27-04-2025, 01:57:23

Autor Tema: 147 JTDm Ferrarina by Vasko  (Posjeta: 158154 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Matej Ti

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: 147 JTDm Ferrarina by Vasko
« Odgovori #2130 u: 13-09-2023, 20:37:05 »
Ova kombinacija crno auto sa srebrenim lajsnama kvakama retrovizorima daje posebnu dimenziju ljepote....ko crna 159Ti :love:

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 R 2018
    • Istra
« Odgovori #2131 u: 13-09-2023, 21:06:24 »
Ova kombinacija crno auto sa srebrenim lajsnama kvakama retrovizorima daje posebnu dimenziju ljepote....ko crna 159Ti :love:
Da, to je R oprema u biti kao TI kod 159.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Matej Ti

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2132 u: 14-09-2023, 01:25:30 »
To je prvo imala 147 TI a onda su to svi usvojili, najsmjesniji mi je na audijima onaj sjajni full

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #2133 u: 14-09-2023, 07:23:55 »
Ovo na mome je mat siva.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2134 u: 14-09-2023, 10:06:40 »
Ovo na mome je mat siva.
Volvo je to super odradio XC90 u tom R Design mi je prejeben

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #2135 u: 14-09-2023, 10:25:31 »
Ma meni Volvo od uvjek mi je bio top auto odmah uz Alfu. Tako da daj koj god, kamoli XC90 R  :D

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #2136 u: 25-09-2023, 10:29:04 »
Neću VOLVO i u ovu temu!!!!  Imamo VIBER grupu za to i zove se Alfisti Istre

Ha ha ha

Hvala na komentaru. Dobro izgleda i dobro se vozi još uvijek samo uz sve svoje trikove sada već teško skriva godine što zbog dizajna koji kaska za novim autima (ponekad je to i dobro, kada vidimo nove aute) što zbog činjenice da je zaista solidan komad života iza nje.

Još malo (nekih 20 dana ako se ne varam) i Ferrarina i ja obilježavamo desetu obljetnicu veze. Bilo je tu svađa i romansi, bolesti i radosti. Hrvatsku smo prošli od Savudrije do Vukovara i od Prevlake do Čakovca - doslovno. Čak smo se vozali i po Italiji, Bosni, Austriji, Sloveniji, Švicarskoj, Francuskoj - drago mi je da je odvozila i pokoji Grobnik, pokoje Zalužane te kružni tok oko slavoluka pobjede u Parizu. Do sada nisam imao puno auta, ali s njom sam zaista prošao sve i svašta. Kada smo se upoznali bila je samo lijepa gospođica u vezi sa nekom drugom osobom, nikad nisam mislio da će nam se staze sresti i da će se ta priča pretvoriti u ono što je donekle u kratkim crtama izneseno i na ovih prethodno nadrobljenih nekoliko desetaka stranica.
Sjećam se trenutka kada smo se zaručili i obećali si ljubav dok nas smrt ne rastavi ali eto iako se ja ne osjećam više dobro kao sa 30 godina i dalje ne razmišljam o smrti. A ona? Nema njoj smrti do sikire što bi brđani rekli.
Iako se još uvijek jako volimo, počeo sam razmišljati o zamjeni Ferrarine, s tugom u očima i boli u srcu vrlo vjerojatno će doći trenutak da ću je zamijeniti nečim - praktičnijim. Kako ničiji život nije bajka, tako nije ni moj. Kada bi bio, Ferrarina bi svakako ostala u obitelji barem još petnaestak godina pa da i ponosni sin malo doživi baš taj auto koji je oca uveseljavao. Iako, kada smo već spomenuli malog Marina, mislim da je ne zaslužuje, Alfa mu je bila tek šesta riječ koju je naučio i to nakon Mama, Tata, Ne, Da.... i pazi sad - VOLVO (Iako još uvijek u biti kaže Vovo ali misli na Volva) proklet bio izdajica roda svoga. Ajde u obranu mu ide činjenica da kada ga se pita šta više voli motore ili aute bez zadrške odgovori "AUTO".

