12-06-2026, 10:44:03

Autor Tema: GTV 2.0 JTS  (Posjeta: 10948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marac916

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
    • zagreb
Odg: GTV 2.0 JTS
« Odgovori #60 u: 19-07-2014, 11:15:24 »
Hvala. Nadam se da bude i ovo drzalo neko duze vrijeme.

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #61 u: 19-07-2014, 19:40:23 »
Sviđa mi se auto i pedantnost u radu  :ok:

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #62 u: 19-07-2014, 20:19:47 »
 :good post

ja bih još naglasio da mi se sviđa koliko je TVOJEG rada uloženo u taj auto.. to ga najviše oplemenjuje  :ok:

GTV je odlična, samo ja bih se složio sa kolegom koji je rekao da su žmigavci malo jeftini (dojam), možda da si išao na tamne ali neprozirne bili bi bolji....

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #63 u: 26-07-2014, 22:45:11 »
zmigavci zbilja nisu neka sreca. i sama izrada je losa. obje kopce sam zamjenio prije nego sam uopce prvi put stavio te zmigavce. zamjeniti cu ih

dogodilo se to da me je alfica prvi puta malo iznevjerila. u voznji je od jednom samo pocela raditi na 3 cilindra.
rekoh, najvjerojatnije paljenje stvara problem. glavni osumljiceni je bobina.

i uz pomoc tehnologije:

i besplatnog softwarea AlfaOBD ocitam gresku na paljenju 4. cilindra.
zamjenim trecu u cetvrtu bobinu, obrisem greske i upalim auto. . opet radi na tri cilindra. procitam greske sa softwareom i vidim da sad ne radi 3. cilindar.
rekoh, sad znam da je zbilja bobina. Odem u tokic i kupim BOSCH bobinu (690kn nova).

dodjem doma, stavim bobinu, kresnem auto, a ono....opet isto :(
ponovim opet postupak testiranja zamjenom bobina i ispada da nova bobina fakat ne radi.

odem brzo natrag do sesveta u tokic i kazem covjeku, evo ti bobina koju sam uzeo prije dva sata. bobina ne radi.
on kao da to nije bas vjerojatno. ja mu objasnim da sam mjenjao bobine i da je diagnostika pokazala da ne valja i kaze covjek, sve je jasno. daj da kopiram racun i uzme reklamacijski zapisnik a ja cu kao dobiti novu u zamjenu.

ali, na to se pojavljuje neki debeli lik i kao , na njega da on to ne moze tak, da sam ja bobinu platio u dubravi a pokupio ovdje (u dubravi ju nisu imali) i da sad ta bobina mora ici na nekakva testiranja, sranje, sranje...bla bla....

ja sam bio samo promatrac tog njihovog dijaloga.

kaze pozitivac koji mi je htio zamjeniti : kaj ce covjek sad? da mu auto stoji na dizalici dva mjeseca dok mi testiramo bobinu. kaze kao da bobinu nataknes i radi ili ne radi, ovo , ono...ali debeli nabrijanovic ga ne ferma 5%.

i tak ja kupim DRUGU!!!!! danas novu mejd-in-slovenija BOSCH bobinu i uputim se doma. ovu cu im kao odnjeti u dubravu pa oni budu radili nuklearne pokuse na njoj.

prvo birtija, piva. dalje, ravno doma i bobina u motor.

IT'S ALIVE !!!!  :clap:

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #64 u: 26-07-2014, 23:13:03 »
i naravno da sam frenda koji me vozil po drugu bobinu pocastil pivicom nakon obavljenog posla :)

Offline R5GTT

• Starosjedioc
  • Alfa Spider 2.0 TS
    • Zadar
« Odgovori #65 u: 27-07-2014, 12:53:06 »
Svaka čast na živcima
Ja bi već bia u pritvoru da mi se to dogodilo sto i tebi....

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #66 u: 27-07-2014, 13:48:40 »
znam tocno kaj mislis. imam i ja takvih dana. sutra poslje posla cu stati i ostaviti im neispravnu bobinu a oni meni vratiti pare. pa nek ju testiraju koliko zele :) .

sve u svemu, sreca je kaj se sam snadjem i dosta toga si sam napravim. inace bi svaka takva akcija kostala bog zna koliko...

