Evo, sada je prošlo dovoljno vremena da mogu reći da nije u pitanju moja ishitrena impulsivna rekacija, ali ostao sam pri onom prvom dojmu: auto je konceptualno, tehnički i u izvedbi fantastičan, ali dizajn je neooriginalan, germanizirana replika na tragu BMW-a i Audija i za mene je svetogrđe uspoređivati jednu od rijetkih situacija gdje Alfa kopira druge s nečim toliko originalnim kao što je bila Alfa 156. Legendarna 156 je pomaknula ljestvicu dizajna i stila cijele auto industrije, originalnost, sklad i inovacije su bile toliko izražene i ispred vremena da taj auto danas, gotovo 20 godina kasnije, ne izgled zastarjelo.
Giulia se će pamtiti po svojim performansama

verzije, po tehničkim rješenjima, ali nikako po dizajnu koji je sve samo ne originalan. Iznenađenje je da su nakon genijalnih i originalnih 8C i 4C bili u stanju napraviti takav kompromis, vjerojatno namjeran i prema uputama marketinga koji cilja na publiku koja nisu "stari alfisti" i koje ne smeta što izgleda kao BMW. Nadam se da su u tome u pravu i da će tržišno biti uspješna. Nisam njurgalo, ponavljam da je auto strava na više razina, ali ne možemo pričati o tome da je dizajnom nova i originalna, da je "prava Alfa" i po tom pitanju.