Da se maknemo od semantike, Ferrarina je postala premali auto - nije se ona smanjila nego smo mi omekšali i eto na red dolazi neki kompkat karavan, koji se mora odlično voziti i malo trošiti te ne smije biti u startu skup, a mora biti relativno mlad. Ovi uvijeti kada se formiraju kao skupovi se nažalost ne preklapaju sa ničim što ima zmiju na haubi pa će zamjena vjerojanto biti nešto izvan Alfa Romeo škvadre. Što je i dobro, da je mijenjam Alfom, vjerujem da bi se naljutila i mislila da je ona podbacila u nekom segmentu svog života što nikako nije istina, ovo je više onako kao kada te žena ostavi zbog toga što su joj se počele sviđati druge žene. Lagao bih kada bih rekao da nemam ništa u planu, ali polako - sve u svoje vrijeme. Ova priča, iako je jako zamrla barem ovdje na forumu, još uvijek nije gotova.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145, Argor, Božen, Toya, Soksi

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #2137 u: 25-09-2023, 10:41:06 »
 :respect: :ar:

Offline jakov

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #2138 u: 25-09-2023, 12:36:45 »
Čupaj pič.. ovaj, čupaj žice i na pistu  :Horse:

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Toya

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
  • GT jtd / 147 ts
    • Međimurje
« Odgovori #2139 u: 25-09-2023, 12:47:28 »
...Iako se još uvijek jako volimo, počeo sam razmišljati o zamjeni Ferrarine, s tugom u očima i boli u srcu vrlo vjerojatno će doći trenutak da ću je zamijeniti nečim - praktičnijim.

Tako sam i ja krenuo razmišljati.
Pa sam 147 "zamjenio" sa GT
Pa nakon toga kupio još jednu 147 za ženu  :smijeh
I sad tri alfe na dvorištu.

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #2140 u: 25-09-2023, 17:29:40 »
 :D

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #2141 u: 16-10-2023, 04:23:40 »
Neću VOLVO i u ovu temu!!!!  Imamo VIBER grupu za to i zove se Alfisti Istre

Ha ha ha

Hvala na komentaru. Dobro izgleda i dobro se vozi još uvijek samo uz sve svoje trikove sada već teško skriva godine što zbog dizajna koji kaska za novim autima (ponekad je to i dobro, kada vidimo nove aute) što zbog činjenice da je zaista solidan komad života iza nje.

Još malo (nekih 20 dana ako se ne varam) i Ferrarina i ja obilježavamo desetu obljetnicu veze. Bilo je tu svađa i romansi, bolesti i radosti. Hrvatsku smo prošli od Savudrije do Vukovara i od Prevlake do Čakovca - doslovno. Čak smo se vozali i po Italiji, Bosni, Austriji, Sloveniji, Švicarskoj, Francuskoj - drago mi je da je odvozila i pokoji Grobnik, pokoje Zalužane te kružni tok oko slavoluka pobjede u Parizu. Do sada nisam imao puno auta, ali s njom sam zaista prošao sve i svašta. Kada smo se upoznali bila je samo lijepa gospođica u vezi sa nekom drugom osobom, nikad nisam mislio da će nam se staze sresti i da će se ta priča pretvoriti u ono što je donekle u kratkim crtama izneseno i na ovih prethodno nadrobljenih nekoliko desetaka stranica.
Sjećam se trenutka kada smo se zaručili i obećali si ljubav dok nas smrt ne rastavi ali eto iako se ja ne osjećam više dobro kao sa 30 godina i dalje ne razmišljam o smrti. A ona? Nema njoj smrti do sikire što bi brđani rekli.
Iako se još uvijek jako volimo, počeo sam razmišljati o zamjeni Ferrarine, s tugom u očima i boli u srcu vrlo vjerojatno će doći trenutak da ću je zamijeniti nečim - praktičnijim. Kako ničiji život nije bajka, tako nije ni moj. Kada bi bio, Ferrarina bi svakako ostala u obitelji barem još petnaestak godina pa da i ponosni sin malo doživi baš taj auto koji je oca uveseljavao. Iako, kada smo već spomenuli malog Marina, mislim da je ne zaslužuje, Alfa mu je bila tek šesta riječ koju je naučio i to nakon Mama, Tata, Ne, Da.... i pazi sad - VOLVO (Iako još uvijek u biti kaže Vovo ali misli na Volva) proklet bio izdajica roda svoga. Ajde u obranu mu ide činjenica da kada ga se pita šta više voli motore ili aute bez zadrške odgovori "AUTO".

