Danas je svanuo tako lijep i sunčan dan da bi bila prava šteta ne iskoristiti ga za ovakvo što:

dakle, izvadio sam sjedala van u nadi instalacije novih iz Alfe GT. Za nova sjedala sam se odlučio iz prije spomenutih razloga (na mojem suvozačkom nije radila ručka za preklapanje.. a i ova iz GT su dvije klase bolja)
Situacija ispod sjedala nije bila bajna pa sam se upustio u čišćenje Ferrarine, situacija prije

Stražnja sjedala nažalost nisu pasala na šaraf, tako da se nisam ni upustio u kombiniranje, zasad. Drugačije je hvatište naslona, što se lako riješe prebacivanjem sa starih sjedala ali onda treba iskombinirati i gornju kuku koja je prenisko u mojoj alfi. osim toga, bočne obloge nisu iste i stražnji blatobran je više naprijed jer je u 147 manji međuosovinski razmak nego kod GT. Klupa je isto tako drugačija, no ona bi se lakše dala pripasati, trebalo bi "samo" nosače malo premjestiti.
Evo usporedba klupe:

Žao mi je jer su ova sjedala iz GT klasu bolja, osim samog profila, svidja mi se kako su i kvalitetnije napravljena, potapecirana i od iza, nema hrđavog lima, nema plastike.. bas super, možda ih jednom uspijem uvaliti.
Uglavnom nakon što je auto dobro posaugan i opran montirani su stražnji sicevi:

I montirana sjedala od GT-a

I sada usporedimo to sa situacijom "prije":

Uz sjedala, i motor je dobio jedan detailing pa sad izgleda ovako:

I sve to sam radio na ovakvoj lokaciji (blago rečeno sam prožviždao):

Ali kad nije moja kuća onda ne mogu niti određivati gdje će biti olijanderi i slične biljčice, a niti gdje će razni pasi obavljati veliku nuždu he he he..
Osjećaj nakon prvog đira, odličan, drže puno bolje nego originalna, mogu konačno ući i sa desne strane na stražnja sjedala itd. Moram riješiti klimanje sjedala, imaju lufta oba, što nije problem kada se u njima sjedi ali ako se vozim sam, suvozačko "hoće" zaklepetati tu i tamo na većim rupama (nama u Puli ih ne fali) . Eto toliko!