licet, tibi non licet.

Online bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1715 u: 05-03-2016, 11:44:54 »
Zato će redizajn vjerojatno dodat jos malo tog talijanskog dizajna na ovaj osnovni. da je obratno ne bi valjalo...prvi model triba malo bit suzdržaniji da privuče kupce, a onda malo kasnije i dizajn poboljšat.. jel može bit tako nešto, a?  :)
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Anton

• Gost
« Odgovori #1716 u: 05-03-2016, 11:45:51 »
Recimo 90.000eur :-)

Giulia QV ili 4C ?

Ghibli  :love:

Anton

• Gost
« Odgovori #1717 u: 05-03-2016, 11:48:08 »
"Moj je..."

Usput, cinjenica je da auto izgleda odlicno ali da, nije revolucija kao sto je 156 bila.
Dobar argument je da je danas nemoguce izmisliti nesto originalno ali taj argument stoji samo dok netko ne donese revoluciju. Nema nemoguceg. Sa 156 je Alfa to i dokazala. Cak i sa 159. Sa Giuliom nije.
I dalje stoji da izgleda odlicno i svakim danom sve bolje ali izostalo je onih 1% do 100%.

Mea coulpa na pravopisu.

A danas su norme za zastitu pjesaka i crah testove toliko uzele maha da kreativnost vise ne postoji.
Zadnja dva auta koja su dizajnerski bila nesto potpuno novo i carobno u proteklih 10 god su samo 8C i Disco Volante.
I oba imaju scudetto  :)

Online bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1718 u: 05-03-2016, 12:15:57 »
a nemoj tako.. a maserati granturismo... aston martina (vantage v12).., ferrari 458.. a moras se divit i hrabrosti citroena (ds3)  možda još peugeot rcz, volva v40 ili s60, jaguara bilo kojeg, ugura bi tu i range rover evoque.. ima tu dosta dizajnerskih pogodaka.

I nijedan ne dolazi iz Njemačke  :Crazy  Šalim se al kad malo razmislim, što se dizajna tiče, Porsche i Audi recikliraju non stop, bmw se pogubija u veličini bubrega i oštrini pregiba na prevelikim plohama, mercedes sada fura neke rastopljene linije...

Većina dizajna je postala generička, al ima tu ipak i zanimljivih stvari

''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #1719 u: 05-03-2016, 12:19:01 »
Upravo sam malo usporedio nove bmw 3, a4 i Giuliu sliku uz sliku... Onaj tko ne zamjećuje razliku i to ne samo u detaljima, nego nebo i zemlja razliku u pristupu prema kompletnom dizajnu, očito nema baš neku percepciju i smisao za dizajn. Daleko od toga da nisu popračeni neki opći trendovi današnjeg dizajna, ali alfa je uvijek malo ispred. Takvu kombinaciju elegancije i sportivo dizajna i posvečenost detaljima po meni danas nema ni jedan auto u klasi i tu je Julkica broj 1. A sad su tu još i povrh toga tehnološka superiornost u motorizaciji, skidanju težine i bogatoj osnovnoj opremi.

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • *
  • Alfa Romeo Giulia 2.0/Spider 2.0 TS/Giulietta 1.6
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #1720 u: 05-03-2016, 12:19:09 »
Evo, sada je prošlo dovoljno vremena da mogu reći da nije u pitanju moja ishitrena impulsivna rekacija, ali ostao sam pri onom prvom dojmu: auto je konceptualno, tehnički i u izvedbi fantastičan, ali dizajn je neooriginalan, germanizirana replika na tragu BMW-a i Audija i za mene je svetogrđe uspoređivati jednu od rijetkih situacija gdje Alfa kopira druge s nečim toliko originalnim kao što je bila Alfa 156. Legendarna 156 je pomaknula ljestvicu dizajna i stila cijele auto industrije, originalnost, sklad i inovacije su bile toliko izražene i ispred vremena da taj auto danas, gotovo 20 godina kasnije, ne izgled zastarjelo.

