Evo danas lijep dan bio pa sam se uhvatio posla oko alfe. Naime,imao sam problem prije naveden u ovoj temi,nije se htio otvarati gepek niti na kljuè niti unutar kabine na tipku. Pa da ponovim veæ napisano prije-gledao sam osiguraèe i nai¹ao da je jedan pregoren,taj je bio od bravice gepeka. Motoriæ sam isprobao,on je radio,znaèi ostalo je do instalacije(¾ica). Da iskljuèim moguænost puknuæa ¾ica od osiguraèa do konektora koji se nalazi u gepeku iznad lijeve gume,otpojio sam konektor i stiskao na kljuèu za otvaranje gepeka,nakon tog sam provjerio dali je osiguraè ostao èitav,tu mi je pao kamen sa srca,osiguraè je cijel,znaèi netreba raskopati tapecirung i tepih u unutra¹njosti da bi provjeravao di je puknuæe veæ je kvar od konektora do vrata gepeka... Onda sam se bacio na posao....
To je taj konektor: (Pardon zbog lo¹ih slika,ali mob.je jedino pri ruci bio)

Dakle taj konektor sam otpojio i izvukao skroz van kroz rupu di se prièvr¹æuje ona guma(bu¾ir) kroz koju idu ¾ice.

Tad sam taj bu¾ir povukao skroz do spoja na vratima gepeka da mogu vidjet stanje ¾ica bli¾e konektoru. Onu ljepljivu traku sam odmotao da se ¾ice vide. Na toj strani je sve ok bilo. Onda sam bu¾ir provukao na drugi kraj,znaèi skroz do konektora da vidim kakve su ¾ice bli¾e vrata gepeka,odmotao ljepljivu traku-kad tamo....imao sam ¹to i vidjeti....ne ¹kodi hladnoæa a i vruæina samo laku i limariji.... Evo stanja ¾ica na samom preklopu bu¾ira kad je sve na svom mjestu:

Prvo smi¹ljanje kako to rije¹it a da se sve da natrag slo¾it i da funkcionira. Sve ¾ice sam presjekao,obrezao na svakoj bu¾ir da ostane malo gole ¾ice,svaku povezao,nakon tog jo¹ lemio te izolirao trakom svaku za sebe a potom i sve skupa.

Zatim sam sve redom vraæao obrnutim slijedom,jedino ¹to sam onu orginal ljepljivu traku prvo morao izravnati po¹to se je zalijepila i zgu¾vala:

Potom sam ju namotao na ¾ice kao ¹to je i bilo:

I na kraju sve vratio na svoje mjesto te spojio konektor u gepeku:

Rezultat je:
View My VideoI da napomenem,kako sam to napravio,vi¹e mi ne izbacuje gre¹ku za Car protection system failure... tj. ne pokazuje na board-u ¾uto upozorenje kljuè i volan...
Eto,ako kome zatreba... A i moderatori ako ¾ele,mogu premjestiti u temu Uradi sam...