zmigavci zbilja nisu neka sreca. i sama izrada je losa. obje kopce sam zamjenio prije nego sam uopce prvi put stavio te zmigavce. zamjeniti cu ih
dogodilo se to da me je alfica prvi puta malo iznevjerila. u voznji je od jednom samo pocela raditi na 3 cilindra.
rekoh, najvjerojatnije paljenje stvara problem. glavni osumljiceni je bobina.
i uz pomoc tehnologije:

i besplatnog softwarea AlfaOBD ocitam gresku na paljenju 4. cilindra.
zamjenim trecu u cetvrtu bobinu, obrisem greske i upalim auto. . opet radi na tri cilindra. procitam greske sa softwareom i vidim da sad ne radi 3. cilindar.
rekoh, sad znam da je zbilja bobina. Odem u tokic i kupim BOSCH bobinu (690kn nova).

dodjem doma, stavim bobinu, kresnem auto, a ono....opet isto

ponovim opet postupak testiranja zamjenom bobina i ispada da nova bobina fakat ne radi.
odem brzo natrag do sesveta u tokic i kazem covjeku, evo ti bobina koju sam uzeo prije dva sata. bobina ne radi.
on kao da to nije bas vjerojatno. ja mu objasnim da sam mjenjao bobine i da je diagnostika pokazala da ne valja i kaze covjek, sve je jasno. daj da kopiram racun i uzme reklamacijski zapisnik a ja cu kao dobiti novu u zamjenu.
ali, na to se pojavljuje neki debeli lik i kao , na njega da on to ne moze tak, da sam ja bobinu platio u dubravi a pokupio ovdje (u dubravi ju nisu imali) i da sad ta bobina mora ici na nekakva testiranja, sranje, sranje...bla bla....
ja sam bio samo promatrac tog njihovog dijaloga.
kaze pozitivac koji mi je htio zamjeniti : kaj ce covjek sad? da mu auto stoji na dizalici dva mjeseca dok mi testiramo bobinu. kaze kao da bobinu nataknes i radi ili ne radi, ovo , ono...ali debeli nabrijanovic ga ne ferma 5%.
i tak ja kupim DRUGU!!!!! danas novu mejd-in-slovenija BOSCH bobinu i uputim se doma. ovu cu im kao odnjeti u dubravu pa oni budu radili nuklearne pokuse na njoj.
prvo birtija, piva. dalje, ravno doma i bobina u motor.

IT'S ALIVE !!!!