Offline R5GTT

• Starosjedioc
  • Alfa Spider 2.0 TS
    • Zadar
« Odgovori #67 u: 27-07-2014, 23:27:32 »
;)

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #68 u: 28-07-2014, 00:34:14 »
i naravno da sam frenda koji me vozil po drugu bobinu pocastil pivicom nakon obavljenog posla :)

Odavno da nisam vidio jednu CRX, jedina honda koja valja  :hap: :craz GTV je stroj  :grinning-smiley-043:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #69 u: 28-07-2014, 18:00:16 »
hvala ;) .

frend ima CRX-icu i firebird trans am V8. sad ga zezam da mora neki talijanski auto kupiti i zapeo mu za oko fiat coupe 2.0 20V atmosferac :D

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #70 u: 28-07-2014, 19:05:32 »
TOKIĆ saga se nastavlja. odem ja sad fino vratiti im bobinu i dobiti svoje pare. Tak mi je covjek u subotu rekao da bude.
ali KITA!!!!

da mi decko neki zapisnik da ispunim, điđe-miđe.....kao , zvati ce me kad oni ispitaju bobinu da mi vrate pare.

pitam ja njega, a kaj ak vi sad ustanovite da je ta bobina ispravna? kaj onda? ono, WTF?!?!?!

ak je ispravna, prodaj jebenu bobinu, ak je neispravna , baci u smece! as simple as that!

ne mozes vjerovati

Offline franjo-fritz

• Sa stažom
    • zagreb hrvatska
« Odgovori #71 u: 28-07-2014, 19:22:26 »
Je tak je to kod tokića zato tamo rijetko kupujem djelove...

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #72 u: 28-07-2014, 22:20:24 »
gamad su.. meni frajer prodaje uljni filter koji mi izabacije i dodjem tam na blef i trazim filter za isti auto i da mi isti filter i pokazem mu i kaze a gospon nismo mi znate oni rade katalog ja onak wtf.. nema kruha tu, bjez od njih u sirokom luku.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline gvija

• Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #73 u: 30-07-2014, 17:19:12 »
crx sa kampusa :?:
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #74 u: 15-08-2014, 18:48:25 »
to je taj :D . frend radi tam.

tokic saga se zavrsila. zvali me i, nakon opseznih testiranja zakljucili, reklamacija je opravdana. Dobih svoje peneze natrag.

Danas sam opet kao nesto radio po autu. Skinuo sam tapicirung sa vozacevih vrata (u svrhu dampiranja istih i ugradnje postenog prednjeg sistema).

opruga na rucici za otvaranje vrata je pukla

ako netko zna gdje mogu kupiti ili dati napraviti te opruge, bit cu zahvalan na informaciji ;)

rastavio sam to

izvadio sam visokotonac originalni (inace made in italia - proizvodjac AUTOSONIK (ne losa roba )) i malo proucio kako pripasati svabsku robu unutra :D . odluka je pala na prosirenje originalne rupe u tapicirungu za 4 mm i ugradnja tweeta u upustenje u tapicirungu. Po mome misljenju je sjelo PRE-KRA-SNO :) , bas kao da je visoki stvorena za taj auto, hahaha :D

novi tweeter je nalemljen na originalni konektor pa je kompletna instalacija plug-and-play :)

ono sto sam jos danas radio je slaganje tipkala za podizanje prozora na vozacevim vratima. originalni nosac tipkala
je bio slomljen i poljepljen silikonom. nije se to skoro niti kuzilo, osim sto su tipkala pod prstom bila kao milimetar preduboko u toj plastici.
tako da sam ja kupio tipkalo koje je kao novo i bio si sav sretan.

onda mi je sinulo da to tipkalo koje sam kupio 99% sigurno je skinuto sa PH1 ili PH2 GTV/spider - EGRO svijetli zeleno.
u PH3 cijelo osvjetljenje je crveno. spojio sam novo tipkalo za probu i vidio da sam u pravu.

onda sam odlucio i to srediti tako da od dva seta tipkala slozim jedan koji je kao novi i svijetli crveno. nisam znao da li boju odredjuje boja plastike na tipki ili zaruljica. rastavio sam i vidio da je izvor svijetlosti SMD dioda u boji. onda sam jednostavno preslozio stara tipkala u novo kuciste i voila :)

sutra slijedi dampiranje prednjih vrata.

na poslu imamo novu halu u kojoj je uzitak nesto raditi na autu. slike govore vise od rijeci :

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #75 u: 15-08-2014, 18:57:19 »
Feder za kvaku se moze u Ac kupit.. kolega sa squadre916 iz slovenije je bio stavio tamo i kataloski broj..