Giulia se će pamtiti po svojim performansama QV verzije, po tehničkim rješenjima, ali nikako po dizajnu koji je sve samo ne originalan. Iznenađenje je da su nakon genijalnih i originalnih 8C i 4C bili u stanju napraviti takav kompromis, vjerojatno namjeran i prema uputama marketinga koji cilja na publiku koja nisu "stari alfisti" i koje ne smeta što izgleda kao BMW. Nadam se da su u tome u pravu i da će tržišno biti uspješna. Nisam njurgalo, ponavljam da je auto strava na više razina, ali ne možemo pričati o tome da je dizajnom nova i originalna, da je "prava Alfa" i po tom pitanju.

Možda ima i istine u ovome što kažeš, ali razlika i jest upravo tih 20 godina. U 20 godina je sve moguće uznapredovalo tako da ne kažem da nije moguće napraviti nešto novo, ali je jako teško napraviti nešto toliko drugačije da čovjek ne nađe sličnost u odnosu na neku drugu marku. 8C i 4C su auti u kojima većina nas nije ni sjedila, vozila, a kamoli da će kupiti jedan od tih auta (Daj Bože da ga netko kupi na ovom forumu). Ovo je auto napravljen za veće mase, i mislim da je pun pogodak. Ako i ima sličnih detalja koji su na nekim drugim markama, definitivno je dobro uklopljeno u cijeli koncept.

Naravno svatko ima svoje viđenje, vremena se mijenjaju, ljudi pa valjda i auti. Dobro je još uvijek dok tražimo gume i felge, ko zna što nas čeka za 20 godina. :ok:
Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #1721 u: 05-03-2016, 12:23:19 »
Upravo sam malo usporedio nove bmw 3, a4 i Giuliu sliku uz sliku... Onaj tko ne zamjećuje razliku i to ne samo u detaljima, nego nebo i zemlja razliku u pristupu prema kompletnom dizajnu, očito nema baš neku percepciju i smisao za dizajn. Daleko od toga da nisu popračeni neki opći trendovi današnjeg dizajna, ali alfa je uvijek malo ispred. Takvu kombinaciju elegancije i sportivo dizajna i posvečenost detaljima po meni danas nema ni jedan auto u klasi i tu je Julkica broj 1. A sad su tu još i povrh toga tehnološka superiornost u motorizaciji, skidanju težine i bogatoj osnovnoj opremi.

Ubaci malo i mazdu u usporedbu.  :)

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #1722 u: 05-03-2016, 12:39:25 »
Slažem se... vrijedi i za Mazdu 6. Veliki pomak za Mazdu, ali daaaaaaaleko od Julkice.
Znači ovo:

vs  ovo:

Znači trendovi se prepoznaju, ali nebo i zemlja!  :kokice:

Anton

• Gost
« Odgovori #1723 u: 05-03-2016, 12:50:33 »
Mazda kopira Alfe od 2003 godine i pocetka zoom zoom filozofije.
Mazda 2 je prekopirala guzicu 145 ice a Mazda 6 je imala dizajnerski uzor u 156.
Tako da ako sad nesto i slici to je posljedica Mazdinog besramnig kopiranja!

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #1724 u: 05-03-2016, 12:59:05 »
A da ne spominjemo Mazdu 3 i 147...  :cigara:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1725 u: 05-03-2016, 13:25:37 »
Misliš ovo

Meni je Giulia dovoljno orginalna da se razlikuje od svih ostalih auta. Pretjerana orginalnost zna nekad i ne uspjeti.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1726 u: 05-03-2016, 13:31:23 »
Ljudima ne mozes ugoditi da ga je... uvijek netko bude nasao neki minus

Ja to zovem trazenjem izgovora

Realno giulia prati trendove ali izgleda drugacije od svega na trzistu

Alfa to radi vec neko vrijeme jako dobro i po meni dizajn nije problem

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1727 u: 05-03-2016, 13:34:00 »
Treba poštivati svačije mišljenje i ukus. O ukusima se ne raspravlja. Alfa je izbacila model, tko želi (i ima love) kupit će, tko neće ništa.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #1728 u: 05-03-2016, 13:35:24 »

Alfa je uvijek bila prvo tehnicki brilijantna,po tehnickim rjesenjima ispred svog vremena,bila brza od uporedive konkurencije,pa tek onda vizuelna kreacija. Kad su stavili dizajn ispred tehnickih rjesenja i otisla je u qrac. Napokon je sa Giulijom Alfa upravo ono sto treba biti.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Curly

• Gost
« Odgovori #1729 u: 05-03-2016, 13:38:32 »
Meni je definitivno Giulia najljepsa od svega sto se nudi " u istom rangu".
Normalno je da konkurencije svijesno ili nesvijesno kradu jedni od drugih, ali je cinjenica da Giulia, kao i svaka drugs alfa u svoje vriheme, izaziva wow efekt i definitvno je uvijek posebna.
Ja bi mozda samo da osnovni modeli budu bogatiji opremom.