Da se maknemo od semantike, Ferrarina je postala premali auto - nije se ona smanjila nego smo mi omekšali i eto na red dolazi neki kompkat karavan, koji se mora odlično voziti i malo trošiti te ne smije biti u startu skup, a mora biti relativno mlad. Ovi uvijeti kada se formiraju kao skupovi se nažalost ne preklapaju sa ničim što ima zmiju na haubi pa će zamjena vjerojanto biti nešto izvan Alfa Romeo škvadre. Što je i dobro, da je mijenjam Alfom, vjerujem da bi se naljutila i mislila da je ona podbacila u nekom segmentu svog života što nikako nije istina, ovo je više onako kao kada te žena ostavi zbog toga što su joj se počele sviđati druge žene. Lagao bih kada bih rekao da nemam ništa u planu, ali polako - sve u svoje vrijeme. Ova priča, iako je jako zamrla barem ovdje na forumu, još uvijek nije gotova.

Evo imamo ponešto novosti po pitanju gore spomenute tematike. Rekoh da je Ferrarina postala premali auto i da bi je trebalo zamijeniti nečim praktičnijim- vjerojatno Focusom karavanom - gledao sam onog u Active opremi koji je kao neki kvazi crossover. Nije da se ložim na crossovere nego mi je ljepši sa tim plastikama oko kotača a i viši je 30mm te ima više gume - ove zadnje dvije stvari kada stavite na hrpu dobijete udobniji auto čiji ovjes i integritet auta će trajati puno dulje nego u nekim sportskim varijantama. Uz sve to auto se odlično vozi.
Što se tiče pogonske grupe odabrao sam 2.0 ecoBlue motor sa 150 konja (koji je u biti identičan onome u ST diesel-u) pa jako lako ode na 190-200 konja. Također, kako sam prevalio četrdesetu, izbor je pao na automatika - znam da je Ford poznat po lošem glasu PowerShift automatskog mjenjača (sa dvije spojke), ali u ovim novijim Focusima (gledao sam 2019-o godište i novije) se pojavljuje novi mjenjač sa klasičnim torque converterom i trebao bi biti znatno bolji.

Nažalost kod nas ih ima jako malo pa sam na njuškalu pronašao svega dva komada, jedan je bio u Poreču i nakon probne vožnje sam ustanovio da mu je automatski mjenjač u najmanju ruku čudan ali vjerojatnije pokvaren - odustao sam od kupovine tog odmah.
Po njemačkoj ih ima ali uglavnom na sjeveru pa je u biti tlaka po pitanju stransporta.
I onda osvane jedan u Sloveniji - Ljubljana. Kolega Alfist iz jedne viber grupe mi ga predložio - baš je bio dobar. Sve je imao, i kuku i Bang and Olufsen muziku i LED adaptivna svjetla - baš ono TOP auto.

Taj dan sam otišao u Sloveniju i kupio Alfu Giuliu 2.2 JTD - CRVENU!

Slike uskoro

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Pol ZF1

Offline Soksi

• Pripravnik
  • **
  • 156 1.9 JTD
    • Zagreb
« Odgovori #2142 u: 16-10-2023, 08:40:47 »
Odlična priča sa happy endom  :hap:

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #2143 u: 16-10-2023, 08:45:41 »
hahhaha nasmijao si me :D

bas prica tipicnog alfiste  :respect: :pivo: :pivo:

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #2144 u: 16-10-2023, 14:01:00 »
 :Crazy :Crazy

Bravo.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #2145 u: 16-10-2023, 15:40:04 »
 :lol   legendarno.

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #2146 u: 16-10-2023, 17:02:20 »
 :D :love: :care

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #2147 u: 30-10-2024, 13:30:32 »
Svaka priča ima svoj kraj, tako je i ovoj došao taj dio.

Ova priča izbrojala je samo 72. stranice, ali svaki post meni ce ostati u posebnom sjecanju.

Ferrarinu sam vozio 11 godina i dva tjedna, pritom napravio nekih 170 000km, prošao dobar dio Europe s njom, gotovo svaki kutak lijepe naše, ali to su sve neki kvantitativni podaci koji ne mogu opisati moj odnos sa tim autom.

Moj odnos sa tim autom moze se opisati iskljucivo onom parolom iz bivseg rezima za vrijeme gradnje pruge Bosanski šamac - Sarajevo (mi gradimo prugu, pruga gradi nas)
Doslovno me auto izgradio dok sam se ja bavio njom.

Da nije Ferrarine bilo ja danas možda ne bih znao uprešati selen, skinuti most, složiti distribuciju, ofarbati auto, plastificirati interijer i slično.

Nevjerojatan auto i prekrasan dio automobilističkog života.

Može lock kroz tjedan dana.
Puno sreće novom vlasniku!