Evo danas lijep dan bio pa sam se uhvatio posla oko alfe. Naime,imao sam problem prije naveden u ovoj temi,nije se htio otvarati gepek niti na ključ niti unutar kabine na tipku. Pa da ponovim već napisano prije-gledao sam osigurače i naišao da je jedan pregoren,taj je bio od bravice gepeka. Motorić sam isprobao,on je radio,znači ostalo je do instalacije(žica). Da isključim mogućnost puknuća žica od osigurača do konektora koji se nalazi u gepeku iznad lijeve gume,otpojio sam konektor i stiskao na ključu za otvaranje gepeka,nakon tog sam provjerio dali je osigurač ostao čitav,tu mi je pao kamen sa srca,osigurač je cijel,znači netreba raskopati tapecirung i tepih u unutrašnjosti da bi provjeravao di je puknuće već je kvar od konektora do vrata gepeka... Onda sam se bacio na posao....
To je taj konektor: (Pardon zbog loših slika,ali mob.je jedino pri ruci bio)
Dakle taj konektor sam otpojio i izvukao skroz van kroz rupu di se pričvršćuje ona guma(bužir) kroz koju idu žice.
Tad sam taj bužir povukao skroz do spoja na vratima gepeka da mogu vidjet stanje žica bliže konektoru. Onu ljepljivu traku sam odmotao da se žice vide. Na toj strani je sve ok bilo. Onda sam bužir provukao na drugi kraj,znači skroz do konektora da vidim kakve su žice bliže vrata gepeka,odmotao ljepljivu traku-kad tamo....imao sam što i vidjeti....ne škodi hladnoća a i vrućina samo laku i limariji.... Evo stanja žica na samom preklopu bužira kad je sve na svom mjestu:
Prvo smišljanje kako to riješit a da se sve da natrag složit i da funkcionira. Sve žice sam presjekao,obrezao na svakoj bužir da ostane malo gole žice,svaku povezao,nakon tog još lemio te izolirao trakom svaku za sebe a potom i sve skupa.
Zatim sam sve redom vraćao obrnutim slijedom,jedino što sam onu orginal ljepljivu traku prvo morao izravnati pošto se je zalijepila i zgužvala:
Potom sam ju namotao na žice kao što je i bilo:
I na kraju sve vratio na svoje mjesto te spojio konektor u gepeku:
Rezultat je:
View My VideoI da napomenem,kako sam to napravio,više mi ne izbacuje grešku za Car protection system failure... tj. ne pokazuje na board-u žuto upozorenje ključ i volan...
Eto,ako kome zatreba... A i moderatori ako žele,mogu premjestiti u temu Uradi sam...