Anton

• Gost
« Odgovori #1730 u: 05-03-2016, 13:39:25 »
Pretjerujete s tom opremom. Vjerujte meni.  :craz

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #1731 u: 05-03-2016, 13:58:00 »
Misliš ovo
(Image removed from quote.)

Meni je Giulia dovoljno orginalna da se razlikuje od svih ostalih auta. Pretjerana orginalnost zna nekad i ne uspjeti.

Uzmimo za primjer neke Hondine i Citroenove modele... mislim da ne treba posebno imenovat...

Curly

• Gost
« Odgovori #1732 u: 05-03-2016, 13:59:30 »
Pretjerujete s tom opremom. Vjerujte meni.  :craz
argumentiraj  :D

Online bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1733 u: 05-03-2016, 14:06:14 »
Abs, servo klima, metaluk boja, radio i zracni jastuci. To je dovoljno, samo da je mehanicki auto state of the art. Ko triba tv u autu.. :)

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1734 u: 05-03-2016, 14:06:40 »
Slažem se... vrijedi i za Mazdu 6. Veliki pomak za Mazdu, ali daaaaaaaleko od Julkice.
Znači ovo:

vs  ovo:

Znači trendovi se prepoznaju, ali nebo i zemlja!  :kokice:

Izvrstan styling kod Mazde no ne i odabir materijala, čak i Chrysler 200 ima bolje materijale, doduše Ameri gledaju sadržaj naspram stila.
Sa druge strane Giulia ima i styling i materijale.

BTW, danas sam gleda novi A4. Ok styling, meni najbolji iz Audia al nešto im fali. Izvanka je zato groblje, totalno neuzbudljivo, teška nula.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1735 u: 05-03-2016, 14:07:16 »
argumentiraj  :D

A što bi trebalo npr. biti po tebi u osnovnoj opremi? Samo pitam pa ću reći što fali sa spiska.

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1736 u: 05-03-2016, 14:24:51 »
Abs, servo klima, metaluk boja, radio i zracni jastuci. To je dovoljno, samo da je mehanicki auto state of the art. Ko triba tv u autu.. :)
Ovo sve navedeno je po meni toliki standard danas, da ga se ne bi smjelo ni pisati pod opremu.

Nešto kao što je pred 100 godina bilo kočnice na sva 4 kotača ili slično.

Mislim da će talijani oduševiti opremom, ne sumnjam uopće u to, jedino mi se ne sviđa (ako sam dobro shvatio) da neće biti moguća individualna konfiguracija, već samo paketi opreme. To je pucanj u koljeno ako je istina

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1737 u: 05-03-2016, 14:28:56 »
Mislim da će talijani oduševiti opremom, ne sumnjam uopće u to, jedino mi se ne sviđa (ako sam dobro shvatio) da neće biti moguća individualna konfiguracija, već samo paketi opreme. To je pucanj u koljeno ako je istina

Jedino još nisu otkrili što je Business Pack na osnovnu Giulia (valjda ta nema oznake) opremu. U Italiji često u tim paketima zna biti xenon i slično. Valjda će to biti jedini način kako dobiti xenon, a ne ići na Super (koja nosi kožu u interijeru) + Sport ili Lusso.

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #1738 u: 05-03-2016, 14:42:32 »
Dvozonska automatik klima + infotainment + razne tehnološke điđe miđe od kojih niš nisu skinuli s top modela... sve to dolazi u startnom modelu!

Mislim, pa kome treba više od ovoga, stvarno....
Ajde, kože se ne bi odrekao, ali ostalo mi niš povrh ovoga ne treba.  :song:

Online bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1739 u: 05-03-2016, 14:57:37 »
Ovo sve navedeno je po meni toliki standard danas, da ga se ne bi smjelo ni pisati pod opremu.

Nešto kao što je pred 100 godina bilo kočnice na sva 4 kotača ili slično.

Mislin da si falija poantu posta..al nema veze. Danas ne valja auto ako nema playstation 4...