A mozes taj feder napravit i sam, skini sa necega oprugu slicnu (malo veca od kemijske sto ima dolje) i slozis sam..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #76 u: 15-08-2014, 19:35:13 »
Hvala na odgovoru ;) . uzeti cu u AC originalne opruge i gotovo. Mislio sam skombinirati od kvacice ali je premali promjer namota da stane osovina u njega

Offline R5GTT

• Starosjedioc
  • Alfa Spider 2.0 TS
    • Zadar
« Odgovori #77 u: 15-08-2014, 20:17:55 »
Svaka čast
Samo radi

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #78 u: 15-08-2014, 21:19:30 »
svaka cast na ulozenom trudu i na svim sitnicama :care
a auto je bomba :ok:
Dream. Build. Drive.

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #79 u: 15-08-2014, 22:38:46 »
hvala svima

Offline maxo

• Sa stažom
  • AR 159 SW 1.9JTDm 16V Toyota rav4.3 D-4D
    • Plitvice
« Odgovori #80 u: 16-08-2014, 10:16:17 »
Išao od početka pročitati i samo riječi hvale kolega. Malo je auta na koje se toliko pazi. Kad hoćeš nešto takvo kupiti - nema. A ako hoćeš prodati nešto što godinama paziš i sve moguće sitnice mu složiš - onda to nitko ne cijeni. Zato se nadam da će te dugo služiti i da je ne budeš prodavao dugo dugo.

Anton

• Gost
« Odgovori #81 u: 16-08-2014, 13:53:17 »
Veliki lajk za ljubav i trud koji u nju ulazes!

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #82 u: 16-08-2014, 16:21:59 »
Hvala vam ;) .

nasao sam kataloski broj za oprugu na E-PER-u :

Product previously in use for: 60601921 SPRING
Substituted    Substitutes
60566127    SPRING - Replacement date:09/1993
Prod. code    Description    Min. qty    Repl. Ratio
60601921    SPRING    1    1/1

nazvao AC i kazu da nemaju ni jednu u hrvatskoj ali su mi narucili iz italije. 32kn/kom
stizu za 7 radnih dana (narucio sam dvije)

:D

Offline marac916

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #83 u: 01-11-2014, 17:31:38 »
od narucenih opruga nista :( . nakon 10 radnih dana otisao sam tamo i pitao. covjek trazi po narudzbama i ne moze naci narudzbu za moje dijelove. kaze :"vjerojatno je kolega uzeo narudzbenicu doma da vas odmah nazove cim dodju djelovi". i bude me kao kolega nazvao u pon kad dodje na posao. covjek me fakat nazvao i ispada da NIJE narucio djelove premda je meni tvrdio suprotno. i trazi me br sasije (dakle nema zapisano kataloske brojeve po kojima mi je KAO narucio djelove. rekoh da radim i da nemam sad br sasije kod sebe. na sto on predlozi da mi posalje slike dijelova na mail pa ja kazem sto tocno trebam. i ajde, pristanem ja na to. i covjek meni posalje "LINKOVE" na slike, ali linkovi su na njegov C:\ disk pa sam tu odustao od bilo kakve daljnje komunikacije. na kraju sam uzeo oprugu iz halogene lampe za knauf i rijesio problem.

zalosno je kako se kod nas ne moze nista normalno kupiti.

jos dva primjera su:

alfa GTV PH3 koju covjek vec mjesecima ima na njuskalu. nauzovem lika jedan dn za dijelove neke i kao , sad je u kleti nekoj i ne radi danas, nek ga zovem u pon. zovem u pon i pita on kaj trebam. rekoh mu par stvari i pitam di je u ZG, da dodjem i vidim kaj trebam. ali specijalac uopce nema auto nego je auto negdje u njemackoj, a on moze poslati upit kad mu ja dam pare, pa mi to naruci. obozavam takve pacijente

drugi primjer je oglas za desni novi retrovizor koji je AUTO MRKŠA prodaje na njuskalu. zovem ih i kazem da hocu to kupiti , dam kataloski, sve... pita me cvjek za koji auto trebam. kazem mu. kaze on: " pa ne znam dal vam to bude pasalo, ovo , ono...". rekoh :"kupiti cu na svoju odgovornost". i kao bude provjerio pa me nazvao. i nista, ne zove lik. igrom slucaja sam bio tam blizu za par dana pa svratim i pitam. kaze lik "jeste vi zvali prije par dana". kazem "jesam" . on: "pa rekao sam vam da cu vas zvati. nisam nazvao znaci da nemamo". ja rekoh "oprostite kaj sam dosao pitati. bil sam u blizini pa zato provjeravam". anbilivbl!!!

uglavnom: alfa je dobila svo novo remenje, napinjace, vodenu pumpu, filtere, ulje.... :D . vodena pumpa se bila raspala. danas sam stavio i inox okvir tablice.