U CVH-a je došao naputak da su dopuštene Osram LED ice. https://cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2020/iii09-broj-3610-012020/
Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk
Znam, vidio sam o kojima se radi ali moram reći da mi te LED-ice izgledaju tri klase lošije od ovih "jeftinih kineskih", a imam i info iz druge ruke da i slabije svijetle. Na stranu to što se to nikad neće homologirati za 147.
Ali, nije mi jasno zašto se to ne homologira na način da je istovjetna halogenoj... Pa nije Philips homologirao nightbreaker za svaki auto posebno... Ali dobro, birokracija...
Jesi to sam radio ili neka firma?
Ja imam led duga ali bi htio vrnuti nutra (za kratke) projektore sa xenon 4000 i , kao i ti, ringove umjesto štop svijetla.
Neki dan sam ispolirao farove (autosad izgleda ko da je tek stigao iz tvornice) pa bi si još i to htio staviti ... Možda sve još skupa u gta look.
Kol'ko bi me zlatnika i bisera to otprilike došlo koštati?
Plus mi se sviđaju i bijele ledice u instrumentima
Na ovom autu sam gotovo sve radio sam pa tako i te farove. Ima firmi i pojedinaca koji to odrade za neku OK lovu ali eto ja sam nekako uvijek vijorio kontra vjetru.
Što se tiče toga koliko košta, nije puno - farovi su bili cca 1100kn, leće (ali računaj da sam uzeo dva seta ha ha) su 30USD set, Ledice su cca 30 USD kratka, 30 USD duga, LED trake za pozicije 15USD. Plastic primer i crni mat sprej su cca 100kn, silikon je nekih 90kn. Sitni potrošni materijal u vidu žica, stopica i sličnoga ne mogu izračunati ali neka je 50kn plafon. Eto, dakle ako radiš sve sam možeš proći sa cifrom ispod 2000kn. Mene je to došlo malo više jer je bilo puno eksperimentiranja ali bože moj, to i je draž ovakvih igrarija.
Ne bih preporučio da to radiš na originalnim farovima jer onda pod 1) nemaš auto dok to radiš 2) ako nešto pođe po zlu, dulje vrijeme nemaš auto 3) nemaš drugi set farova ako te netko bude zafrkavao i budeš morao vratiti u serijalu.
Što se tiče bijelih ledica u instrument tabli, to ipak nisam sam radio (probao sam ali sam kupio premale ledice) već sam ugradio original BlackLine (ili Q2) instrument tablu. Modernizira jako interijer jer nije samo razlika u boji već i u fontu brojki. Rijetke su ali ih se da pronaći - mene sramota koliko sam ju jeftino platio he he he